reklama
Lajla83
Fanka BB :)
też planuje zakup kasia słyszałam że lepszy jest taki z metalową końcówkąA ja musze sobie kupić blender i tak juz go kupuje od tygodnia i nic..... Zostaja nam na razie słoiczki.
M
miloku
Gość
niuniek dzisja zjadl zupke jarzynowa wlasnwej roboty al e... przez smoka .na lyzeczke zaciskal buzke i nei dalo sie nawet jej wcisnac
troszke sobei pociumal tej zupki
ale mam nadzieje ze ten bunt lyzeczkowy sie skonczyi zacznie normalnie jesc
a co do glutenu to ja nawet o nim nie myslalam ale musze . kupilam nowa kaszke na noc ale na glutenowa ne zrwucila uwagi
ja chyba z tydzien moze 2 poczekam(bo mam zapas bezglutenowych produktow)
troszke sobei pociumal tej zupki
ale mam nadzieje ze ten bunt lyzeczkowy sie skonczyi zacznie normalnie jesc
a co do glutenu to ja nawet o nim nie myslalam ale musze . kupilam nowa kaszke na noc ale na glutenowa ne zrwucila uwagi
ja chyba z tydzien moze 2 poczekam(bo mam zapas bezglutenowych produktow)
M
miloku
Gość
malaga jakie mieso jest w tych sloiczkach z dodatkiem miesa?
mozna juz pomalutku wprowadzac miesa wlasnej roboty , no oczywiscie zmielone z jarzynami?(obawiam sie ze mpj lakomczuch wybredny nie bedzie chcial jesc slioczkow)Czy to mam byc piers czy jakies inne miesa?
mozna juz pomalutku wprowadzac miesa wlasnej roboty , no oczywiscie zmielone z jarzynami?(obawiam sie ze mpj lakomczuch wybredny nie bedzie chcial jesc slioczkow)Czy to mam byc piers czy jakies inne miesa?
Ewelina z Bydgoszczy
Fanka BB :)
Ewelino a kiedy zamierzasz wprowadzić kaszki. Bo ja też karmiłam tylko piersią od miesiąca bo wcześniej dawałam mleko modyfikowane i teraz kupiłam pierwszą kaszkę. Moja Madzia skończyła 4 miesiące więc chyba mogę już jej podać bo moim mlekiem na pewno się nie najada:-(
Ja wcale o tym nie myślałam, bo wszyscy mi mówią, że do 6 m-ca nie mam nnic podawać oprócz piersi, ale jak czytam tutaj o nowym schemacie żywienia i podaniu glutenu w 5 m-cu, to juz sama nie wiem. Zapytam pediatry, jak do nas przyjdzie, bo mamy umówioną wizytę kontrolną na piątek.
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Można, ale odrobinkę. Najlepszy jest indyk i królik, może być też kurczak, tylko że kurczak ma mało żelaza. I wywar z mięsa trzeba wylać (albo samemu zjeść ;-)).malaga jakie mieso jest w tych sloiczkach z dodatkiem miesa?
też planuje zakup kasia słyszałam że lepszy jest taki z metalową końcówką
dzięki, bedę wiedziała jakiego szukać:-):-)
debiutantka
Marcówka 2007
Witajcie Dziewczyny
Tak sobie czytam posty z dzis i jak widzę piszecie o miesie a ja niedawno wróciłam od lekarki i właśnie na temat jedzenia z nią rozmawiałam bo muszę to jakoś zaplanować jak wrócę do pracy. Też mi właśnie powiedziała żeby zacząc wprowadzać mięsko to wtedy się Mały przynajmniej naje.Muszę zobaczyć jakie są słoiczki a sama też coś muszę wykombinować. Mój teść hoduje króliki więc co jakiś czas będę mięc swojskie mięsko tylko też jeszcze nie wiem jak je przyrządzić i chyba zrobię tak, ze zrobię zupkę a ugotowane osobno mięso zmiksuję i wrzucę. A na tym etapie tez chyba jeszcze nie powinno się solić ani przyprawiać dań, prawda?? A można dodać do zupki zieloną pietruszkę albo np. bazylię?
Tak sobie czytam posty z dzis i jak widzę piszecie o miesie a ja niedawno wróciłam od lekarki i właśnie na temat jedzenia z nią rozmawiałam bo muszę to jakoś zaplanować jak wrócę do pracy. Też mi właśnie powiedziała żeby zacząc wprowadzać mięsko to wtedy się Mały przynajmniej naje.Muszę zobaczyć jakie są słoiczki a sama też coś muszę wykombinować. Mój teść hoduje króliki więc co jakiś czas będę mięc swojskie mięsko tylko też jeszcze nie wiem jak je przyrządzić i chyba zrobię tak, ze zrobię zupkę a ugotowane osobno mięso zmiksuję i wrzucę. A na tym etapie tez chyba jeszcze nie powinno się solić ani przyprawiać dań, prawda?? A można dodać do zupki zieloną pietruszkę albo np. bazylię?
blueberry77
Gdzieś znalazłam taki przepis:
[FONT="]
ZUPKA Z CUKINII
Ugotowałam na masełku 5 marchewek,1 ziemniaczka i pod koniec gotowania
dodalam kilka plasterkow cukinii.Na koniec kasze jaglana i na malym ogniu
gotowałam Az napecznieje.W innym garneczku gotowałam piers z indyka
(kawałeczek) razem z natka selera i pietruszki oraz porem.Nastepnie zmieliłam
warzywka i włożyłam do sloiczko czesc zupki a do pozostałej czesci dodalam
miesko i zmiksowałam i tym sposobem mialam 2 rodzaje zupek za jedzym
razem,miesna i bezmiesna
[/FONT]
[FONT="]
ZUPKA Z CUKINII
Ugotowałam na masełku 5 marchewek,1 ziemniaczka i pod koniec gotowania
dodalam kilka plasterkow cukinii.Na koniec kasze jaglana i na malym ogniu
gotowałam Az napecznieje.W innym garneczku gotowałam piers z indyka
(kawałeczek) razem z natka selera i pietruszki oraz porem.Nastepnie zmieliłam
warzywka i włożyłam do sloiczko czesc zupki a do pozostałej czesci dodalam
miesko i zmiksowałam i tym sposobem mialam 2 rodzaje zupek za jedzym
razem,miesna i bezmiesna
[/FONT]
reklama
blueberry77
I taki:
[FONT="]ZUPKA Z MIĘSEM BEZ WYWARU
-100 gram kurczaka lub indyka
-1 marchewka
- 1 gałązka selera naciowego
- 2 gałązki natki pietruszki
-2 szklanki wody
Ugotować osobno mięso, a osobno warzywa(poza natką). Zmiksować razem z natką pietruszki i wodą z gotowania warzyw.
[/FONT]
[FONT="]ZUPKA Z MIĘSEM BEZ WYWARU
-100 gram kurczaka lub indyka
-1 marchewka
- 1 gałązka selera naciowego
- 2 gałązki natki pietruszki
-2 szklanki wody
Ugotować osobno mięso, a osobno warzywa(poza natką). Zmiksować razem z natką pietruszki i wodą z gotowania warzyw.
[/FONT]