reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mazurskie mamy !!!

Kinga Maarta ma rację ja tez gdzies czytałam o tej metodzie karmienia i zasypiania... :tak: na szczęscie tego problemu nie miałam... jedyne co moge poradzic to podawanie wieczorem mleka zagęszczonego kaszką, ale o tym juz chyba Nineczka pisała odnosnie Hani... :-)

reklama
witam
kinga a moim zdaniem 4 miesieczne niemowle jak wstaje w nocy to dobry objaw. taka nauke odstawiania od karmienia nocnego mozna zaczac od 6 msc. ale to moje zdanie. nie wiem czemu lekarz kazał go przepajac. ?trzeba odróznic jeszcze kiedy jest głodny a kiedy wstaje bo juz sie wyspał.powodzenia .

witam
kinga a moim zdaniem 4 miesieczne niemowle jak wstaje w nocy to dobry objaw. taka nauke odstawiania od karmienia nocnego mozna zaczac od 6 msc. ale to moje zdanie. nie wiem czemu lekarz kazał go przepajac. ?trzeba odróznic jeszcze kiedy jest głodny a kiedy wstaje bo juz sie wyspał.powodzenia .
A to nie jest tak ze jak dzidzia za bardzo przybiera na wadze to wtedy... A Filipek to taki pulpecik... ale może niech Kinga sie wypowie...:-)

Moja mama mówiła że miała tak ze mna darłam sie w nocy bo byłam głodna i koniec nie było sposobu, a tyłam... :szok: :szok: :szok:

Kinga - a dlaczego ta lekarka kazała ci go nie karmić w nocy? Za dużo jej zdaniem waży czy chodzi jej o to, że powinien całą noc przesypiać bez pobudek?

Ja nie pomogę, bo mój paszczur już daaawno temu przestał sam z siebie jadać w nocy. Ale powiem ci, że to zagęszczanie mleka kaszką pozwala mi dłużej pospać rano (o pół godziny :-p:cool2:).

Hania jest na 94 centylu, mój doktorek twierdzi, że jest pulchniutka ale że wszystko łądnie zgubi jak zacznie się więcej poruszać.

Własnie Kinga czy to z tego powodu ze Filipek tak dużo waży lekarka kazała odstwić nocne karmienie?
wszystko jest w normie jezeli dziecko w tym wieku budzi sie raz, dwa razy w ciągu nocy ale nie wiecej, metoda z ciepłą woda zamiast kaszki jest dobra, bo dziecko napełnia brzuszek ciepłym napojem:-) :-)

Kinga - a dlaczego ta lekarka kazała ci go nie karmić w nocy? Za dużo jej zdaniem waży czy chodzi jej o to, że powinien całą noc przesypiać bez pobudek?

Ja nie pomogę, bo mój paszczur już daaawno temu przestał sam z siebie jadać w nocy. Ale powiem ci, że to zagęszczanie mleka kaszką pozwala mi dłużej pospać rano (o pół godziny :-p:cool2:).

Hania jest na 94 centylu, mój doktorek twierdzi, że jest pulchniutka ale że wszystko łądnie zgubi jak zacznie się więcej poruszać.

nieneczko u nas było identycznie . maja była jak pudzian a teraz drobniutka jest jakk na swój wiek. :baffled: dla przykładu wkleje foty .....jaka była dorodna :)

a tu mam trzy miesiące- Pudzianowka
MAmo , Tato , w czym ja siedzę......:eek: mam miesiąc

A tak sobie poczynam teraz...... Ide sobie .....Ciekawe jak daleko zajde.....mam rok i sześc miesięcy

reklama
witam wszystkich cieplutko. mam na imie monika pseudo kucia. od 2 miesiecy jestem najszcześliwszą sosba pod słońcem:-) :-) :-) za 7 miesiecy urodzę małą dzidzie. mam nadzieje że przyjmiecie mnie ciepło. pozdrawiam wszystkie mamy zwłaszcza zaś te z warmi i mazur gdzie teraz mieszkam chodz pochodze z pomorza. dla wszystkich mam uściski wieeeeeelkie:-D :-D

Do góry