reklama
T
tigger
Gość
to dobrze wiedziec, tu tylko mowia, ze to zalecenia departamentu Zdrowia:-)Z tego co się orientuję, to są zalecenia WHO, czyli obowiązują również w Polsce.
a dostalas w szpitalu Bounty Pack? tam jest taka ksiazeczka - you and your newborn - w niej dokladnie wyjasniaja, dlaczego powinno sie poczekac do 6 miesiaca, ale tez dlaczego w 6 miesiacu jedzonko wprowadzic trzeba i dluzej sie z tym zwlekac nie powinnoTez mieszkam w Anglii i mi z kolei wizytatorka mowila ,ze dziecko 6 miesieczne to juz powinno jesc wszystko;-)ale niewiem jak to z alergikami
T
tigger
Gość
a probowalas mu wcisnac smoczka jak sie budzi w nocy?Ja też bym tak chciała;-) i u nas też kładą na to nacisk, aby karmić piersią do 6mies.:-), ale z tego co czytałam wcześniej twój maluszek po piersi przesypia całą noc, a ja Piotrusia karmię dwa razy w nocy. Nie wiem, czy to dlatego, że tak szybko jest głodny, czy tak się przyzwyczaił, kiedy się wreszcie wyśpię w nocy????????????
Ja tak robilam z Olivka jak jej zostalo jedno nocne karmienie - dawalam jej smoka, na poczatku troche protestowala, ale chyba po 3 dniach przestala sie budzic i okazalo sie, ze wcale nie byla taka glodna, tylko sie przyzwyczaila:-)
a kolejna rzecz, to to, ze ona jakby wie, ze karmienei po kapieli to jest ostatnie karmienie i je czesto nawet godzinetak jakby sie chciala najesc na zapasnormalnie w ciagu dnia karmienei trwa ok 20 minut
Ewelina z Bydgoszczy
Fanka BB :)
a probowalas mu wcisnac smoczka jak sie budzi w nocy?
Ja tak robilam z Olivka jak jej zostalo jedno nocne karmienie - dawalam jej smoka, na poczatku troche protestowala, ale chyba po 3 dniach przestala sie budzic i okazalo sie, ze wcale nie byla taka glodna, tylko sie przyzwyczaila:-)
a kolejna rzecz, to to, ze ona jakby wie, ze karmienei po kapieli to jest ostatnie karmienie i je czesto nawet godzinetak jakby sie chciala najesc na zapasnormalnie w ciagu dnia karmienei trwa ok 20 minut
No widzisz, jak Twoja mała pięknie je. Mój Piotruś, jak je z 10 min, to szaleje ze szczęścia:-(.
Także nie bardzo chyba mogę zrezygnować z karmienia nocą, bo to są dodatkowe kalorie dla niego (a czytałam, że mleczko miedzy 1 a 5 w nocy jest najbardziej kaloryczne), a mój mały trochę słabo przybiera. Teraz ma 6200, nie jest źle, ale to są zapasy, ostatnie 2 tyg , to przybrał najwyżej 150gr:sick:
debiutantka
Marcówka 2007
Ile płacicie za mleko Pepti? W aptece u Nas kosztuje 22zł, ale dowiedziałam się od aptekarza że jak na recepcie pediatra postawi P - choroby przewlekłe, to zapłacę za nie 11zł. A wy płacicie połowę?
Ewa0381 ja płacę 9 zł bo na receptę jest refundowane w 50%. Na razie mam "1" bo lekarka stwierdziła, że jeśłi nim tylko dokarmiam to po co dawac to tłuściejsze.
debiutantka
Marcówka 2007
Dziewczyny, czy po tych słoiczkach Wasze dzieci nie miąly żadnych wysypek?
Ja wczoraj dalam marchew z jabłkiem (wczesniej jadł samą marchew) i dzis zobacyzłam, że ma na buzi kilka czerwonych kropek. Myślałam już, że go jakaś komarzyca dziabła (bo mnie pogryzła) ale to nie są bąble tylko kropki. No i podejrzenie pada na jabłko... Dam mu dzis drugą połowę słoiczka i zobaczę co dalej. Kurcze większość tych deserków i soczków bazuje na jabłkach....
Ja wczoraj dalam marchew z jabłkiem (wczesniej jadł samą marchew) i dzis zobacyzłam, że ma na buzi kilka czerwonych kropek. Myślałam już, że go jakaś komarzyca dziabła (bo mnie pogryzła) ale to nie są bąble tylko kropki. No i podejrzenie pada na jabłko... Dam mu dzis drugą połowę słoiczka i zobaczę co dalej. Kurcze większość tych deserków i soczków bazuje na jabłkach....
A
Agutek
Gość
Nie, u nas do tej pory nic nie było.
Podałam dotychczas jabłko i marchewkę.
Jutro zapodam jakiś mix i chyba z czymś nowym.
Podałam dotychczas jabłko i marchewkę.
Jutro zapodam jakiś mix i chyba z czymś nowym.
A
Agutek
Gość
roksi ona w tych 3 posiłkach zjada praktycznie całą dzienną porcję mojej córki
reklama
Roksi - u nas to samo co u Agutka- czyli Borys je mniej wiecej tyle w ciagu dnia, tylko po 120 na raz, a czasem mniej
"Pozwalam" mu jeszcze jeść dwa razy w nocy , ale tylko dlatego ze wtedy je jak człowiek czyli machnie naraz 120 ml lub wiecej.
Tylko nie wiem czy pozniej te poranne prężenie i niepokój to nie wynik przejedzenia w nocy
"Pozwalam" mu jeszcze jeść dwa razy w nocy , ale tylko dlatego ze wtedy je jak człowiek czyli machnie naraz 120 ml lub wiecej.
Tylko nie wiem czy pozniej te poranne prężenie i niepokój to nie wynik przejedzenia w nocy