blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Aha - ja soczek od razu dawałam z butelki, a nie łyżeczką.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bo Karolek przez kilka dni nie chciał jeść z łyżeczki, krzywił się i wypluwał, a to samo z butelki mu smakowało.
FaktycznieA wiesz czemu?
Mi się wydaje, że jak pije ze smoczka to soczek wlewa się dużo głębiej do buzi i działa na inne kubki smakowe niż jak się podaje łyżeczką. Przez to dziecko nie odczuwa "całego" smaku soczku.
kurcze, Olivka tez ostatnio miala taka sluzowata kupke, z takimi brazowymi niteczkami:-(mowisz, ze to objaw alergii pokarmowej?zdarzylo sie to ze dwa razy, a potem juz nie...Ja zaczynam się martwić bo dziś Julitka załatwiła się z duża ilością śluzu a od kilku dni płacze i wierzga nóżkami podobnie było z Szymonem jak był niemowlakiem mam nadzieje ze to jednorazowe ostatnio dużo rosołu i kurczaka jadłam i to podejrzewam .
Ale postanowiłam odstawić na jakiś czas mleko i nabiał , zobaczę co dalej.
nie, zamierzam zastosowac sie do tutejszych (mieszkam w Anglii) zalecen wylacznego karmienia piersia przez pierwszych 6 miesiecyszczegolnie zwracaja na to uwage, jezeli ktores z rodzicow jest alergikiem - zeby opoznic wprowadzanie pokarmow stalych do ukonczenia przez dziecko 6 miesiacaNie wprowadzasz żadnego jedzonka do jadłospisu maluszka?
tak, juz na innym watku pisalam;-)ja w dzien karmie czesciej, ale za to w nocy mala spi:-)Tigger, a karmisz tylko i wyłącznie piersią?
Bo ja tak;-) Piotruś dostaje pierś ok. 21-szej i budzi się na jedzonko ok. 1-2-iej, potem 4-5 i 8-9. w dzień karmię co ok. 3 godz.
Z tego co się orientuję, to są zalecenia WHO, czyli obowiązują również w Polsce.nie, zamierzam zastosowac sie do tutejszych (mieszkam w Anglii) zalecen wylacznego karmienia piersia przez pierwszych 6 miesiecyszczegolnie zwracaja na to uwage, jezeli ktores z rodzicow jest alergikiem - zeby opoznic wprowadzanie pokarmow stalych do ukonczenia przez dziecko 6 miesiaca
a ja niestety alergiczka jestem:-(
nie, zamierzam zastosowac sie do tutejszych (mieszkam w Anglii) zalecen wylacznego karmienia piersia przez pierwszych 6 miesiecyszczegolnie zwracaja na to uwage, jezeli ktores z rodzicow jest alergikiem - zeby opoznic wprowadzanie pokarmow stalych do ukonczenia przez dziecko 6 miesiaca
nie, zamierzam zastosowac sie do tutejszych (mieszkam w Anglii) zalecen wylacznego karmienia piersia przez pierwszych 6 miesiecyszczegolnie zwracaja na to uwage, jezeli ktores z rodzicow jest alergikiem - zeby opoznic wprowadzanie pokarmow stalych do ukonczenia przez dziecko 6 miesiaca