reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

Witajcie kobietki,

Widzę że mój niepokój dotyczący pulsującego brzucha jest zupełnie nie potrzebny, dziękuję że mnie uspokoiłyście.

Co do sklerozy ciążowej, to ja śmieję się że powinna być suplementacja mózgu dla ciężarnych :) Oby tylko nam tak nie zostało, bo ja zakręcona strasznie jestem.
Królowa cytrynę można nie wpływa na wynik, potwierdzone u 2 lekarzy a dowiedziałam się o tym od pań z laboratorium, kazały mi przynieść glukozę i połówkę cytryny i to one mi ją rozpuściły i wcisnęły cytrynę, ale w laboratorium przy szpitalu w którym teraz będę robić test z glukozy mają wszystko przygotowane, w sensie że glukozy nie trzeba przynosić tylko ciekawa jestem co powiedzą na cytrynę bo wiadomo że co miejsce to inne zdanie. Najlepiej o wszystko zapytać tam gdzie się będzie robiło test.

natalia skrzynki!!! :szok: ( oby puste:wink:) wiesz ja nie robię z siebie chorej wręcz przeciwnie ale wolę wyeliminować wszystkie możliwe zagrożenia. Ale oczywiście każda z nas czuje najlepiej co może robić a czego nie. Mi moja gin powiedziała że organizm upomni się jak będę przesadzać i faktycznie jak się za dużo nachodzę albo mam zbyt intensywny dzień to zaraz czuje że przesadziłam i że czas na odpoczynek.
NomiMaolne zdrówka życzę nie daj się choróbsku.
Co do lekarza rodzinnego to nawet nie skomentuje bo szkoda słów...

agula zabawne ale ja na początku ciąży też miałam podobna akcję: wypiłam sok z ogórków i zagryzłam dla odmiany krówkami- to był jedyny mój mix ciążowy do tej pory.

Widzę że dziś nocka kiepska nie tylko dla mnie , obudziłam się przed 5 i tak mnie bolały plecy że nie mogłam się ułożyć. Dopiero koło 7 znów usnęłam ale strasznie mnie to spanie rozbiło i jakoś taka niemrawa się dziś czuję.
kiniusia jedyne ca mogę ci poradzić to związać ręce i się nie drapać ;-) bo im bardziej się drapie tym gorzej, mnie tak jak pisałam wcześniej swędzi od heparyny (trochę mniej odkąd piję po zastrzyku calcium) ale przede wszystkim staram się nie dotykać kiedy zaczyna swędzieć bo jak tylko zacznę się drapać to dramat.

betina kciuki zaciśnięte.

aniulkas
ja się wybieram do szkoły rodzenia ale tak właśnie w styczniu chciałam chodzić a jeszcze nie ma zapisów wiec czekam, pisz na bierząco jakie wrażenia jak już zaczniesz zajęcia.

patula, kciuki za wizytę, u mnie w menu dziś grzybki w śmietanie z ziemniaczkami. Już mi ślinka leci na sama myśl.

Miłego dnia Kobietki.

reklama
hejka

skleroza ciążowa? znam to...przedtem sobie poczytałam, nadrobiłam co u was i nawet na kartce sobie spisałam co mam odpisać...i co zrobiłam? szczyt inteligencji...przepuściłam kartkę przez niszczarkę:baffled::-p:-D

i już nic nie wiem...także sorki, nie odpisuję:sorry2:

Ale myślami jestem z Wami, pozdrawiam każdą z osobna i głaszczę po brzuszkach ;)

Aniulkas - ja idę pod koniec października, w 22t.c., potem może mi być ciężko się toczyć:)

Chyba położę się spać... pogoda niby świetna, ale coś mnie ostatnio popołudniu rozkłada... widocznie mój syn nie przepada za chodzeniem na uczelnie:)

Aniulkas - ja idę pod koniec października, w 22t.c., potem może mi być ciężko się toczyć:)
Jak zadzowniłam do tej szkoly rodzenia, i powiedziałam ze w szpitalu chca bym przyszła dopiero w styczniu i skonczyla w pokolie lutego to babeczka sie zdzwiiła mowi ze nie wyobraza sobie zeby zostawiacto na sam koniec bo pozniej nie ma sie sily zwłaszcza na zajeciach gimnastycznych :D powiedziala ze wczesniejsze zaczecie zajec jest wazne ze wzgledu na to tez ze jak nie mozna przyjsc na jedne zajecia wiec kurs sie przełuża.
W szpitalu zajecia trwaja niby 5 spotkan ale po 3 godziny nie chcialo by mi sie tyle siedziec ...wiole czesciej a krócej. Tutaj gdzie sie zapisalam jest 7 spotkan po 2 godz. konczyc bedziemy 24 grudnia. Ciekawe czy zajecia sie odbeda :D

