reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

Mel wiem że sie nie powinno tak robić bo pierś wtedy produkuje więcej ale jeśli masz za dużo pokarmu i Maddox sie krztusi to może odciągnij troszeczkę zanim zaczniesz go karmić...:baffled::confused: tak żeby pokarm nie sikał mu do buzi...:confused:

to straszne że natura taka jest niesprawiedliwa....jednej mamie da nadmiar, innej każe walczyć o każdą kroplę....:-(
mam nadzieje że u mnie pojawi sie pokarm...jakoś nie chce mi sie wierzyć że moje liliputki są w stanie wykarmić dziecko...:baffled:

reklama
JMM to tak nie jest :no:
bo aby nie sikało, to musiałabym opróżnić prawie całą pierś :-(

on sie czasem krztusi juz na koniec karmienia

Melanie moj Tristan tez sie tak krztusi i robie si eczerwony i nie oddycha w tym czasie :szok: :szok: :szok: :szok:

tez biore go do gory bo nie iwem co innego moge zrobic:eek: :eek: :eek:

I moj Tristan tez wymoituje

ale podobno niektore dzieci tak maja

dzisiaj byla health visitor u nas badala sluch i wazyla go
Tristan wazy juz 3960 przytyl pol kilo od urodzenia
wiec ksiazkowo
czyli mimo ze 2 razy dziennie wymiotuje to i tak ladnie przybiera

wiec juz sie uspokoilam :tak:

a ja jak mam twarde piersi i zaczynam karmić to jestem cała w stresie :sick:
teraz jak mi sika mleko to synek się często krztusi :-(
to jest dla mnie coś okropnego
bo on sie wtedy robi czerwony, nie może odkaszlnąć, nie może oddychać !!!!
a ja nie wiem co robić i jak mu pomóc
biorę go wtedy do pionu i stukam po pleckach
Boże to jest straszne !!
a co najgorsze zdarza sie kilka razy dziennie :sick::sick::sick::sick::sick::sick:

a od czegoś takiego dziecko może się...
nie napiszę tego najgorszego
...ale może dostać też zapalenia płuc :sick:

czy Wasze dzieci też wymiotują?

mój synek 3 razy wymiotował
Mój nie wymiotuje.. Ale zauważyłam, że jak mam pełne piersi, to też na początku małemu ciężko jest przełykać, czasem puszcza brodawkę i odpoczywa :tak: Ale nie krztusi się.. i dobrze, bo ja bym chyba ze stresu padła :szok:

dzięki za szybki odzew :tak:
Miloku trochę mnie pocieszyłaś

ale Tristanek wymiotuje tak normalnie czy ulewa??

bo mój synek najpierw ma odruchy wymiotne tzn skurcze żołądka i normalnie wymiotuje :sick:

ja karmię co około 3 godziny ale Natalka czasami śpi jak suseł i nie mogę jej dobudzic na karmienie aż mi jej bidulki żal bo tak slodko śpi:-( no ale co mam zrobić jak cycek chce mi rozsadzić:sick:

dzięki za szybki odzew :tak:
Miloku trochę mnie pocieszyłaś

ale Tristanek wymiotuje tak normalnie czy ulewa??

bo mój synek najpierw ma odruchy wymiotne tzn skurcze żołądka i normalnie wymiotuje :sick:

wlasnie tak samo ma Tristan

odruch wymiotny i wymioty

i to nie malutko jak przy ulewaniu tylko strumien :sick: :sick: :sick: :sick:

noniestety pazerny jest i lapczywy i je za szybko i go cofa:eek: :baffled:
a ja mam 3 razy wiecej prania
dobrez ze kupilam 4 koce bo przynajmiej ma na zmiene jak pozostale mokre sie susza

Ulewanie jest raczej normalne, ale częste wymioty skonsultowałabym z lekarzem:tak: Mój Oleczek czasami ulewa gdy po jedzeniu za szybko go kłade. Najczęściej jednak długo trzymam go w pionie by porządnie odbił:tak:

No i ja też juz znam wagę mojego łakomczuszka - 4120 g
Rosną nasze bączki, super:-)

wlasnie tak samo ma Tristan

odruch wymiotny i wymioty

i to nie malutko jak przy ulewaniu tylko strumien :sick: :sick: :sick: :sick:

noniestety pazerny jest i lapczywy i je za szybko i go cofa:eek: :baffled:
a ja mam 3 razy wiecej prania
dobrez ze kupilam 4 koce bo przynajmiej ma na zmiene jak pozostale mokre sie susza

Miloku to skoro nasze dzieciaki mają to samo, to chyba nie musimy się martwić

widocznie sie przejadają a ich układ pokarmowy jest jeszcze nie dojrzały i wszystko się reguluje,

chyba musimy odczekać

a powiedz Tristan wymiotuje takim twarożkiem ?

reklama
Sluchajcie,czy Przy Karmieniu Podajecie Jedna Piers?czy Potem Jeszcze Druga?ja Czytalam,ze Przy Karmieniu Tzreba Podawac Tylka Jedna A Potem Przy Nastepnym Druga,na Zmiane!jak Wy Robicie?

Do góry