reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych marcowych pociech

Tristan wazy juz 3960 przytyl pol kilo od urodzenia
wiec ksiazkowo
A ja nie wiem, ile mój maluszek waży :-( Chyba się przejdziemy do przychodni, wolałabym wiedzieć na pewno, że przybiera na wadze...

wlasnie tak samo ma Tristan

odruch wymiotny i wymioty
Piotruś też czasem ma taki odruch wymiotny, ale nic nie wylatuje :confused: Wogóle mu się nie odbija, albo ja nie słyszę :confused: Trzymam go do góry, żeby mu się odbiło, a on się denerwuje, bo chce spać, a tak mu niewygodnie.. Za to bardzo często ma czkawkę :confused:

reklama
Sluchajcie,czy Przy Karmieniu Podajecie Jedna Piers?czy Potem Jeszcze Druga?ja Czytalam,ze Przy Karmieniu Tzreba Podawac Tylka Jedna A Potem Przy Nastepnym Druga,na Zmiane!jak Wy Robicie?

Bogda, u mnie to różnie bywa bo jak mi się wydaje, że się nie najadł z jednej a wydaje sie opróżniona to daję drugą a przy kolejnym karmieniu daje tą niedopitą.

Wczoraj mąż poczytał w necie o tym jakie są wady silikonowych kapturków i mialam znów doła bo się nie mogę przełamać i dawac bez bo się boję kolejnych krwawych sesji. Wiec poszły 2 kolejki z butelki :-( a ja beczałam... Potem znalazł jakąś dyskusję, że te kapturki wcale tak znów nie wypaczają odruchu ssania i znów karmiłam. Dzis położna środowiskowa widziała, jak karmię i mnie nie skrzyczała więc moze jeszcze trochę objadę na silikonie a potem może sie w końcu przełamię i spróbuję znów bez....

Miloku to skoro nasze dzieciaki mają to samo, to chyba nie musimy się martwić

widocznie sie przejadają a ich układ pokarmowy jest jeszcze nie dojrzały i wszystko się reguluje,

chyba musimy odczekać

a powiedz Tristan wymiotuje takim twarożkiem ?

pewnie nie ma sie czym martwic skoro na wadze przybiera

U tristana to zalezy

raz jest to twarorzek a raz mleko
to zalerzy kiedy zwymiotuje
bo jak wymiotuje zaraz po jedzeniu to jest to mleko a jak troche puzniej to twarorzek

chyba juz trawic zaczyna i za duza ma w brzuszku i nie daje rady
ale zawsze zaczyna sie to bekaniem
beka i wtedy salwa mleka albo wtwarorzku
blee
ostatnio mi w cycki narzygal :baffled: :baffled: :baffled:

juz nam sie wszystkim oberwalo
jeszcze tylko ciocie oszczedzil a reszta juz oberwala:tak:

A ja nie wiem, ile mój maluszek waży :-( Chyba się przejdziemy do przychodni, wolałabym wiedzieć na pewno, że przybiera na wadze...

Piotruś też czasem ma taki odruch wymiotny, ale nic nie wylatuje :confused: Wogóle mu się nie odbija, albo ja nie słyszę :confused: Trzymam go do góry, żeby mu się odbiło, a on się denerwuje, bo chce spać, a tak mu niewygodnie.. Za to bardzo często ma czkawkę :confused:

Tristan ma czkawke jak mu sie tak odbije po cichytku i lekko uleja i to polknie
wtedy czkawka murowana:tak: :tak:

moze to samo jest u ciebie i niesluszysz jego bekniec:tak:

pewnie nie ma sie czym martwic skoro na wadze przybiera

U tristana to zalezy

raz jest to twarorzek a raz mleko
to zalerzy kiedy zwymiotuje
bo jak wymiotuje zaraz po jedzeniu to jest to mleko a jak troche puzniej to twarorzek

chyba juz trawic zaczyna i za duza ma w brzuszku i nie daje rady
ale zawsze zaczyna sie to bekaniem
beka i wtedy salwa mleka albo wtwarorzku
blee
ostatnio mi w cycki narzygal :baffled: :baffled: :baffled:

juz nam sie wszystkim oberwalo
jeszcze tylko ciocie oszczedzil a reszta juz oberwala:tak:

ja codziennie zmieniam bluzke z powodu łomiotowania :-p

dzisiaj jak na razie spokój :eek:
ale jeszcze nie chwale dnia przed zachodem słońca :eek:

Miloku skoro mleczko lub twarożek to podobno jest ok
jakby to było coś innego, wiesz inny kolor czy coś :-p to należało by się martwić
tak mi powiedziano ostatnio :dry:

Tristan ma czkawke jak mu sie tak odbije po cichytku i lekko uleja i to polknie
wtedy czkawka murowana:tak: :tak:

moze to samo jest u ciebie i niesluszysz jego bekniec:tak:
No właśnie wydaje mi się, że on to połyka :confused: Że mu się lekko odbija, nie wylatuje i bidok połyka :-( Czasem po takim odruchu wymiotnym krzywi się i ciumka, jakby mu smak w buzi nie pasował..

No i co z tym zrobić?? :confused:

Co do karmienia - ja przystawiam do jednej, jak puści brodawkę to przystawiam go do drugiej - zwykle je krócej niż z tej pierwszej :tak: Kolejne karmienie zaczynam od tej na której skończyliśmy kolejne karmienie :tak:

był dzisiaj u nas lekarz z wizyta i powiedział że czkawka, kichanie to zdrowy objaw i dzieci tak mają:tak: powiedział jeszcze żeby uważać na odwiedzających gości bo straszne grypsko panuje i nie dawać gością dziecka do noszenia:tak:
moja niunia tak się dzisiaj objadła że jak ją wzięłam na rączki żeby się jej odbiło to za zalał moje włosy i świeżo założone ubranko:-(
mam jeszcze pytanko co do jedzenia:confused: czy mogę zjeść jogurt truskawkowy tylko taki bez cząsteczek owoców:confused: bo jak narazie to wcinam danio waniliowe i jogurty jabłkowe i bananowe:-p

No Wlasnie Tez Sie Zastanawiam Nad Jogurtami Truskawkowymi I Wisniowymi?
A Razowy Chleb Mozna?

reklama
Do góry