Nie koniecznie badanie określające grupę krwi i czynnik RH jest płatne. Ja w poprzedniej ciąży muwiłam lekarzowi że mam grupę ARh- i dostałąm skierowanie na określenie grupy, teraz mam wbite w książeczke. Mój synek odziedziczył grupę po ojcu ARh+ a ja dostałam zastrzyk po porodzie teraz czekają mnie znowu badania na przeciw ciała. Po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi w tym temacie zastanawiam sie czy to z tąd mój synek miał nasiloną żółtaczke? Niktr w szpitalu nie wytłumaczył mi z kąd komplikacje przy porodzie i żółtaczka, w sumie spędziliśmy 6 dni w szpitalu a teraz rechabilitacja.
reklama
ja też ma grupę O (-) po poronieniach dostałam zastrzyk, za każdym razem większą dawkę, po porodzie znowu dostanę zastrzyk aby mieć przeciwciała, które teraz w ciązy będe badać trzykrotnie (pośredni odczyn Coombsa), generalnie nie ma się co martwić
Moi rodzice mieli konflikt, a tak jak piszecie zastrzyków wtedy nie było. 3 porody bez komplikacji :-)
Mnie lekarz powiedział, że nikt nie powinien uwierzyć mi na słowo że mam minus, ani że np. grupa na wypisie ze szpitala nie jest dowodem. Musi być potwierdzone pieczątkami z laboratorium. Ja mam, mąż ma. Oboje po minusie :-)
paula7 nie liczy się 0 - w przypadku ojca dziecka tylko czynnik RH. Musisz iwedzieć czy ma plus czy minus.
Mnie lekarz powiedział, że nikt nie powinien uwierzyć mi na słowo że mam minus, ani że np. grupa na wypisie ze szpitala nie jest dowodem. Musi być potwierdzone pieczątkami z laboratorium. Ja mam, mąż ma. Oboje po minusie :-)
paula7 nie liczy się 0 - w przypadku ojca dziecka tylko czynnik RH. Musisz iwedzieć czy ma plus czy minus.
katarzynak83
Majowe mamy'09
Kochana, ja również odradzam Tobie szczepienie na grype. Ja szczepiłam sie rok temu i lekarz który mnie badał 10 razy sie pytał czy nie jestem w ciązy i uprzedział że 3 mies od przyciecia tej szczeczpionki nie można zachodzić w ciaże Wtedy jakoś mnie to nie interesowało wiec nie zapytałam sie jakie są skutki no ale lepiej nie ryzykować...Ja nie biorę żadnych leków już od czasu, gdy tylko domyślałam się, że jestem w ciąży.
Ja natomiast zastanawiałam się nad szczepieniem na grypę, ale kiedy zapytałam o to mojego lekarza, powiedział, że lepiej się od tego powstrzymać. Mimo, że w internecie znalazłam informacje, że w II. i III. trymestrze jest to dozwolone.
kasica212
Sanka & Samka
Ja mam Rh- a grupy męża nie chcieli gdyż powiedzieli że i tak będą badać przeciwciała
witam wszystkie mamusie w sobotnie popołudnie
mi udalo się zrobić wszystkie badania bezpłatnie w laboratorium w szpitalu (mocz, morfologia, glukoza, vdrl).
Toksoplazmę tez mi zbadali za free /podobno dlatego , że jestem w programie "zdrowie, mama i ja"
Nawet poprosiłam lekarza o skierowanie na grupę krwi
pogadajcie ze swoimi doktorkami... moze jak poprosicie o skierowanie na badania to dostaniecie
pozdrawiam,
mi udalo się zrobić wszystkie badania bezpłatnie w laboratorium w szpitalu (mocz, morfologia, glukoza, vdrl).
Toksoplazmę tez mi zbadali za free /podobno dlatego , że jestem w programie "zdrowie, mama i ja"
pogadajcie ze swoimi doktorkami... moze jak poprosicie o skierowanie na badania to dostaniecie
pozdrawiam,
Madzia_Singh
Kochana PYCHOTKA
witam wszystkie mamusie w sobotnie popołudnie
pozdrawiam,
tak to prawda...masz za free tak jak kazda kobieta uczestniczaca w programie...dowiedz sie o szkole rodzenia i o porod bo to tez mam za free
Madziu- jeśli chodzi o bezpłatny poród to masz na myśli rodzinny?
czy jeszcze coś nam oferują w progamie?
jeśli chodzi o szkołę rodzenia to wstępnie mam miejsce zaklepane w szpitalu.
myślę , że z bezpłatnymi szkołami rodzenia nie ma takiego problemu...
znam szkołę rodzenia ktora ma podpisaną umowę z Urzędem Miasta W-wy i dla wszystkich zameldowanych lub uczących się mam w wawie - jest bezplatna... jej wadą jest to, że nie jest przy szpitalu
dla zainteresowanych mogę podać telefon.
czy jeszcze coś nam oferują w progamie?
jeśli chodzi o szkołę rodzenia to wstępnie mam miejsce zaklepane w szpitalu.
myślę , że z bezpłatnymi szkołami rodzenia nie ma takiego problemu...
znam szkołę rodzenia ktora ma podpisaną umowę z Urzędem Miasta W-wy i dla wszystkich zameldowanych lub uczących się mam w wawie - jest bezplatna... jej wadą jest to, że nie jest przy szpitalu
dla zainteresowanych mogę podać telefon.
reklama
Bazylia123
Zaciekawiona BB
Chcialam sie was poradzic co do spozywania witamin. Napiszcie co o tym sadzicie, poniewaz ja zupelnie juz nie jestem pewna czy powinno sie je zazywac, czy nie. Moja polozna mówi, ze absolutnie nic nie powinnam brac, ze wystarczy to co z jedzenia, a jak wyniki beda zle, to wtedy sie zastanowi. Pomimo faktu, iz staram sie jesc bardzo róznorodnie, to i tak nie mam pewnosci co do tego, czy dostarczam dziecku wszystkich potrzebnych witamin. Nawet na samym poczatku polozna kazala mi lykac tylko kwas foliowy, ja jednak lykalam falvit, a teraz juz nie jestem pewna, czy kontynuowac. Napiszcie co mówia Wasi lekarze, bo ja niestety nie mam kompletnie zaufania do angielskiej sluzby zdrowia.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Podziel się: