reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mazurskie mamy !!!

Kinga to dopiero jest pomysł...a raczej moim zdaniem przedwyborcze widzi mi się... To nawet nie jest oficjalne oświadczenie a wpis Hall na blogu... Dla mnie jest to akcja przedwyborcza... tak samo jak obniżenie narzuconych opłat za przedszkola...
a ja myślę że ten pomysł może się uda wkręcić w życie i rodzice tacy jak ja beda sie cieszyli:)
Ja jestem dobrej mysli. O tym już jakiś czas mówili i teraz kwestia czasu aby tak własnie było. Bo rzeczywiście te dzieci nie są gotowe jeszcze tym bardziej że idąc do szkoły nawet nie mają skończone 6 lat. więc sześciolatkami jeszcze nie są. Mamy szanse!
Szkoda tylko że hall dopiero teraz na to wpadła i zaskoczyła... Jeżeli tego faktycznie nie zmienią to w 1012roku w 1klasach będzie masakra poprostu :\ maluchy zginą w tłumie..

Miłego weekendu wam życzę!
pozdrawiam
ciekawe jak to będzie z tymi maluchami ja tam nie jestem za ta przyśpieszona edukacja to dla mnie skracanie dziecinstwa
dokładnie! również uważam że tym dzieciom skracają rok z dzieciństwa. Na naukę mają jeszcze czas! ja jako 6latek do przedszkola chodziłam normalnie.. i kończąc 7 lat szło się do 1 klasy tak jak być powinno. No ale teraz tak się pozmieniało niestety na gorsze dla co niektórych :\

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witajcie
Moja Gwiazda poszła na drzemkę. Mąż z Jakubem pojechali po nowe rybki do akwarium...mi zostało sprzątanie, bo obiadek mam...buraczkowa i kurczaka z rożna :D
No to mogę się pochwalić <i za Bietkę również>, że zostałyśmy studentkami... Zdecydowałyśmy się na ten sam kierunek studiów podyplomowych i dzisiaj złożyłyśmy papiery :)

Helol !a ja wracam z zakupowego szalu ,u nas w biedronce wyprzedaze to co nie zeszlo w polsce tutaj przywiezli multum wszystkiego i po naprawde niskich cenach , , ,zakupilam sporo rzeczy dla malej i do domu ,moze nie sa najwyzszej jakosci no ale ...:)z ta edukacja to przesada skracac dziecinstwa:baffled:bietka marta powodzenia w nauce:)ja teraz zaluje ze od razu po szkole na zadne studia czy chociaz studium nieposzlam ,jakos od razu poszlam do pracy i niemailam konkretnych planow,jestem po technikum zywienia ,jak mala podrosnie to mysle ze pojde gdzies sie doksztalcac,marzy mi sie technik farmacji albo cos z kosmetyki ,niewiem ogolnie nie jestem odwazna ,strasznie boje sie porazki i ze niedam rady taki cykorek ze mnie ech ...

Hej
a ja mam dziś dzień marudzenia i zamartwiania- mimo tego że wiem że się rehabilitujemy i wiemy że mały widocznie jeszcze potrzebuje czasu dobija mnie ten fakt że nie chce bądz nie może jeszcze chodzić :(. Być może dlakego że już chyba każdy mnie pyta czy już chodzi.
Do tego jest mega marudny, wydziera się dosłownie jak nie pozwalamy mu na coś.

Witajcie wieczorkiem!!
Teśka jak tylko będziesz miała możliwość jasne, dalej się ucz ;)
JA pracę zaczęłam niedługo po skończeniu liceum... Więc na studiach już pracowałam... W między czasie urodziłam Jakubka i jakoś udało mi się nie brać urlopu dziekańskiego...Broniłam się dwa tygodnie przed terminem porodu z Mają <czyli już byłam w terminie> ... Teraz mam dwójkę dzieci, męża, dom, pracę...i jakoś mnie ciągnie dalej do nauki. Może dlatego, ze to coś nowego i praktycznie szykuję sobie dodatkowy zawód ;)
Mloda nie patrz kochana na ludzi... Ważne, że wy dążycie do celu. I wiem, czasem są dobijające dni, ale głowa do góry masz wspaniałego synka, który pewnie niedługo pokaże mamusi jak się biega ;)

A ja jak zwykle...idę prasować. Już tak sobie myślę, że któraś z was mi podrzuca tego prania... Bo to niemożliwe...zaczynam się czuć jakbym miała romans z żelazkiem :baffled:

Młoda co ty sobie wkrecasz.Moj Olin zaczął chodzić sam jak miał 18 miesiecy prawie.takze ejszcze ma twoj czas.!!!
Teska ja poszłam na Technik usłóg kosmetycznych teraz zaczynam 3 semestr z 4 i jutro mam pierwsze zajecia w tym roku.Fajnie jest.Zaczełam od technika bo balam sie isc na studia.

Uffff...ogarnęłam prasowanie :)
A co tu taka sobotnia cisza?

Jeszcze muszę się przygotować, bo jutro wyjeżdżamy do męża dziadków...

reklama
Marta i Bietka gratuluję Wam takiej decyzji :) no i widzę Marta że Cię to cieszy i super :)
Mloda w ogóle nie zwracaj uwagi na to co mówią ludzie miej ich gdzieś Ty wiesz jak jest . Masz super synusia ( w końcu go poznałam to wiem co piszę :)))) i zobaczysz ani się obejrzysz jak Aleks będzie biegał a mamusia nie będzie mogła go dogonić :))
A co do tego wydzierania się i wymuszania to dzieciaczki tak mają :) zresztą są różne temperamenty ja mam dwóch takich ananasków ;) Będzie dobrze
Teśka jeśli masz taki cel by się dalej uczyć to się tego trzymaj i nie ma się czego bać bo przecież nie jesteś sama masz rodzinę ;) i na pewno dasz radę
yes2.gif

A ja dziś byłam z rodzinką u mojej mamy :) nie wiedziałam że załadowała nam cały bagażnik jedzenia a odkryłam to jak go otworzyliśmy przed naszym blokiem
shocked.gif
Dzieci się wybiegały w ogrodzie i zmęczone teraz smacznie śpią:)
Ja też się zaraz kładę bo mi się oczka kleją :) Dobrej nocki !!!

Do góry