reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

kiniusia to pewnie nic tylko smarowanie moze pomoc. no i przeczekac az przejdzie ;)
aniulkas w szkole rodzenia ktora mnie interesuje mowia zeby przychodzic od 26 tc. Ja sie zapisuje na drugą połowę list więc juz za miesiąc :) Do lutego bym na pewno nie czekala bo wg OM tez mam termin na luty, a poza tym zawsze moze cos byc juz nie tak pod koniec.

reklama
hej nie było mnie chyba z tydzień, pojechaliśmy z mężem na weekend i tak jakoś zleciało....Nawet nie próbuję Was nadrabiać, ale teraz postaram się być na bieżąco. Ja ciągle biję się z myślami czy wracać na jakiś czas do pracy, wszyscy dookoła radzą żebym została sobie w domu, bo mam taką możliwość, tzn w pracy temu sprzyjają..Nie wiem, naprawdę trudna decyzja. Dzisiaj idziemy do lekarza i może się wszystko samo okaże. Ciekawe czy poznam płeć, p. doktor ma trochę kiepskie usg, więc wątpię, ale bardzo bym chciała:)
Co macie dziś na obiad, bo nie mam pomysłu :) ?
Aniulkas nie jestem doświadczona, ale słyszałam, żeby iść do szkoły rodzenia, tak żeby po ukończeniu był gdzieś miesiąc do porodu, ja jeszcze nie myślę póki co o szkole, gdzie tam do marca.
Pozdrawiam wszystkich!

Różnie jest bo w Szpitaliu chcą żeby dopiero w styczniu chodzic i koniczyc w lutym a Kursy, terminy zajęć w bezpłatnej szkole rodzenia: | Szkoła Rodzenia Centrum Dydaktycznego tutaj jest inf ze od 22 tygodnia mozna. i chyba tu sie zapisze.
Na tej stronie jest napisane : W zajęciach uczestniczą kobiety pomiędzy 22 a 32 tygodniem ciąży (najbardziej optymalny termin 23-26 tydz. ciąży). "

Bardziej mąz sie denerwuje i chce wczesniej ;)
Zaraz bede dzowniła i wszytsko sie dowiemy :)

Ostatnia edycja:
A odnośnie wzrozstu to gin powiedzialmojej szwagierce ze przez to jest niska i drobna urodziła przedwczesnie bo organizm nie wytrzymal ciezaru chociaz przytyła tylko 9 kg byl to 7 miesiac. Ale dziewczynka zdrowa wyszły po 3 dniach... ja mam ok 154 cm ...Nie wiem w sumie jak to jest obym do lutego wytrzymala

Hejka :-)
My właśnie po śniadaniu. Synuś dał mi dzisiaj pospać, bo miałam nocny wypad na lotnisko, żeby kolegę na samolot zawieźć, a napomknę, że kierowcą jestem od 1,5 miesiąca :-p Ode mnie to jakieś 90 km w jedną stronę, a ja to załatwiłam w godzinę, oczywiście w jedną stronę :-p Godzinę posiedziałam z kolegą i godzinkę z powrotem, także jak wyjechałam o 2 w nocy, tak wróciłam o 5 :-) A tak się bałam, a spokojnie dałam radę.

aniulkas super :) my sie bedziemy najprawdopodobniej szkolic od 17 listopada
asinka85 to niezly z Ciebie driver jak po 1,5 mc takie dystanse pokonujesz. domyslam sie ze jestes raczej niewyspana ;)

dom ogarniety, niestety na koniec wykipiał mi makaron wiec czeka mnie jeszcze tylko powtóne mycie płyty ;)

Ania smakuje jak ulepek :-( Fajnie z Laurą spędziłyście ten dzionek.
Agula Ty też mamusia dwójki dzieciaczków, więc podziwiam że czas na bb znajdujesz :-)
Ala dzięki za wyjaśnienie, każdy ma swój punkt widzenia :-)
Doti moja też ma azs, i nadal w takich piorę.
Natalia88 cieszę się, że się dogadujecie :-)
Betina79 , Patula 86 trzymam kciuki za wizytę.
Aniulkas ja uczestniczyłam w szkole rodzenia od 24 tc.
Asinka85 a kolega mam nadzieję, że docenił to poświęcenie :-)
Kociatka najważniejsze żeby było zdrowe a co będzie to Bóg raczy wiedzieć :-)
Muszę się położyć, miłego dnia Wam życzę.

Cześć Kobietki

Mnie się dzisiaj tak bardzo nic nie chce... odkąd tylko otworzyłam rano jedno oko. Gdybym mogła, zostałabym w domu, ale akurat dziś się nie dało i musiałam stawić się do pracy. Niestety mam wrażenie, że coś mnie bierze, gardło trochę zaczerwienione, głowa pobolewa i spać się chce... I dlaczego jeszcze tyle czasu do weekendu?

Wczoraj wybraliśmy się z W. na małe spotkanko na mieście. Obiadek był pyszny, ale pogoda pod psem i niestety wybór tramwaju jako środka transportu odbił nam się czkawką. Zimno, deszcz i bieganina od przystanku do przystanku... i całą noc miałam wrażenie, że twardnieje mi brzuch. Nie wiem tylko, czy to wspomniany obiadek, czy macica.:dry: Jeśli chodzi o szkołę rodzenia, to ja myślę o grudniu albo styczniu.. Chciałabym być "na świeżo" żeby nie zapomnieć zbyt wiele ;)

reklama
Do góry