basieniak - ja jakoś zawsze słyszałam o tym 37 tygodniu i dlatego myślałam, że to już jest ok rodzić w tym czasie... ale rzeczywiście patrząc po Twoim przypadku okazuje sie, że trzeba zaciskac nogi do 38 tc
ja oboje urodziłam po terminie, więc nie za bardzo znałam temat od tej strony...
ale z drugiej strony koleżanka urodziła córkę 5 czerwca, a miała termin na 26go i nikt nie zakwalifikował jej jako wczesniaka - wszystkie szczepienia itp ma normalnie bez konsultacji.... więc może to od szpitala zalezy?? albo od neonatologa??
Deizzi - dalas mi do myślenia z tym monopolem - może i moi by załapali, bo przeciez starsi niż Antoś są
a jak tam twoje twardnienia??
kociatka - dobrze, ze bez antybiotyku sie u małego obejdzie
fajnie, że tyle juz pokupowałas dla synka
na rozmiary moich dzieci to już za dużo na wyprzedazach nie ma..... zwłaszcza w mothercare, a ja te ciuszki lubie najbardziej
ale tak do 3 latek jest sporo zawsze
Szczebiotka - super, że Szczepek tak ładnie załapał
makunia - na to żeby nie zwolnili po miesiącu jest sposób - wracając zmniejszasz sobie etat np na 7/8 i przez rok masz ochronę
a jak do tego dodasz godzinę na karmienie, to po 6 godz wybywasz z roboty i jest ok
anka - dawaj przepis na faworki na odpowiednim watku - ja mam przepis z piwem - a jakos ostatnio go u nas w domu nie ma
a w końcu zaraz Tłusty Czwartek
Ewelinka - gratuluję zdrowej córeczki
i już imię od razu wybrane - super
wypoczywaj na łonie rodziny ile możesz
betina - mi tez Lovela najbardziej pasuje
Kania - jak tam Oliwcia dzisiaj??
a u nas ok, dzisiaj na wizycie młody już prawie 2300 ważył!!!! największa to ma głowe ten mój synek - obwód już 31 cm, a starsi rodzili się z obwodem 33 cm
wiec z rozmiaru głowy o ponad tydzień starszy
kość udowa i brzuszek termin z OM - 1-2 marca
kolejna wizyta 11go, pessar zdejmujemy 18go.... to wg OM będzie juz 38t2d
moja pani dr liczy o tydzien później - z terminu USG, więc wg niej to będzie 37t2d.... mi to na rękę - wolę urodzić jak najbliżej 18 marca na wszelki wypadek
no i najwazniejsze - MM dostał zgodę na powrót 8 lutego!!!!!!! więc teraz czekam az bilet mu zarezerwuja i zaczne sie cieszyć na dobre
miłego wieczorka kochane