reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

MENU naszych marcowych pociech

Mojej córze coś się dzisiaj stało i o 4 nad ranem pochłonęła 150ml!
Normalnie 120-130ml na raz jest w stanie wypić.

reklama
No widzisz, jak Twoja mała pięknie je. Mój Piotruś, jak je z 10 min, to szaleje ze szczęścia:-(.
Także nie bardzo chyba mogę zrezygnować z karmienia nocą, bo to są dodatkowe kalorie dla niego:tak: (a czytałam, że mleczko miedzy 1 a 5 w nocy jest najbardziej kaloryczne), a mój mały trochę słabo przybiera. Teraz ma 6200, nie jest źle, ale to są zapasy, ostatnie 2 tyg , to przybrał najwyżej 150gr:sick:
no to moze po prostu na razie Piotrusiowi sa potrzebne te nocne karmienia:tak:ja zauwazylam, ze Olivka mniej przybiera, odkad tak dlugo spi - ale moze jej nie jest to potrzebne, caly czas byla na 91 centylu, wiec moze doszla do wniosku, ze nie chce byc takim grubaskiem;-)i teraz spadla troche pod

no to moze po prostu na razie Piotrusiowi sa potrzebne te nocne karmienia:tak:ja zauwazylam, ze Olivka mniej przybiera, odkad tak dlugo spi - ale moze jej nie jest to potrzebne, caly czas byla na 91 centylu, wiec moze doszla do wniosku, ze nie chce byc takim grubaskiem;-)i teraz spadla troche pod

No a mój biegnie po 50 centylu, ale lekarz mówił, że najważniejsze żeby trzymać się jednej linii na siatce centylowej,
A przecież mnie nic się nie stanie, jak dwa razy wstanę do kotka w nocy:-).
W ciązy siusiałam w nocy kilka razy i trzeba było dupsko ruszyć, a tu sama przyjemność:-). Dla mnie karmienie piersią jest bardzo ważne, jak sobie pomyśle, że mogłabym nie karmić, to od razu robi mi się smutno:-:)zawstydzona/y::-:)zawstydzona/y:

Mam nowy rekord :-D
160ml z kleikiem ryżowym - dziś odważyłam się podać pierwszy raz.
Do tego przez smoczek trójprzepływowy - z małymi problemami i przerwami na chwilę płaczu, ale poszło ;-)

Początki zawsze są najtrudniejsze, a potem już idzie coraz lepiej nie? ;-) (tak się troszkę pocieszam :rofl2: )

No cóż, Piotrek zjada maksymalnie 120 ml - a i to rzadko..

roksi - Twoja córa naprawdę dużo je :tak: Myślę, że nie masz się co martwić, gdyby była głodna, chciałaby częściej ;-):-)

Agutek - brawa dla Toli :-) Teraz już na pewno będzie tylko lepiej :tak:

moj mauch tez miewa kropeczki na buzce ale ja is etym nie zrazam i z apare dni znowu podaje to po czym mial kropki

u nas problem jest taki ze moj synek nie chce jest tych sloiczkow
zje deserek pomieszany np z bananem ale obiadkow nie rusza. ostatnio wciagnal pare lyzek szpinaku i to by bylo na tyle. dzisiaj oplul mnie na zielono a potem probowalam zupke jazynowa i tez dostalam tylko tym razem pomaranczowa papka
wcale mus ie nie dziwie te papki sa wstretne
czy wasze dzieci jedza je ze smakiem?

A mój kurcze nie potrafi załapać picia z niekapka.... Usiłuje ssać jak smoka ale tak nie leci i się denerwuje a ja nie mam sumienia go długo trenowac i zmieniam ustnik na smoczek...

Agutek Tola bez problemu "zatrybiła" niekapek??

Mateusz na razie zaliczył samą marchewkę, dynię z ziemniakami i jabłko z marchewką (po tym mial te kropki) i chyba mu smakowało bo ani nie pluł ani się nie krzywił tylko złościł jak się skończyło...

Z tych 3 rzeczy wg mnie najlepsza byla marchewka z jabłkiem a najgorsza ta dynia z ziemniakami jakiś dziwny zapaszek i smak miala ale Młody nie wybrzydzał.

Jutro mu jeszcze raz zaordynuję jabłko ale już nie słoikowe tylko takie swojskie lekko podgotowane (bo Mama mi powiedziała,zeby nie zaczynać od surowego ...)

podziwiam Was dziewczyny, ja z moją nie mam odwagi eksperymentować z niekapkami.:no::szok:
U nas tradycyjnie smoczek "do mleka" i "do płynu" no i
cycuś, cycuś i jeszcze raz cycuś:-D

reklama
Do góry