makunia - nie wiem czy końcówka ciąży to nie za późno - chyba najlepiej tak koło 30 tc na tą szkołę rodzenia.... ja pamiętam jeszcze jak z Mają byłam, to jak dziewczyny były wyżej to i tak im części cwiczeń nie pozwalała robić, bo już były za wysoko w ciąży....
a co do zapominania - kąpanie lalki na zajęciach a kapanie potem swojego noworodka to 2 różne bajki ;)
ja od razu to scedowałam na MMa ;)
w szkole rodzenia uczyli nas oddychać, a jak potem zaczęłam tak oddychac przy porodzie to na mnie nakrzyczeli, że źle ;) no ale zawsze warto pójść, poznac inne ciężarówki i położne z danego szpitala ;)

Kania - ja mama dwójeczki, ale nie pracuję ;) więc w ciągu dnia moge sobie popisać ;) i czasem wieczorem jak dzieciaki bajki oglądają ;) zresztą oni naprawde ladnie się razem bawia - mają mnóstwo pomysłow.... najlepiej ich zostawić samych, wtedy najlepiej się dogadują....

właśnie - mamusie już starszych dzieciaczków - myślałyście jak przygotowac starsze na przyjęcie rodzeństwa?? jest fajna ksiażka - "Rodzeństwo bez rywalizacji" - polecam ;) no i oczywiście prezent dla rodzeństwa od maluszka po przyjściu za szpitala - Maja bardzo długo pamietała co dostała od Adasia i bardzo sie cieszyła ;) wszystkim sie chwaliła, że dostała prezent od brata ;)

betina - zaciskam kciuki za wizytę &&&&&&&&&&&&&& i czekam na piękne fotki ;)

truskaffka - no niezły dałaś popis ;) uśmiałam się nieźle :-D

Asinka - niezla nocna przejażdżka - gratuluję ;)

iza - ja też taki miks tylko raz zaliczyłam ;) a teraz mi się zachciało kapusty kiszonej - chyba polece do sklepu ;)
bo od wczoraj jeszcze czekolada milka za mną chodzi :-D

Hej :)
Ja na USG połówkowe idę do innego lekarza i muszę zadzwonić i się zapisać i tak myślałam że na 5.11 a 7.11 mam wizytę u swojej gin :)
Wczoraj wieczorem dopadła mnie taka biegunka że masakra :( dzisiaj mnie jeszcze trochę brzuch boli. A zjadłam wczoraj płatki z mlekiem i placki ziemniaczane ze śmietaną, kiedyś miałam uczulenie na laktoze i potem długo jej nie było i znowu się chyba przyplątała :( No i zaczął mi lecieć taki wodnisty śluz z Piotrusiem dużo go miałam ale zawsze się bałam czy aby to nie wody płodowe więc już troszkę świruję :p
Ja idę robić obiadek, robię ogórkową :) ale bez śmietany.

Cześć marcówkeczki. Gratuluje dzidziusiów które sie odkryły, a chorym życzę szybkiego powrotu do zdrowia . U nas po staremu wczoraj robiliśmy badania krwi i moczu mamy bezpłatną sł.zdrowia więc jestem lżejsza o 130zł:-D za tydzień idziemy do naszej gin może i moje dzieciątko się ujawni, mam nadzieję ze rośnie zdrowy juz 2 tyg go nie podglądałam.Troche mnie zmartwiłyście tą glukozą którą pewnie będe musiała wypić, ja i tak nie lubię słodyczy a tu taka dawka :szok:. Pozdrawiam i miłego dnia.

Śluzu generalnie w ciąży więcej, ja z wkładkami latam cały dzień...

Agula a dziękuję:-D
My mieliśmy książkę z bibliteki o pojawieniu się rodzeństwa, nie pamiętam tytułu:sorry2:
prezent u nas będzie w dwie strony, od malucha dla Matika i od Matika dla malucha :)
generalnie Mati ma teraz fajne podejście, całuje, tuli brzuszek, opowiada jakie minki będzie maluchowi robił, przegląd zabawek nawet robił, które -duże- może dać maluchowi ;)
kryzys pewnie i tak nas dopadnie jak się małe pojawi na świecie..ale damy radę ;)

reklama
Do góry