reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych marcowych pociech

ja tez jem chleb pelno ziarnisty i platki kukurydziane i dziisja zjadla zupe warzywna
troche kalaforu w niej bylo :szok:
ciekawe czy bedzie kolka

a wczoraj zjadlam 4 kostki czekolady i maly ma dzisiaj zatwrdzenie :szok:
wstretna mama nei imiala sie powstrzymac:no:

a powiedzcie jakie owoce i warzywa mozna jesc
wiem o bananach i nic wiecej nei wiem

reklama
Jablka tez mozna ???
przeciez one fermentuja w brzuchu

malaga a ugotowane co mozna
bo a za bananami nie przepadam a uz mie sie chce owoca

wcinam marchew ,
pietruszke
ziemniaczki

a co z seerem?

kurde malo tych warzyw i owocow mozna co?

Jeśli chodzi o jabłka to ja jem tylko gotowane - gotuję sobie kompot po prostu :tak:
Wczoraj nawet gruszkę sobie podgotowałam, taką miała ochotę :eek: Ale nie smakowała mi.. jabłka lepsze ;-)

miloku - chyba wszystkie gotowane warzywa można, oprócz kapusty, brukselki, kalafiora - o tych słyszałam, że moga powodować kolki :tak: Nie powinno się też jeść cebuli, pewnie i szczypiorku (a taką mam ochotę na szczypiorek..)..
A jeśli chodzi o owoce to truskawki, cytrusy są zakazane.. Owoce pestkowe (np. śliwka) ponoć też :confused: Banany można na surowo..

Więcej nie wiem :confused:

Ale pewnie to wszystko jest sprawą indywidualną.. Jedne dzieci będą mieć kolki, wzdęcia nawet, jak mama będzie przestrzegała ściśle diety, a inne nie odczują żadnego z tych "zakazanych" produktów, które mama zje..

była u mnie dzisiaj położna i powiedziała że mogę jeśli wcześniej nine byłam uczulona jeść jogurty np. truskawkowe, ananasowe itd.
jeśli chodzi o saki to najlepiej pic te ze szklanych opakowań lub takie wyciskane w domu mogą być z pomarańczy, marchwi, buraków:tak: sok jabłkowy horteksu ma podobno najwięcej konserwantów a tak mi cholernie smakuje:wściekła/y: o słodyczach mówiła że można jeść kruche ciasteczka i wystrzegać się ciast z kremem lub ciastek polanych polewą:no:

Kurcze - mojego syneczka zsypało na twarzy:-( pewnie coś zjadłam uczulającego:-( ale co?:baffled: bo dieta dość rygorystyczna:-( ja nabiału nie jem, z owoców tylko jabłuszka...pieczone w dodatku...
Przerąbane z tym jedzeniem:wściekła/y:

przerabane bo nie wiadomo co mozna
kurcze jak dobrzze jabka mozna
dobry pomysl z tym gotowaniem
juz mi sie tak chce jabka zjesc

a ugotowane tez lubie :tak: :-)

reklama
no dobra dziwczyny
chyb asie poddaje
alebo sprubuje jeszcze raz i jak sie nie powiedzie to juz rezygnuje
mowie tutaj o przykladaniu malego do cycka

nawet z tymi nasadkami na sutki nie chce

wczoraj mi sie prawie zaniusl
z nerwow
mowilam juz gdzies ze to nerwus
a pruby nasz trwaja tylko pare minut bo on tak sie denerwuje
sprubowalam juz na pol glodnego przylozeyc do cycka
zeby sie tak nie denerwowal

ale gdzie tam
nic to nie pomoglo
a Tristan zlal mnie lapkami tak sie denerwowal
no mowie powiekszylam jeszcze dziurke i jak teraz sie nie powiedzie to juz koniec naszych zmagan z cyckiem

bede zmuszona na pompowanie

Do góry