reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Medycyna

reklama
Hej Kochane...
Jestem tu nowa..i chciałabym się z Wami podzielić moimi obawami...
Jestem w 14 tc i od wczoraj zaczęłam się dziwnie czuć...a mianowicie twardnieje mi brzusio...:confused:...wiem,że w późniejszym czasie jest to normalne, ale nie teraz...Dzwoniłam do swojej doktorki...troszkę mnie uspokoiła, ale nadal się boję...:szok:

Ja tez mialam przed kilkoma dniami bole...A mianowicie nie moglam sie ruszyc tak mnie bolalo, a zwlaszcza na dole w macicy i caly krzyz:baffled::dry:ruszyc sie nie moglam:dry:Pojechalam do gina i sprawdzil Mala i powiedzial ze wszystko z dzieckiem wporzadku, ale pewnie moze mi na cos uciskac dlatego macica sie kurczy (tak jak skurcz w lydce lapie) i jak poszlam do toalety i zrobilam cos wiekszego:tak:przeszlo, wiec lekarz powiedzial ze macica uciska mi na pecherz i jelito grube:baffled:Ile sie kochane strachu najadlam:dry:ale juz nie boli...na szczescie, mam sie oszczedzac i duzo lezec:happy:wiec tak robie...buzki kochane z najmniejszym bolem brzucha co was nie pokoi musicie sie kontaktowac z lekarzem:tak:to pewne....

Hej Kochane...
Jestem tu nowa..i chciałabym się z Wami podzielić moimi obawami...
Jestem w 14 tc i od wczoraj zaczęłam się dziwnie czuć...a mianowicie twardnieje mi brzusio...:confused:...wiem,że w późniejszym czasie jest to normalne, ale nie teraz...Dzwoniłam do swojej doktorki...troszkę mnie uspokoiła, ale nadal się boję...:szok:
Radzę brać magnez (dodatkowo oprócz witamin) a w razie bólu brzucha no spe

...no to moje drogie...właśnie wychodzę na USG....trzymajcie kciuki aby doktorka ujrzała ADUSIĘ :-)...po powrocie skrobnę co i jak :)))

Załączniki

• 10[1].jpg
    10[1].jpg
    17,6 KB · Wyświetleń: 46
mni brzuszek rzadko boli raczej tylko skurcze braxtona a le mam pytanko kobiety jaki bierzecie magnez?

Witam serdecznie,

Bardzo proszę o poradę i pomoc. Jestem w 27 tygodniu ciąży.
Wiem, że mogę uzyskać porady od mamusiek mających podobny termin porodu i być może podobne objawy powiększającej się macicy......
Od 3 dni odczuwam kłucia w dole brzucha. Nie były tak bardzo dokuczliwe ale,dziś kiedy oddawałam mocz poczułam dużo silniej ustępuje po kilku minutach. jak się położyłam. Skurcze tez towarzysza tym bólom. Wczoraj wzięłam no- spe i pomogło. Wizytę ma dopiero 26 lutego.
Mój lekarz prowadzący wyjechał na sympozjum nie mam do kogo zadzwonić.
Proszę was kochane mamuśki napiszcie co o tym sadzicie. Bardzo się boje.

Z góry dziękuje oraz pozdrawiam wszystkie mamusie te obecne i przyszłe

~Monia~

moim zdaniem klucia sa normalne sama je niekied odczuwam a to z jaka sila je odczuwasz mysle ze zalezy od tego jak wrazliwa jestes na bol jesli te bole beda sie nasilaly to skontaktuj sie z lekarzem lub idz do szpitala to samo ze skurczami jesli zauwazysz ze staly sie czestsze nie zwlekaj ze zgloszeniem sie na izbe przyjec a narazie duzo odpoczywaj i nie wstawaj gwaltownie z lozka bo to nasila te bole pozdrawaim i zycze duzo spokoju

Dziękuje za ciepłe słowo,które teraz naprawdę może bardzo pomóc . A sama ...... śmiertelnie mogę się wystraszyć. Leże dziś i wypoczywam.
A zdarzały się tez Tobie takie kłucia w drogach rodnych dokładnie w szyjce?
Pozdrawiam cieplutko!

reklama
Jeżeli ból będzie się utrzymywał a skurcze będą częstsze i będą trwały dłużej niż 2 h to koniecznie jedź do lekarza jeśli nie ma Twojego lekarza to szpital!!!
Z tego co opisujesz to nie powinnaś się martwić zwłaszcza jeśli ból i skurcze ustępują dużo odpoczywaj najlepiej w łóżku
Życzę zdrówka dla Ciebie i Twojego maleństwa
Głowa do góry
Wszystko będzie dobrze:-)

Do góry