reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
Moje dziecko piło dziś soczek z niekapka :-) Zajarzył o co chodzi, ale nie za bardzo mu smakowało.. Resztę mu muszę podać łyżeczką :cool2:

Cześć,

Dziewczyny i co z tym nowym schematem żywienia? Ja mam mętlik w głowie, muszę się poradzić lekarza, bo mój Piotruś wkracza w 5 miesiąc i nie wiem co robić:-)

Witam,
Mój Wiktorek zaczął już zupki z mięsem,zaczęliśmy od królika:tak:rozmawiałam z pediatrą i powiedziała żeby dopiero gotować samemu zupki po skończeniu 5 miesiąca. :-) a co do zupek wszystkie je ze smakiem:tak: zjada całe słoiczki a potem jest ryk że sie skończyły;-)myśle nad niekapkiem, ale na razie chyba sobie daruje,zobaczymy;-)

Teraz juz wiem,po przeczytaniu schematu od 2007 roku,dlaczego na zachodzie mleko nastepne podaje sie od 6-go miesiaca a nie tak jak w Polsce,pisalam do ovita nutricia i przyslali mi wiadomosc,ze maja to u nas zmienis,Polska dostala czas,taki okres przejsciowy na zmiane,mleko nastepne dopiero od 6-go miesiaca

Uhm, trochę żałuję, że przeszłam już na mleko następne, ale cóż mówi się trudno. Z resztą jednak pójdę już wg tego schematu, chyba że mój pediatra poda jakieś rozsądne argumenty dlaczego np. nie podawać jeszcze glutenu.

Dziś na tapecie była inna zupka jarzynowa (wczorajszej nie zjadła :eek:). Podałam jej zupkę z Bobovity - ziemniaki, marchew, pietruszka, por. Zjadła, ale bez większego entuzjazmu, nawet się krztusiła lekko...Minę miała średnią. No ale przynajmniej wiem, że ten por jest dla niej do przełknięcia i może po kilku próbach będzie z większą chęcią jadła ;-)

Co mnie dodatkowo zdziwiło to, że popiła zupkę herbatką (zrobiłam jej tylko 60ml ale gdyby było więcej to by wypiła), a moje dziecko jest anty do picia...naprawdę rzadko jej się zdarza by z chęcią wypić dużo napoju. Także takie malutkie sukcesiki dzisiaj odniosłyśmy :happy2:

reklama
Agutek - gratuluję sukcesów :-)

Uhm, trochę żałuję, że przeszłam już na mleko następne, ale cóż mówi się trudno. Z resztą jednak pójdę już wg tego schematu, chyba że mój pediatra poda jakieś rozsądne argumenty dlaczego np. nie podawać jeszcze glutenu.
Też żałuję, że przeszłam na mleko następne :rolleyes:

Do góry