reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

MENU naszych marcowych pociech

Widzisz, jaka ja wygodnicka, tylko na gotowe czekam :rofl2: a to takie proste - dodać kaszy manny :-D Ja też wolałabym z pediatrą o tym pogadać :tak:

[/list]Czyli Piotruś już powinien dostawać gluten :confused:

;-):-p
Wg tego nowego schematu wychodzi, że tak ...

wiecie że ja się w ogóle nad tym glutenem nie zastanawiałam:(
Muszę pogadać teraz z piediatrą jak będę co i jak niech mnie oświeci trochę

Ja też mam zamiar przedyskutować. Idę z małą na szczepienie 8-go sierpnia to się dopytam i wtedy podejmę ostateczną decyzję, którym schematem się kierować.
Ponoć wielu lekarzy ciągle jeszcze "do tyłu" jest z tymi nowymi zaleceniami. Zaś firmy produkujące żywność dla dzieci są na etapie modyfikacji swoich produktów, aby były zgodne z tymi zaleceniami.

miloku jeśli chodzi o zupki własnej roboty z mięskiem to tak jak blueberry ci napisała, nie można gotować mięsa w zupce, tylko osobno i potem dodajesz do zupki samo mięso bez wywaru. Królik i indyk są ponoć najmniej uczulające.

debiutantko z tego co ja wiem to nie przyprawia się jeszcze dzieciom zupek.

Aha, żeby były bardziej sycące to po prostu można je zagęścić kaszką/kleikiem ;-) Ja tak planuję robić ;-)

reklama
Gotowałam marchew i ziemniaki w szklance wody i potem to rozdrobniłam na papkę w tej wodzie...ale i tak było jej za gęste ;-)

Od 16-tej czekam, aby podać córce zupkę. A ona najpierw nie była jeszcze głodna, a przed 17-tą usnęła mi i śpi do tej pory :baffled:
Zupka podgrzana...pięknie :eek: Będzie jadła obiad na kolację :-p

Problem się rozwiązał sam...w ogóle nie ruszyła zupki, co przystawiałam łyżeczkę to był płacz. Stawiam na pora...bo to była nowość w menu.

Ja tam się jej nie dziwię, bo sama nie znoszę pora, ale inna sprawa, że większość zupek ma go w swoim składzie :eek:

A Piotruś zjadł dziś zupkę jarzynową Hippa :tak: Chyba mu smakowała, bo nie protestował :-D I podałam mu kilka łyżeczek zupki Gerbera z cielęcinką :-) Zobaczymy, jak zareaguje :tak:

Acha - i kupiłam niekapek Aventu, taki od 6 miesiąca :tak: Spróbuję małego nauczyć z niego pić.. może się przekona do soczków z niekapka skoro nie chce z butli??

reklama
Do góry