reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

No a mój biegnie po 50 centylu, ale lekarz mówił, że najważniejsze żeby trzymać się jednej linii na siatce centylowej,
A przecież mnie nic się nie stanie, jak dwa razy wstanę do kotka w nocy:-).
W ciązy siusiałam w nocy kilka razy i trzeba było dupsko ruszyć, a tu sama przyjemność:-). Dla mnie karmienie piersią jest bardzo ważne, jak sobie pomyśle, że mogłabym nie karmić, to od razu robi mi się smutno:-:)zawstydzona/y::-:)zawstydzona/y:

dla mnie tez:tak:nawet sama nie wiem dlaczego:happy:bardzo przerazil mnie ten kryzys laktacyjny, ale juz przeszlo:-)u ciebie tez?

reklama
też tak miałam na początku i też nie wiedziałam dlaczego...to chyba sprawka hormonów ;-)
najgorsza jest pierwsza butla :-p

Mam nowy rekord :-D
160ml z kleikiem ryżowym - dziś odważyłam się podać pierwszy raz.
Do tego przez smoczek trójprzepływowy - z małymi problemami i przerwami na chwilę płaczu, ale poszło ;-)

Początki zawsze są najtrudniejsze, a potem już idzie coraz lepiej nie? ;-) (tak się troszkę pocieszam :rofl2: )
A ile dałaś kleiku na taką ilość mleka?
U nas dalej są cyrki ze smoczkiem trójprzepływowym.

A ile dałaś kleiku na taką ilość mleka?
U nas dalej są cyrki ze smoczkiem trójprzepływowym.
1 łyżeczkę :happy:

Kolejny rekord - 170ml :szok: Po 3,5h od ostatniego jedzenia, a wtedy zjadła 130ml.
Ale smoczek nr 3 nie podobał się, był ryk i musiałam zmienić na 2 :eek:
Ciągle nie może poradzić sobie z połykaniem szybszym.

dla mnie tez:tak:nawet sama nie wiem dlaczego:happy:bardzo przerazil mnie ten kryzys laktacyjny, ale juz przeszlo:-)u ciebie tez?

Cały czas się pilnję tzn sprawdzam laktatorem piersi, czy mały do końca wypił, bo podobno jak dzieci nie dopijają, to automatycznie zmniejsza się laktacja:-(, w myśl zasady ile wypije mleczka, tyle wyprodukujemy. No i poza tym pije herbatki, biorę ciepłe prysznice.:tak:
A dziś idziemy na kontrolne ważanie:szok:, jeżeli znów mało przybierze, to nie wiem co dalej:-:)zawstydzona/y::-:)zawstydzona/y:.

1 łyżeczkę :happy:

Kolejny rekord - 170ml :szok: Po 3,5h od ostatniego jedzenia, a wtedy zjadła 130ml.
Ale smoczek nr 3 nie podobał się, był ryk i musiałam zmienić na 2 :eek:
Ciągle nie może poradzić sobie z połykaniem szybszym.
Hi hi ja dawałam ryżowego 4,5 łyżeczki, a kukurydzianego 6 łyżeczek. A teraz daję kukurydzianego 3 łyżeczki i mały je przez zwykły smoczek z 3 otworkami, bo nie mam siły słuchać jego płaczu.

A to wtedy nie jest za gęste?
u mnie na opakowaniu napisane jest aby na 100ml podawać 3 łyżeczki :-)
A przy 1 już nie szło przez smoczek nr 3 i musiałam dać trójprzepływowy :eek:

Wiktoria wczoraj pierwszy raz zjadła gruszki Williamsa ( cały słoiczek bo inaczej był płacz) a przed wczoraj banany z morelami i nic jej nie wyskoczyło na buzi. Dzisiaj będą jabłuszka z czarnymi jagodami a na obiadek ziemniaczki z marchewką

reklama
Ja dzisiaj odważyłam się podać coś innego niż jabłko czy marchewka.
Przyszedł czas na mały mix - jabłka z bananami.
Na początek dostała tylko kilka łyżeczek, jak będzie wszystko ok to jutro dokończy :happy:

Do góry