reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

Aha, co drugi dzień robię kaszkę na mleku (60ml) i dodaję pół słoika deserku, a co drugi daję cały słoiczek (125g) bez kaszki, najczęściej wtedy jest deserek z bananem, bo wydaje mi się bardziej sycący.

reklama
Mleka już nie daję. Dopiero koło 20-tej.

To długo ci wytrzymuje bez mleka:tak:

Ja podaję mniej więcej:
- 06.00 mleko
- 09.30-10.00 kaszka 150ml (od dzisiaj na gęsto)
- 11.30-12.00 połowa słoiczka owoców (z założenia podaję 1/2 żeby było na 2 dni i nie przekroczyć dawki dziennej możliwej, bo do tego jest jeszcze soczek owocowy do picia)
- 13.30-14.00 mleko
- 16.30-17.00 zupka cała zagęszczana
- 19.30 -20.00 mleko z kleikiem (choć dzisiaj było wcześniej) - chciałabym przesunąć to na 21.00 więc z czasem jak będzie można podawać więcej owoców to chyba zrobię koło 18.00 podwieczorek owocowy jeszcze.

To długo ci wytrzymuje bez mleka:tak:

- 19.30 -20.00 mleko z kleikiem (choć dzisiaj było wcześniej) - chciałabym przesunąć to na 21.00 więc z czasem jak będzie można podawać więcej owoców to chyba zrobię koło 18.00 podwieczorek owocowy jeszcze.

Agutek a ile dajesz kleiku do tego wieczornego mleka ??

Agutek a ile dajesz kleiku do tego wieczornego mleka ??
Ok .3-4 miarki z mleka modyfikowanego - one są troszkę większe niż standardowa mała łyżeczka :happy:
Aha dodaję tyle kleiku do 180ml mleka. Jak mała pije na koniec już jest tak gęste, że zostaje w butelce resztka taka "zbita".

Ok .3-4 miarki z mleka modyfikowanego - one są troszkę większe niż standardowa mała łyżeczka :happy:
Aha dodaję tyle kleiku do 180ml mleka. Jak mała pije na koniec już jest tak gęste, że zostaje w butelce resztka taka "zbita".

Ja od wczoraj też podaje kleik kukurydziany ale dawałam tylko 1 łyżeczkę herbacianą do 90 ml mleka i to chyba jest za mało. Madzia budzi się po 12 w nocy na kolejne jedzonko:-( Więc jej zwiększę porcję.

Ja też zaczynałam od 1 łyżeczki i potem systematycznie z dnia na dzień zwiększałam ilość kleiku.

Tylko zastanawiam się jeszcze czy mogę mieszać kleik kukurydziany z ryżowym, tzn. 2 dni jeden a później drugi bo po tym kukurydzianym niunia zrobiła 3 kupki dzisiaj:tak:. A ryżowy jest bardziej zestalający, tak wyczytałam.

dałam mojej córci próbki z nestle, puree marchewka z groszkiem, jak dla mnie okropne, ale Natalce smakowało:tak: i kaszka ryzowa z bananami bardzo smaczna:tak: wybieram sie dzisiaj na poszukiwanie puree bo w dwóch sklepach nie było:no:
ja nie mam tak ułożonego planu jedzenia jak Agutek:no: zawsze daje jeśc Natalce tak jak wypadnie, nie codziennie mała dostaje owoce:no: ogólnie moja córka je mało np. wstała rano o 8 i wypiła sok i jak na razie nie chce butelki, tylko poszła spać, pewnie jak wstanie to zje (210ml z kaszką brzoskwiniową)
Agutu ile Twoja córcia wypija mleka:confused:

reklama
Do góry