reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

reklama
Hej,

Bylam na kontroli w Luxmedzie, troche sie wkurzylam... Dostalam takiego cisnienia, ze kobieta wypisala mi skierowanie do szpitala:-D Najwazniejszego sie dowiedzialam jednak - szyjka bardzo krociutka, ale przynajmniej nie rozwiera sie. Z dobrych wiesci - oddalam mocz do analizy i wyniki mnie podbudowaly (juz sa). Ciagle mialam za wysokie ph i rozwijaly sie bakcyle:dry: Nie pomogly mi te cudowne tabletki zurawinowe, ktore bralam od poczatku ciazy, ale... sok zurawinowy. Od razu ph spadlo z 8 do 5. I bakcyle nie maja szans;-)

Patrycja, Aniulkas, sa takie specjalne wkladki do sprawdzania, czy to wody... Mysle, ze nie wody, ale dla swietego spokoju mozna kupic i sprawdzic

Patrycja
wspolczuje biegunki, tez to ostatnio przerabialam... Duzo pij, unikaj surowizny i prod mlecznych i powinno byc dobrze. Zwlaszcza picie wazne, ja nie pilam ile trzeba i sie odwodnilam:baffled:

Ryszka, dlatego wlasnie tego typu produkty nie sa polcecane w ciazy...

Agula, moje chyba za male i nic z tego nie zakuma... ale z prezentem fajny pomysl!

Witam się. Wczoraj miałam wizytę, ale tylko u rodzinnego lekarza (gp). Wsio ok, tylko ciśnienie mam bardzo niskie - 85/50. Ale podobno to normalne w ciąży. Stąd pewnie taka bez życia jestem... Żyję tylko czekaniem do wyjazdu do Polski - 11 listopada.
Tu w Irlandii wogóle nie robi się tego badania z glukozą. Co ono wykazuje? Czy się ma cukrzycę ciążową? W krwi tego nie badają?
kociatka to pewnie kazali leżeć? Znaczy jeszcze się skróciła od ostatniej wizyty?

Ostatnia edycja:
Heledorka, nie wiem czy sie skrocila, bo nie bylam u swojego lekarza prowadzacego ciaze. Taka wizyte mam dopiero za 2 tygodnie. Ja chcialam tylko wiedziec, czy zaraz urodze czy moze jeszcze nie:-D Leze, innego wyjscia nie mam. Pewnie i tak zaloza mi szew. Ja te ciaze przeleze cala praktycznie - bo najpierw lozysko sie odklejalo, potem zlamalam noge, teraz szyjka:baffled:

Tak, badanie z glukoza wykrywa tendencje do cukrzycy. Sprawdzaja, jak organizm absorbuje dawke glukozy w ciagu 3 godzin. Badana jest krew oczywiscie - na czczo, w polowie badania i na koniec.

Ostatnia edycja:
ja już po wizycie, usg 4d to suuuper sprawa. nie żałujemy ani złotówki wydanej. synek pięknie pozował, pokazywał wszystko co trzeba było, tata wzruszony oglądał na dużym monitorze, dr wszytko dokładnie tłumaczyła, uspokoiła nas.. CUDOWNIE!!!

teraz odpalam filmik :) jak uda mi sie zeskanowac jakies zdjecie to wrzuce w odpowiedni wątek

betina - gratuluję :D:D i zazdroszczę...

kociatka
- leż na 4 literach i się nie waż ruszyć:) i nie możesz jeszcze rodzic, o nie, musisz poczekać na nas:) Na pewno będzie dobrze, tylko się nie przemęczaj (jak już urodzisz, to nie będzie czasu na leżenie, więc korzystaj :p)

Agss - witamy i zapraszamy:)

Oficjalnie stwierdzam, że moje dziecko stało się opętane i kopie jak wściekłe... Dzisiaj Sz. jak przyłożył rękę, to aż się przestraszył i mówi do mnie: "To On tak mocno kopie???". Wielki szok, a jak mu wczoraj mówiłam, że wali mi w brzuch tak, że leżeć nie mogę, to nie wierzył:| Nie chcę nawet myśleć co będzie dalej... Na razie masakruje mi wnętrzności, ale za pare tygodni pewnie będzie łamał mi żebra:p Moja siostra się śmieje, że jak będzie taki wściekły, to przegryzie mi jelita:D hihihi

Ostatnia edycja:
Agss, zapraszamy serdecznie :)
Betina, też zazdroszczę widoków! Koniecznie wrzuć jakieś zdjęcie :tak:
Natalia, widać że straszne niedowiarki z tych facetów, mój S. też mi nie wierzy jak mu opowiadam. A mojego synka też ostatnio często coś opętuje :-D jak zaczyna kopać to aż czasem zdarzy mi się podskoczyć z zaskoczenia. Dzisiaj wczesnym po południem położyłam się i akurat bąbel zaczął szaleć. I tak sobie obserwowałam ten brzuch, i patrzę najpierw z jednej strony pojawiła się tycia góreczka, a potem z drugiej. Już sobie wyobraziłam jak tam taka malutka stópka tą skórę unosi:blink: Niesamowite, nie spodziewałam się że to tak będzie już widać :-) A pomyśleć że to dopiero początek:p

Widziałam że temat szkół rodzenia się pojawił znowu. Ja chętnie bym się zapisała, tym bardziej że wszystko wskazuje na to że nie będę miała po porodzie zbyt długo (o ile w ogóle) pomocy ze strony mamy czy teściowej. Ale nie mam zielonego pojęcia do której, na kiedy... No i raczej będę chodzić sama, chyba że zajęcia będą po południami to może mojego S. zaciągnę jak nie będzie miał akurat II zmiany. Znalazłam tu w Łodzi jedną, mają kurs od 14 albo 19 listopada. Hmm może zadzwonię i się dowiem co i jak.
A wy, dziewczyny z Łodzi, wybieracie się? Macie może którąś na oku?

Witaj Agss i rozgosc sie:-) To Twoje pierwsze dzieciatko?

Betina, superowo:-) Fajnie, ze wszystko jest dobrze i milo patrzec na dumnego tate, he he. Za tydzien mam nadzieje przyniesc rownie dobre wiesci

Natalia, ani mysle sie ruszac ani rodzic bez Was;-) Leze jak zwierze, kotka przy moim boku, gazetka... Wiem dobrze, ze jak bedzie dziec na swiecie to wspomne z lezka w oku te chwile:-) Choc prawde mowiac nie lubie takiej bezczynnosci na dluzsza mete... Niezlego masz tego kosmite - choc ja tez czasem mam wrazenie, ze mam pilkarza-boksera nr 2 w brzucholu :) Na szczescie potem nie maja juz tyle miejsca, zeby wziac zamach i trzasnac matke w nery, wiec raczej sie rozpychaja. I cale szczescie, bo chyba nie dalybysmy rady:sorry2:

reklama
Szkoła rodzenia to świetna sprawa, nam się bardzo podobało:-)

Ja chcę iść na 4d jakoś w 26 tygodniu i już nie mogę się doczekać...ale jak Tobie Betina tak fajnie wszystko było widać to może wcześniej się wybierzemy :-D

Kociata kilka spokojnych wdechów i wydechów i a kysz z wysokim ciśnieniem!!!

Do góry