reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
ja też nie próbowałam banana samego, tylko w słoiczu, ale nie pamiętam z czym był pomieszany, chyba z jabłkiem:confused:

Czy któraś podawała już banana?
Jakie kupki robią po nim wasze dzieci? A jaką po kleiku ryżowym?:huh:
Ja dawałam, ale w słoiczku, z jabłkiem, Hipp'a :-) Kupki odkąd wprowadziłam słoiczki i kaszki są gęściejsze i często zielone :tak: Wczoraj się Piotrek męczył po 3 dniach bez kupki i w końcu wystękał ;-) Dziś powtórzył, ale już mięciutką, tyle, że mocno zieloną :-D

Do tej pory dawałam Piotrusiowi dania dwuskładnikowe (marchew z ziemniakami, dynia z ziemniakami, szpinak z ziemniakami). Dziś po raz pierwszy podałam małemu zupkę :tak: Gerbera Zupka jarzynowa :tak: w składzie: marchew, pietruszka, ziemniaki, skrobia kukurydziana i masło z mleka. Piotruś zjadł pół słoika, smakowało mu :-)
Na drugi rzut pójdzie Zupka marchewkowa z warzywami Gerbera (marchew, pietruszka, seler, skrobia kukurydziana, olej rzepakowy niskoerukowy), a potem Zupka jarzynowa-krem Hipp'a (marchew, ziemniaki, zielony groszek, kalafior, olej kukurydziany) :-) Hipp zostawiłam na koniec, bo boję się trochę tego zielonego groszku i kalafiora :huh:

Powiedzcie mi, czy ja powinnam Piotrkowi dawać mleko z kleikiem?? Pytam, bo Wy wszystkie prawie dajecie, a ja nie.. Wprowadziłam słoiczki, kaszki smakowe (łyżeczką) i do tego podaję tylko Bebiko i cycusia :tak: Piotrek ładnie przybiera na wadze, dlatego nie wiem, czy dawać mu ten kleik?? :confused:

Malaga jeśli Piotruś ładnie przybiera i nie jest głodny po tym co mu podasz to ja nie widze powodu dla którego miałabyś dawać mu jeszcze kleik:-)
w ogóle to mówi sie że jeśli dziecko karmione jest piersią (ewentualnie dokarmiane jakimś mlekiem modyfikowanym) to nie ma potrzeby wzbogacania jego diety tak jak dziecku karmionemu wyłącznie sztucznie;-)
dziś u nas cycuś na żądanie(nie wiem ile razy - nie liczyłam) i 3 razy butla po 100ml:-)

reklama
Moja całą noc stękała i nie mogła zrobić kupki :eek:
Normalnie robi około 2-3 na dzień, a wczoraj była tylko jedna...
Teraz zastanawiam się czy to banan czy kleik ryżowy :rolleyes:

Do góry