reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Medycyna

I jeszcze jedno no-spe łykaj jeśli Cię boli brzuch ona nie zaszkodzi!!!! a bardzo może pomóc ja łykałam ją prawie 2 tygodnie ale dzięki niej później wszystko byłoo dobrze:-)
Może jeszcze powinnaś zażywać magnez (dodatkowo oprócz witamin) on rozluźnia mięśnie, a macica to nic innego jak mięsień
Pozdrawiam

reklama
Dziękuje bardzo za ciepłe słowa i rady - uspokoiły mnie....
Czuje się już lepiej dziś wzięłam magnez dodatkowo do witaminek.
Jeszcze raz dziękuje i życzę dużoooooo - zdrówka mamusią i ich maleństwom :-)

Witam przyszłe mamy! jestem nowa, mam termin na 31 maja. Ja też od kilku dni odczuwam bóle w dole brzucha, mój lekarz powiedział że to normalka.
Pozdrawiam!!!

Ostatnia edycja:
monia tez praktycznie miaalam juz wszedzie takie klucia w szyje takze mi ginekolog powiedzial ze ni zlego sie nie dzieje :)

Witam ja rowniez mam kluciA w dole brzucha ,mowilam lekarzowi i powiedzial ze to normalne poniewaz rozciaga sie macica.Tez sie bardzo boje poniewaz mam skrucona szyjke i rozwarcie -a to dopiero 24 tydzien biore no -spe ,fenaterol i do tego relanium no i oczywiscie duzo lezenia .Zreszta od 8 tygodnia zaczely sie problemy nostop krwawienia i to bardzo obfite -wiec wierzmy ze wszystko bedzie dobrze :tak::tak:

Ja juz mam się lepiej. Bóle po no-spie ustąpiły i zaczęłam przyjmować magnez.
Tersesiatko nie martw się. Bardzo mocno trzymamy kciuki za Was.
Jesteśmy z Wami... dwoma serduszkami :blink:
Pozdrawiamy:-)

Monia - nic sie nie martw,aj tez doalaczam do mamek z bolami w brzuszku;-)Ale to zupelnie normalne,a co do skurczy to od ok 24tyg sa zawsze mocniej odczowalne Braxtona-Hicksa skurcze juz,ktore kazda z Nas inaczej odczowa....Ja czasami mam wrazenie ze zaraz mi bobek wyleci bo mi sie od nich normalnie rozwarcie zrobi!Ale wiem,ze to tylko takie wstepne przygotowanko i nie zaszkodzi ani mi ani malenswu.Tzrymam kciuki za wszystkie mamki!!!!!(w tym za siebie)bo niewiele zostalo-z gorki mamy juz;-):tak:

Pomyślałam by stworzyć osobny dział w którym byśmy pisały o stworzeniu awaryjnej apteczki domowej, o lekach które warto mieć w domu na tzw "w razie czego" czy też "zanim wybierzemy się do lekarza".
Może doświadczone mamusie podzielą się z nami swoją wiedzą :tak:

Tą listę leków dostałam od mojej koleżanki (rodziła w grudniu zeszłego roku):
- VIGANTOL (Vit D3)
- VIT K
- LAKTULOZUM (zatwardzenie)
- CZOPKI GLICERYNOWE (zatwardzenie)
- BOBODENT (ząbkowanie)
- LAKCIT (biegunka)
- SÓL FIZJOLOGICZNA (katar)
- WODA MORSKA (katar)
- VIBURCOL (uspokajające)
- EFFERALGAN (przeciwgorączkowe)
- NASIVIN (katar)
- PANADOL (przeciwgorączkowe)
- NUROFEN (syrop, przeciwgorączkowe)
- STODAL (kaszel)
- LACTULOSUM (syrop, zaparcia)
- MAŚĆ MAJERANKOWA (katar)
- PLANTEX (kolka, gazy)
- HERBATKA Z KOPRY WŁOSKIEGO (kolka)

reklama
Jeśli o mnie chodzi to raczej apteczki nie planuje kupować :)
Jak cos tam się wydarzy to najwyżej do apteki skoczę, bo zakładam że mój maluszek nie będzie chorował hehe

Kupuje tylko (a jednak):-D
- sól fizjologoczną (do przemywania oczu)
- wodę morską - na katarek ( my sami jej zawsze używamy)
- wodę koperkową na koleczki (dobrze jest samej pić np. herbatkę koperkową bo kruszynka ją wypija przez nasze mleczko)
- termoforek - na koleczki (ja mam taki z pestek czereśni)

Do góry