reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mazurskie mamy !!!

Necia na ile moge na tyle staram sie czasem opanować sytuację przy dwójce maluchów... W kazdy, razie myślałam, że bedzie gorzej :)
I Wam dają popalić zęby :/ Pamiętam jak się cieszyłam jak ostatni ząbek wyszedł Jakubkowi...a przy Mai jeszcze 18 przed nami :angry:

Moja królewna wstała zjadła... Idę posprzatać... wyjmę odkurzacz to przynajmniej Maja będzie miała radochę ciągając za kabel :D

reklama
necia dziekuje:) Filip do zerówki na pewno się dostanie tylko kwestia do jakiego pójdzie.. no i aby był na tej liście to już bedzie taki pewniak jednak.
brawo dla Adasia... to juz 5zabek... :)

A ja się zbieram już do wyjścia
Paa

Oj dają się we znaki przy Pawełku z ząbkami problemu nie było znosił to bardzo dobrze a Adaś strasznie rozdrażniony jest i w nocy się wierci :( a dziś wstał taki wypoczęty i ani razu nie zrobił mi pobudki :) widać że ulżyło mu ale pewnie do następnego ząbka!
Marta właśnie mnie uświadomiłaś po raz kolejny zresztą :) że też muszę się wziąć za robotę i w domku porządek zrobić !!

Necia dokładnie tak samo u nas Jakubek znosił ładnie ząbkowanie. A myślałam, ze dziewczynki takie wrażliwe...
U nas był tydzień bez pobudek nocnych a tu dzisiaj znowu jakieś wiercenie więc pewnie ruszyły dalej zęby... :/

Necia dzieki, z Ola juz duzo lepiej, humor jej wrocil ze zdwojona sila, wczoraj nawet w sklepie do obcych sie smiala w glos, co jej sie baaaaaaaaaaaardzo rzadko zdarza. wczoraj wieczorem tylko mi tak mocno zwrocila ze sie zdenerwowalam bo kilka takich pawii puszczala, odstepy miedzy nimi krotkie i nie mogla tchu zlapac, az czerwona byla...dobrze ze to tylko kilka chwil trwalo ale i tak sie wystraszylysmy obie. poza tym przypomnialam sobie ze mam wizyte u logopedy 15go wiec jak tym razem bedzie ladna pogoda to mozemy sie na spotkanie umowic:)

ja dzis zaczynam zakupy na urodzinki Oli robic, robimy w sobote a moj maz wroci dopiero w piatek i wszystko na mojej glowie:(

To pewnie już niedługo wyłoni się z buziaczka Majeczki kolejny ząbek :-) z jednej strony to takie cudne odkrywać ząbeczki swoich dzieciaczków choć dla nich to już takie cudowne nie jest bo sprawia im to ból :(

Marta bardzo się cieszę że Olcia już lepiej się czuje a co do tych wymiotów to u nas było tak przy podawaniu leków a zwłaszcza antybiotyku i przez to się dodatkowo stresowałam :(
Życzę Oleńce dużo zdróweczka i by te wymioty się już nie powtórzyły !!!!
U nas za to oczko Adasia bez żadnej poprawy :( a dziś w ogóle po obudzeniu nie mógł go otworzyć takie miał sklejone co mu się przed zabiegiem nie zdarzało nigdy :no:

Necia a moze to oczko oczyszcza sie dopiero po zabiegu? moze zadzwon do pediatry albo lekarza ktory wykonywal zabieg zapytaj? bedziesz spokojniejsza:)

Dzwoniłam i nic konkretnego się nie dowiedziałam :( powiedziała mi że jeśli miesiąc po zabiegu nie będzie poprawy to mam zadzwonić i umówić się na wizytę także czekam do 14 kwietnia

reklama
marta28 dobrze że już Ola czuje sie lepiej :) dziecko szczęśliwe to zdrowe dziecko:))

kupiłam Filipowi fajna kurteczkę na wiosnę teraz:)) ucieszy się.

necia na zaropiałe oczko dobre jest przemywanie wacikiem nasączonym herbatą zwykłą. U nas od razu pomagało jeżeli to oczywiście od przewiania.

Do góry