reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

agss witam Cie serdecznie, jak Ci sie zyje w pieknej Holandii? bylam tam na wymianie 4 miesiace i sie zakochalam w tym kraju! nigdy nie korzystalam tam z opieki zdrowotnej, mozesz cos wiecej o niej napisac? jestes zadowolona?
A żyje się dobrze (; Narzekać nie mogę, tylko pogoda nas nie rozpieszcza w tym roku...
Co do opieki zdrowotnej... cóż... ja jestem do niej przyzwyczajona ale dla niektórych jest hm dziwna?
W ciąży np. nie chodzę do ginekologa tylko do położnej (i ona odbierze poród, mogę zdecydować czy chcę rodzić w domu czy w szpitalu, jeżeli w szpitalu a wszystko jest ok to po 3 godzinach idę do domu (;), usg są standardowo tylko dwa (jedno już miałam, czekam na połówkowe). Tutaj ogólnie uważają że lepiej zdać się na metody naturalne, na pewno nie przepiszą leku od tak (pani najpierw paracetamol weźnie :-D).
No i nie ma l4 ze względu na ciąże, czyli popracuję sobie do 6 tyg przed porodem (;
A po porodzie dostanę na parę godzin do domu pomoc poporodową ^^
Ale się rozpisałam :-D
anka_26 właśnie bardzo chciałam córeczkę (ah te wszystkie ciuszki i dodatki (; )

reklama
tak strasznie mnie brzuch bolal w nocy ze az sie obudziłam. pomęczyłam sie z godz i na szczescie przeszlo. nie wiem co to bylo. moze cos od jedzenia..

milego dnia!

Hehe Anka żebyś wiedziała 100 pytań do :rofl2: aż w pewnym momencie to już męczące było :confused2:
Kociatka to mniej wkurzania życzę ;) Choć czasami się nie da :sorry:
Gotuję barszczyk, nawet nie sprzątam dzisiaj, bo tak mnie plecy bolą, że się nawet nie schylę, w ogóle najchętniej przeleżałabym cały dzień..:eek:

hej.wpadam na chwilke.
wiecie co moj dzidzius nic nie fika od wczoraj.martwie sie ze cos jest nie tak. ja sie czuje dobrze nic mi nie dolega.zadnych boliczy skurczy.panikuje?jak myslicie?

Zabka połóż się, wycisz, zjedz coś słodkiego, powinnaś poczuć. A jak nie to może podjedź do swojego gina, albo do szpitala niech zobaczą na USG czy z dzieciem ok, dla Twojego spokoju.

Dzień dobry.

Makunia jak zdrówko, mam nadzieję, że Ci przeszło a nie rozłożyło na dobre ???
Truskaffka ubawiłam się do łez z tej kartki w niszczarce, polecam notatnik w kompie, na pewno przez niszczarkę nie przejdzie :-) Może u Was kryzysu nie będzie, bo widać syn bardzo przejęty faktem że będzie miał rodzeństwo w pozytywnym tego słowa znaczeniu :-)
Agula super, że Twoje dzieciaczki tak świetnie się dogadują, potrafią się razem pięknie bawić. Mam nadzieję, że też kiedyś doczekam takiego momentu :-) A co do oddychania, nauki na szkole to mnie bardzo pomogło przy porodzie :-) A co do tych książeczek to pewnie sprawię mojej córci :-) A jaki prezent Majusia dostała od braciszka?
Kociatka jednak jakieś plusy mimo podniesionego ciśnienia z tej wizyty są :-) Jakieś plusy z leżenia też są, nie będziesz się przemęczać :-) A tą bezczynność możesz zamienić na czynność i mężowi plan dnia wymyślaj, porządków :-)
Madziarra21 syrop z cebuli sobie zrób :-)
Agss witaj :-)
Betina79 gratuluję udanej wizyty i podglądnięcia synka :-) Przeszedł ból brzucha?
Natalia może w jedzeniu dajesz mu coś, co go pobudza?
Kiniusia to barszcz ugotuj i na leżankę :-)
Żabka253 nie każdego dnia będzie tak fikał, że będziesz czuła, nie martw się, bo im bardziej się martwisz tym możesz mniej odczuwać. Połóż się, zrelaksuj, może włącz jakąś muzyczkę :-) Właśnie słuchacie w ciąży jakiejś relaksacyjnej muzyki? Ja mojej córce w ciąży jak byłam non stop klasyki puszczałam, a jak się urodziła, była niespokojna, miała problemy z zasypianiem też jej puszczałam i pomagało :-)

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny!

Mój brzuch też wczoraj wariował. Wieczorem chwyciły mnie dokuczliwe wzdęcia i dziwny ból żołądka, w nocy trochę twardniał, chyba ze 3 razy wstawałam do toalety na siusiu. :confused2:
Betina, może coś maleństwu nie podpasowało? ;) Ja zauważyłam, że ostatnio jest mi niezbyt dobrze po wielu produktach, które wcześniej bezproblemowo trawiłam. Ważne, że szybko przeszło.
Żabka, moje dziecię też było wczoraj niezwykle spokojne, aż się zaniepokoiłam. Ale dziś od rana już fikało z powrotem. Spokojnie, bez paniki. Na pewno wkrótce się odezwie.
Agss, witaj :)
Kociatka, życzę Ci jak najmniej powodów do skoków ciśnienia! A najlepiej wcale.
Anka, zazdroszczę kapuśniaczku, uwielbiam! :)
Kania, jest ok :) Być może to tylko takie zmęczenie codziennym wstawaniem, bo mój W. też nie najlepiej się czuje. Ale na szczęście w nic poważniejszego się to nie rozwija.

reklama
Witam!!
Ja słaba, bo nie dość, że zeszłą noc nie spałam, bo zawoziłam kolegę na lotnisko, to tej nocy Tymek nie dał pospać :no: Także walnę się z Nim do spania. Od wczoraj zaczęła mnie męczyć zgaga :wściekła/y::wściekła/y: i Rennie poszło w ruch... Znowu moje dziecko będzie kudłate :-p
Pisałam posta i musiałam iść położyć Tymka spać, bo tak marudził...

Do góry