reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

ala widac bylo super, nie wiem czy to zasluga b.dobrego lekarza czy super sprzetu
ale tak mi sie spodobalo ze moze w III trymestrze tez sie skusze... choc wiem ze nie ma wtedy juz takiej potrzeby, widac mniej, a koszt jest jednak wysoki...

reklama
26 tydzień to trochę późno no 4D chyba. chodzi o to że dziecko nie mieści się tak fajnie w kadrze jak w tygodniu 20-24. Tak przynajmniej powiedziała mi taka uprzejma recepcjonistka jak rezerwowałam sobie termin.
Kociatka leż plackiem i najlepiej kaczke niech Ci załatwią... Jak już się położysz to bądź dobrej myśli - POZYTYWNE NASTAWIENIE PRZEDE WSZYSTKIM :-)
Mnie maleństwo szturcha od dawna ale dziś mało że było mocno pobudzone to jeszcze kopnęło tatusia. Szok. Strasznie to wcześnie zaczęło brykać... Czy to jest pozytywny objaw czy mam się czym martwić?

elloo

cos miałam problem, strona mi sie zbyt dlugo ladowala i nie chcialo mnie polaczyc:baffled:

Przeczytałam i widze szkoła rodzenia na tapecie. Nie zamierzam chodzić i nie korzystałam z niej przy ciąży z Laurą.
Kiedys tego nie było i kobiety rodziły wiec nie widzę problemu. Dałam radę raz, dam i drugi :tak:a kase zaoszczedze:tak:
Na zgagę podobno pomagają migdały
Agss witam na forum:-)
4D to piekne widoczki, dobrze że mam super gina i przełącza mi w czasie badania:happy2:
Heledorka jak miałam robiony test bo miałam cukier we krwi, W ciąży z córką nie miałam tego badania.
Zilla w ciąży z Laurą kupowałam gazetki, teraz nie mam ani jednej. Wszystko odszukuje w sieci:sorry2:
U mnie jak u truskafffki latam z wkladka caly dzien
Dla przeziębionych zdrowka życze

Witam z rana ;)
Ja również wczoraj na wieczór jak Anka nie mogłam wejść na forum :/
Agss witam!
Kociatka to leż plackiem i niech Cię mąż rozpieszcza ;)
Co do 4d to mi również gin często przełącza na chwilowe podglądanko :) A całe badanie w 4d powiedział, że najlepiej robić w 24 tygodniu, więc wtedy zrobimy.
My wczoraj wieczorek u znajomych :) Oni świeżo po ślubie i coś myślą o dziecku, ale ona za bardzo nie chce więc wczoraj zostałam zarzucona lawiną pytań o ciążę.

Hej dziewczyny. Wołam do Was o pomoc! :) Wczoraj zawaliło mi gardło strasznie. Boli i kaszlę wczoraj sucho a dziś zaczyna się mokry. Byłam w aptece i kazała mi pani pić tylko herbate z miodem a tak to ja się będę kurowała wieki. Żadnych innych objawów nie mam przeziębienia więc do lekarza mi głupio z kaszlem iść. Macie jakieś sposoby żeby się szybko i bezpiecznie tego pozbyc? Zrobiłam sok z cebuli i cukru no i herbatki malinowe z miodem. Co jeszcze może mi pomóc? Ledwo mówię już... Pomocy :(

Witam i gratuluje wszystkim mamuska, ktore dzieci racza kopniakami. Mnie ta przyjemnosc poki co omija, pewnie wkrotce dolacze do "kopnietych mamusiek" ;-)

agss witam Cie serdecznie, jak Ci sie zyje w pieknej Holandii? bylam tam na wymianie 4 miesiace i sie zakochalam w tym kraju! nigdy nie korzystalam tam z opieki zdrowotnej, mozesz cos wiecej o niej napisac? jestes zadowolona?

witam i ja

Madziarra płucz gardło wodą z solą. Ja dzis tez cos z lekkim bólem gardła:baffled: Jak tylko wstałam zrobiłam herbate z cytryna, teraz juz go nie czuje ale najgorsze sa wieczory
Kiniusia to było coś na wzór 100 pytań do:rofl2: Fajnie że koleżanka ma sie kogo poradzić, zapytać...
Agss córeczki sa boskie!!! a synowie nie mam pojecia bo mam tylko córke:-D

U nas za oknem ciepło Aż w szoku jestem bo na termometrze 16st
Ma być ciepło do 20st wiec dzis zaliczam miasto. Trzeba wyjśc do ludzi :)
Na obiadek wstawie kapuśniaczek, zlecę z praniem do pralni a mieszkanko już ogarnełam wiec mam luzik

reklama
Dzien dobry

Madziarra, na moje gardlo najlepiej dziala plukanie woda z woda utleniona (1 czesc wody utlenionej na 4-5 czesci letniej wody), jeszcze skuteczniej niz woda z sola. Ostatnio mnie tak bralo, wyplukalam 2 razy pls mleko z miodem i czosnkiem na noc - i przeszlo! zdrowka zycze

Truskaffka, nie zmierzyla mi ta kobieta niestety dlugosci szyjki. Po dyskusji mnie w ogole zbadala palpitcyjnie i stwierdzila, ze "rzeczywiscie bardzo krotka"

Nie martcie sie, mam kosmiczne cisnienie tylko wtedy, gdy mnie ktos wkurzy... Poza tym nie ma tragedii; Mam cisnieniomierz i mierze, wiec wiem jak jest;-)

Do góry