reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mazurskie mamy !!!

reklama
Witajcie Dziewczyny:) Mój Adaś dziś miał szczepienie i przeżywam teraz ale był bardzo dzielny !!! Mama nadzieję że tą szczepionkę zniesie dobrze!!! Okazało się też że i Pawełka czeka teraz szczepienie a byłam przekonana że w 6 r.ż. tylko jak zadzwoniłam do sanepidu to się okazało że oni zupełnie inaczej liczą lata i dla nich właśnie teraz jest 6 r.ż no i we wtorek szczepienie ;( ach
A co do ząbków Adasia to odkryłam jeszcze jednego :) także jest ich już 8 i chyba szykują się kolejne w przeciągu kilku dni! Wszystko naraz bidulek mój kochany !!!
Buziaki dla Wszystkich Mam przesyłam!

Witajcie!!
Ja dzisiaj szczęśliwa, bo wyspana hehehe
Chociaż popołudniu moje szczęście legnie w gruzach, jak trzeba będzie posprzątać, bo w d. pokoju mają nam parapet wstawiać i będą musieli kawałek ściany skuć :wściekła/y: i znowu bałaganu trochę...

Ja zaraz zbieram maluchy <tzn jak się ogarniemy> i idziemy do sklepu, coś jedzonka mało w lodówce... Zupki mi z wczoraj zostało...ale makaronu też nie mam już brrr

Necia ja też myślałam, że kolejne szczepienie dopiero w wieku 6 lat... Teraz jakoś tak dziwnie te lata liczą :eek: Aż zazdroszczę wam takiego ząbkowania!! Ja z Jakubkiem nie miałam problemów...ząbki wychodziły i już... Czasem chwilkę pomarudził i nie miał apetytu... A Maja przechodzi dużo gorzej. Pomimo, ze ma dwa zęby dopiero już dały nam w kość górne jedynki, które na samym wybiciu się zatrzymały i strasznie męczą :no:

A teraz zapraszam na kawkę...która ma chęci?!

EDIT:

My już po spacerku... Kupiłam truskaweczki...świeżutkie. A te wczorajsze zrobię ze śmietanką :D
Majuśka pije w łóżeczku mleczko i pewnie zaraz przyśnie troszkę, bo zmęczona, Jakubek ogląda jakiś film dla dzieci... A ja ogarnę kuchnię i mam relaksik :D

Ostatnia edycja:
Witajcie:)
Marta u nas tak wesoło nie jest z tym ząbkowaniem bo Adaś się męczy i przeżywa to głównie w nocy :(
My właśnie wróciliśmy z badań Pawełkowi pobierali krew był baaaaaaaardzo dzielny a baba była tragiczna nie dość że każdą osobę trzymała po 10 czasem 15 minut to jak na nas trafiło to musiała coś sknocić . Pobrała mu z rączki a on nawet nie zapłakał po chwili już chcemy wychodzić a ona roztrzęsiona że jeszcze nie pobrała do jednej próbówki krwi.:wściekła/y:o czym ona myśli wściekłam się i mówię że może wystarczy może sobie jakoś poradzą z tym co mu upuścili ale nie i Pawełek musiał drugą rączkę dać . Jestem z niego taka dumna ! A babce dałam do słuchu:wściekła/y:

Necia ale dzielny chłopczyk z Pawełka!! Brawo mamusia masz już prawdziwego mężczyznę w domku!! A co do ząbkowania, to widzę nocki u was nienajlepsze...ale jeszcze trochę i będzie koniec... U nas Jakubek pełen pakiet ząbków miał około 2 roku życia.
U mnie była koleżanka na kawce. Mąż na obiedzie też był...
Teraz znowu sami jesteśmy. Dzieci się pięknie razem bawią... Ja musiałabym poodkurzać. A tak nawiasem mówiąc kupiliśmy ostatnio nowy odkurzacz i jakby któraś z was zmieniała bardzo polecam zelmer aquario z filtrem wodnym... Cały bród zostaje w wodzie i żaden kurz nie ucieka na zewnątrz ;)

Marylka ma 11 ząbków.... i kolejne idą ech. katar, kaszel i wyje. mama i mama całymi dniami:( MASAKRA. ja rozumiem, że źle się czuje, ale niech ona zrozumie mnie hehe że mi głowa pęka od tego:)

Ja natomiast NIE POLECAM Zelmera na filtry!! :)
Odkurzacz chętnie bym zmieniła, ale jak stary dobry to po co;)

Bietka mówimy o tym samym odkurzaczu? Ten ma filtr wodny <wlewa sie wodę> i filtr hepa gdy chce się odkurzać z workiem... Biedna Marylka...ale już bliżej końca ząbkowania...jeszcze 7 sztuk ;)

reklama
Taaa jak nie oszalejemy obie do czasu wyjścia tej reszty zębów to będzie cud.
Moje dziecko jest ostatnio niemożlwie:(
Nie Marta, nasz ma suchy pojemnik na śmieci. bez wody. I filtry się strasznie zapychają szybko

Do góry