reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mazurskie mamy !!!

Witam się i Ja:)
Kinga współczuję bólu brzucha i @ ale taka natura kobiety jest...
Cieszę się że Filipek zrobił się po części już samodzielny:)

No to jak się tak chwalicie to Ja też się pochwalę bo nasze dziecko już od dawna przed załatwieniem spraw w łazience się rozbiera,siada na sedes,robi potrzebę,nawet się podciera(tylko czasami po kupce muszę poprawiać ale to tylko czasami) i sam się ubiera,nawet spłukać potrafi i światło zgasi i zapali sam.
Angielski u Alana idzie bardzooo do przodu,nie długo będzie mówił lepiej ode mnie hehe :-D
A i dodam że umie się sam już ubierać tzn.założy sam majtki,spodnie,buty,kurtkę ale z rajstopkami ma jeszcze problem...:)

reklama
Aga widzę że Alanek też tak już po części samodzielny! :) dorastają nam dzieci widzisz..

Filip też juz sam się ubiera i rozbiera:tak:
Myślę że to już ten wiek i każde dziecko w wieku około 3 lat to i owo potrafi! :-):tak: a my rodzice możemy być dumni z naszych pociech!

Anetko jak to jest z twoim starszakiem? :) tak patrzę że on zaraz 4 latka skończy!:-)

Miłego popołudnia for all!!!!

Aga a ty już po zakupach? co tam u was? sama dziś siedzisz co...
My byliśmy u rodziców miło było.. :) teraz odpoczywamy i pozniej podjedziemy na chwilę do teściów jeszcze..
A ja jutro idę na rtg klatki piersiowej...

Miałam iść dziś na zakupy ale w nocy napadało dużo śniegu a że wózka już nie używamy więc musiałabym iść z Alanem na przystanek autobusowy żeby dojechać do centrum no i tam zacząłby się problem bo Alan pewnie długo by nie wytrzymał chodząc po sklepach a M jest w pracy i autem mnie nie podrzuci ani nie zostanie z małym także wybiorę się jutro po pracy bo od agencji do centrum mam rzut beretem a Alan będzie wtedy jeszcze w przedszkolu także na spokojnie pójdę tam gdzie będę chciała.
A chcę zajść do Bencha i H&M podobno maja już nowy towar i może coś wybiorę:)

Kinga widać że wy dziś odwiedziny macie i dobrze:)Rodzice i teściowie na pewno się cieszą:)
Dobrze że idziesz na to badanie.Może dowiesz się dlaczego tak boli...

No i tak niedziela mi leci,sama z synkiem siedzę w domu,byliśmy 40 minut na dworze ale jest zimno brrr teraz synek ogląda bajki a ja siadłam do laptopa,szukam portfela dla siebie w necie.

Dziś w końcu ogarnęłam cały dom,sprzątnęłam od odkurzania po pajęczyny na ścianie :-D kibel wypucowałam,podłogi pomyłam,pranie też zrobiłam,teraz już się wszystko suszy:)

Ostatnia edycja:
No to zakupy zrobisz sobie jak bedzie lepsza okazjia bo dziś to rzeczywiście u was nie za bardzo z tą pogodą. :sorry:
U nas za to ładnie, na chodnikach już sucho jest śnieg się topi i oby już zima nie wróciła.
My dziś sporo pospacerowaliśmy sobie:) Filip też się pożegnał ze spacerówką już jakiś odległy czas temu :) wszędzie teraz z nami na pieszo chodzi. Wyrabia się bo my po 5 km dziennie robimy z nim :-) z dziadkiem kiedyś jak poszedł na spacer to prawie 3h ich nie było... ja juz sie martwiłam a oni tacy zadowoleni wrócili i Filip zaczął opowiadać gdzie był co widział itd hehe

U nas jutro narożnik mają przywieźć w końcu!!! :rofl2: cieszę się z nowego zakupu. Potem jeszcze fotel dokupimy... a w marcu malowanie pokoju! :happy:

To jednym słowem remont się wam szykuje?
No ale czego się nie robi dla lepszej wygody,czasami watro zmienić wystrój mieszkania czy kolory pokoi,wprowadza to świetny nastrój:)
Dobrze że w końcu będziecie mieli ten narożnik bo długo na niego już czekacie no nie?

no już 3 tygodnie będzie dokładnie :sorry:
wczoraj M dzwonił ale facet był na nartach i w sumie nie mógł rozmawiać..
Jutro będziemy od rana dzwonić bo w końcu chcę wiedzieć kiedy itp :confused2:

Ok ja znikam narazie bo muszę ze zmywarki powyjmować. Mam już posprzątane wiec będziemy z M odpoczywać sobie :)

Ciekawe co u reszty dziewczyn? weekend to tu tak cichutko...:nerd:

reklama
Kinguś Aguś ale żeście się rozpisały :-D czytam i czytam iiiii przeczytałam.
U nas niedziela od rana również rodzinnie włacznie z obiadem u rodziców a teraz siedze sobie sama. Mąż zabrał chłopców do teściów a ja nadrabiam zaległości w porządkach, namachałam się za wszystkie czasy ale mieszkanko błyszczy.

Co do mojego 4 latka to hmm on w zasadzie jest już całkowicie samodzielny. Ubierze się, rozbierze, sam przygotuje kąpiel, sam się umyje sam wejdzie i wyjdzie z wanny, z załatwieniem potrzeb też pomocy nie potrzebuje. Śniadanko tez sam sobie zrobi, a wygląda to tak że obudzi się rano wychodzi z łóżka idzie do łązieki umyje się pzrebierze z piżamki w rzeczy i idzie do kuchni albo płatki albo i chlebka sobie zrobi najczęściej z pasztetem bądź z drzemem bo za wiele kombinowania nie ma. Ale wiecie on ma 4 latka więc dorosły facet :-)

Do góry