reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych marcowych pociech

Miloku, nasz nerwus tez zawsze z krzykiem do cycka podchodzi, choć z tego co nam położna w szkole rodz. mówiła, należy najpierw dziecko uspokoić... tylko, że jego się nie da. Czasem próbujemy mu dac smoczek (jednak się bez niego nie obeszło). Sama mam problem żeby go dostawić bo macha łapkami i pcha je do buzi wiec jak jest mąż to robimy to we dwójkę. Mleko leci tak sobie ale chyba się najada bo po np. 1-2 godzinnym ssaniu zasypia. Cycki mnie już bolą bo w sumie to chyba 1/4 dnia mam przy nich "pijawkę". Oczywiscie nadal używam silikonowych nakładek ale moze w końcu je odstawię. Najgorsze sa pierwsze zaciągnięcia bo najbardziej bolą. Potem jest juz lepiej.

Tak że Miloku może jeszcze się nie poddawaj... Położna środowiskowa powiedziała, ze podawanie odciągniętego pokarmu z butelki to początek końca... Ale z dwojga złego lepiej dawać z flachy mamine mleko niż kupne. 3mam kciuki.

reklama
u mnie nawał pokarmu się unormował:tak: moja niunia je co 3 godziny a w nocy tak co 4 a nawet 5:tak: czasami jak śpie to wstaje rano z obolałymi cyckami tzn. odgniecionymi od spania:szok: mąż wczoraj musiał jechać i kupić mi nowy biustonosz do karmienia 75 d:szok: :szok: :szok:

a ja musze spać w staniku i z wkładkami laktacyjnymi, bo jak nie...

to mam caaaaałą koszulę mokrusieńką :szok:

- od mleka

ale też się pocę jak krówka
a Wy?

mi tez tak leci mleko!zwlaszcza jak karmie jednym cycem to z tego drugiego jak z fontanny....

debiutantko
to pij dużo wody i myśl o tym, ze masz bardzo dużo pokarmu
zobaczysz jak poleci fontanna :-)
spróbuj

debiutantko wczoraj znowu prubowalam i niestety nie udalo sie cyckanie mamy

le to chyba nie na moje nerwy i na jego tez
ja ryczalam on wrzeszczal i nic z tego nie wychodzilo

ostatnia pruba dzisiaj
jak sie nie uda to koniec
nie mam na to sily

za bardzo mnie to stresuje

Mel ja tez sie strasznei poce
ale to pewnie dlatego ze wypijam 2 litry wody dziennie . i hekto litry bawarki

a opuchlizna z nog mi dalej nie zeszla
macie jeszcze spuchniete cialka?

zauwazylam pewna prawidlowosc
codzinnie tak kolo 9 i 16 moj synek ma kolki
zaczelam podawac mu espumisan i popija go herbatka koperkowa ciepla pieluszka na brzusio i masujemy
i za chwile mu przechodzi
purka sobie troche i juz mu lepiej
a wczoraj przeczytala ze chlopcy sa bardziej narazeni na kolki
i to nie zaleznie od tego co je mama:baffled:

dziewczyny mam pytanie ile razy dziennie wasze dzieci robia kupkę:zawstydzona/y: bo Natalka często tak popuszcza i brudzi pieluchę a rzadziej robi normalna kupę:confused:

reklama
a ja musze spać w staniku i z wkładkami laktacyjnymi, bo jak nie...

ale też się pocę jak krówka
a Wy?
Też śpię w staniku z wkładkami :tak:

I też się strasznie pocę :baffled: Mam takie napady gorąca.. Czasem mi chłodno, a jak ubiorę coś cieplejszego to mnie znowu poty oblewają.. koszmar.. :baffled:

mi tez tak leci mleko!zwlaszcza jak karmie jednym cycem to z tego drugiego jak z fontanny....
U mnie podobnie, zwłaszcza po kilkugodzinnej przerwie w karmieniu :tak:

Mel piję wodę , herbatke na laktację, normalną herbate, kawe inkę, sok, gdzies wyczytałam,ze karmi też jest dobre wiec dzis też piję ... A tu nadal krople lecą a nie sika mlekiem....
Mam ten sam zestaw "pitny" debiutantko :-) Tylko że ja piję sok taki który się rozpuszcza w wodzie.. Jakoś nie miałam odwagi pić soki z kartonu :confused: Piłam tylko w małych ilościach "Kubusia", ale bałam się strasznie, że zaszkodzę małemu :eek: Ale chyba nic mu po nim nie było..

a opuchlizna z nog mi dalej nie zeszla
macie jeszcze spuchniete cialka?
Ja już nie, ale długo po porodzie miałam spuchnięte stopy.. Jakieś dwa tygodnie po cesarce opuchlizna zeszła :tak:

dziewczyny mam pytanie ile razy dziennie wasze dzieci robia kupkę:zawstydzona/y: bo Natalka często tak popuszcza i brudzi pieluchę a rzadziej robi normalna kupę:confused:
Piotruś prawie po każdym karmieniu :tak: Albo co drugie.. Różnie..

Do góry