Dobry wieczor
Bylismy wczoraj z malym u doktorka, nie jest tak zle jak brzmi (chlupotanie flegmy slychac przy kazdym oddechu), bo nie zeszlo mu nizej. Dostalismy lek przeciwzapalny/przeciwwirusowy i nawet po jednym dniu jest lepiej:-) Odetchnelam z ulga!
Martuska, a dlaczego mleczko nie jest dobre? Mam taka silna potrzebe picia mleka, ze czasem nie moge sie opanowac... Na migdaly (a w zasadzie konserwant, ktorym je przesypuja) jestem niestety uczolona. Plecki malemu smarujemy i chyba idzie ku dobremu
U Ciebie widze, ze synus pieknie rosnie i wyniki lepsze - oby tak dalej! Odpoczniesz choc troche na tym zwolnieniu
Lilikasia, rodze w Ujastku, podobnie jak pierwsze dzieciatko.
Ala, pierwsze mialam rodzic naturalnie, ale tez wiedzialam kiedy - KTG wychodzilo slabe w piatek, wiec w poniedzialek mialam miec wywolanie. Czyli w zasadzie wiedzialam, ze w poniedzialek urodze dziecko (nie przypuszczalam, ze skonczy sie cc). Bylam taaaaka spokojna, nawet troche spalam tej nocy. Tak strasznie chcialam juz urodzic, ze godzilam sie na wszystko
Szczebiotko, jesli L byl tak pomocny, to nie moze go zabraknac! Fajnie, ze imie juz wybrane:-) Oluszek tez czasem budzi sie z placzem, jakby cos mu sie snilo / cos wystraszylo. Ostatnio non stop mial takie leki na wsi, a przeciez spalismy z nim w jednym pokoju. Minelo gdy wrocilismy do Krakowa. W takich sytuacjach tez pokazuje mi, ze chce sie ubrac i wyjsc.
Zgadzam sie co do Nospy, biore ja jednak sporadycznie, gdy skurcze sie nasilaja. Magnez nie ma tych skutkow ubocznych, a cuda zdzialal w moim przypadku - duuuzo mniej twardnien niz w I ciazy, cisnienie pieknie mi sie wyregulowalo. Ale biore 6 tabletek Asmagu Forte dziennie, jak kazal doktorek.
Anka, ja tez jestem ciekawa, jak zostanie przyjete mlodsze rodzenstwo. U Ciebie wieksza roznica wieku, ale pewnie zazdrosc bedzie ta sama
Rany, to rzeczywiscie mialas "zlote dziecko". Calkowite przeciwienstwo mojego - kolkowego, nadwrazliwego i strasznie upartego;-)
Tulipanka, zdrowka dla maluszkow! Szyjke sprawdzic warto, bo to kurcze, z Twoja historia, nigdy nie wiadomo... I sprawdzili w koncu? Nie sprawdzili? Rzeczywiscie troche malo coreczka przybiera, a co powiedzeli o lozysku? Moze tutaj jest problem?
Slyszalam wiele razy, ze sluzba zdrowia w UK kompletnie nieprzydatna przy jakichkolwiek problemach w ciazy... Kurde, przy ksiazkowej ciazy zadnej kobiecie lekarz niepotrzebny, oni maja wlasnie wykrywac i pomagac w takich sytuacjach jak Twoja! Rece opadaja, naprawde.
Zabka, mnie tez kluje jak mnie walnie w szyjke, rozbojnik jeden
Basiatoja, szyjka piekna
Jak wrocisz z tych egzaminow, mozesz miec skurcze (stres, siedzenie), to szybko do wyrka i trzeba przelezec. Bedzie dobrze. Ciotka Kociatka przetestowala;-)
Madzia, duzo zdrowka dla Was!
Marynka, milej rocznicy!
Deizzi, czyli wszystko OK? KTG rozumiem dobre?
Kaniu, bardzo Wam wspolczuje takiego stanu... Oliwia idzie na ten Bactrim? Olek zle na niego reagowal, natomiast bardzo pomaga mu wlasnie Neosine (bierzemy od wczoraj). Reakcja na Fride jest podobna u nas, choc maly chyba pamieta, ze mama ma w zanadrzu cos gorszego - Katarek, podlaczany do odkurzacza
Mam nadzieje, ze te leki pomoga... Pulneo paskudne rzeczywiscie, probowalam i nie dziwie sie dziecku. Ale pomaga z drugiej strony - ja zaliczylam zapalenie pluc, a mlody jest czysty osluchowo, choc bakcyl zapewne ten sam. Tez sie balam isc z mlodym do przychodni, zeby nie przywlec czegos gorszego. Okropna ta zima, gdzie sie nie pojdzie, pomor.
Natalia, dobrze, ze wykluczyli cholestaze... Ale z czego to swedzenie?? Moze dostalas normalnej ospy kobieto???
Makunia, pewnie licza sie z tym, ze dlugo Cie nie bedzie w robocie (zalapiesz sie na dluzszy macierzynski?). Nie masz kogos zaufanego, zeby wybadac grunt?
Kiniusia, dziekujemy za dobre wiesci, oby tak dalej
Ja wolalabym byc w domu, ale to Ty powinnas sie czuc bezpiecznie - jesli CI bezpieczniej w szpitalu, to zostan.
Makunia, w pachwinie to bola Cie chyba raczej wiazadla, nie spojenie. Rozciaga sie macica po prostu. Kochana, to juz ostatnie chwile, kiedy bedziesz mogla sobie pospac i wstac "z przyzwoitosci" o ktorejs tam, wiec korzystaj;-) To jest jedna z najwiekszych zmian w zyciu - potem juz cale lata wstajesz wtedy, kiedy wstaje dziecko... Czy to jest weekend, czy nie.
Basieniak, biedaku, znowu na fenku:-( Ale co zrobic, oszczedzaj sie i oby do 38 tygodnia. Nie moze ktos Ci pomoc przy corci? Dobrze, ze syneczek tak pieknie rosnie
Agula, ale ten czas leci! Sama nie moge uwierzyc, ze juz dostalam papiery do cc...