reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Cześć dziewczyny, ja po tygodniowej przerwie muszę was teraz nadrabiać, bagatelka 30 str.:zawstydzona/y: Nic jadę po dziesięć i odpisuję troszeczkę.

heledorka, moje włosy ogólnie są beznadziejne - straszna cienizna i łudziłam się, że w ciąży będę miała mnóstwo... Na razie nic się nie zmieniło. I pewnie nie zmieni. Liczę, że po ciąży też nie wypadną bo chyba z domu ne wyjdę..

Królowo, powinnaś teraz powoli obserwować poprawę, bo z reguły włoski mniej lub wogóle nie wypadają w ciąży, włąśnie po pierwszym trymestrze to zaczna być widoczne. Potem po 3 miesiącach od porodu niestety lecą (jak widać nei u wszystkich ale większości) potem masowo odrastają, co czasem daje efekt wcale nei do końca chcianej grzywki:-D Mam nadzieję, że choć w ciąży będziesz cieszyła się ładniejszymi włoskami:tak:

Martuska odnośnie tego magnezu to bierzesz go i inne witaminy też, bo z tego co wiem to w zestawach witamin też jest magnez i czy to nie było by za dużo? Bo ja zanim zaczęłam brać witaminy to jadłam kwas i piłam właśnie magnez.
Kaniu nie biorę żadnych witami. Tylko kwas foliowy (Folik) i po jednej tabletce magnezu dziennie. Szczerze mówiąć, to nie wiem co u mnie będzie z witaminami, bo mam na to swoją teorię i jakoś sceptycznie do nich podchodzę. Zobaczę co powie mi lekarz i jakie będę miała wyniki badań. (Chciałąm sobie je wczoraj odebrać, ale powiedziano mi, że p. doktor najpier musi widzieć i skoro mam zrobione na NFZ to ona ma do nich dostęp i dowiem się na wizycie. Zła byłam, bo muszę czeka do 12 września:wściekła/y:) Witamin nie brałam ani przy Alku ani przy Marysi jedynie kw. foliowy do 12 tyg.

Ooops chyba zdjęcia Twojego ślicznotka się nie wyświetliły.
Chciałam napisać, że synek piękny, będzie podbijał serca kobiet:tak:

Witam wszystkie mamusie, ktore zaczęły się udzielać na naszym wątku:-)

Ok robie sobie przerwę i nadrabiam dalej.

reklama
agula no na pewno nie pośniemy;) Mi chodzi o to, że przed 20 kąpiemy i kładziemy spać małą... No i ten cały rytuał kładzenia spać to należy do mnie.... Mąż pewnie i dałby radę ale na pewno nie byłby zadowolony:(

Humor u mnie do bani, potwornie pobolewa mnie brzuch. Zaczem zakłuje naprawdę mocno. Niby wiem że to normalne, ale stresuje mnie to bardzo :((( nospa trochę pomaga ale chyba się położę i spóbuję przespać to.
Czy te bóle brzucha się w pewnym momencie kończą czy może boleć do końca?

Pusto tu dzisiaj..

Królowa_Dramat mnie brzuch bolał tylko na początku, chyba do 8 tc max. ale wiesz ze to wszystko u kazdej inaczej wyglada. Z tego co pamietam to jakos niedlugo masz wizyte? wtedy sie uspokoisz ze wszystko ok

Faktycznie pusto. Ja przed tv, spokojny wieczor

betina, chyba nigdy się nie uspokoję ;) dobry nastrój u mnie znika dzień po wizycie u lekarza. Teraz czekam do 11 września, 10 dni. Ale jak nadal będzie mnie to nepokoiło to zapiszę się wcześniej do lekarza, choć postaram się wstrzymać ;) mnie brzuch boli falami, kilka dni przerwy, potem boli, potem znów kilka dni spokoju i ból...
u mnie też tv, ale chyba się położę i poczytam książkę. Mąż wraca za tydzień to wtedy będę miała jakąś rozrywkę ;)

no włąśnie tez sie dziwię, ze tak pusto ;) my byliśmy u znajomych to mam usprawiedliwienie ;)

basieniak, królowa - no to może przełóżmy na jeszcze kolejny wtorek - 11 września??

krolowa - macica sie rozciąga, to Twoja pierwsza ciąża, więc ma prawo... mnie też pobolewa falami - pewnie trochę sie rozciągnie, potem na chwilę dzidziowi wystarcza a potem znowu musi podrosnąć bo dzidzia rośnie ;) a pytałas lekarza na wizycie o to?? a jak możesz to poleguj - to na pewno pomoże :tak:
ja mam wizyte dopiero 25go, więc sporo czekania przede mną ;)

betina - miłego oglądania ;) Mm chyba coś wojennego ogląda, więc ja chyba sobie jakąś książkę poczytam ;)

Martuśka - fajnie, ze wpadłaś ;) szkoda, że wyników nie znasz.... a witaminek czemu nie bierzesz?? generalnie jestes przeciwna?? czy tak zdrowo się odżywiasz??

Królowa_Dramatu jeśli ciebie to pocieszy nie jesteś sama. Mnie non stop boli brzuch! czasami jak kichnę mam taki rwący ból w jajniku, a czasami boli mnie tak dziwnie podbrzusze. Generalnie wszyscy mają mi za złe, że leże a nie że jestem aktywna, ale ja wole leżeć bo mi to pomaga.

Krolowa dramatu ja mialam ta noc nie przespana wlasnie przez bol brzucha. pierwszy raz mnie tak dziwnie klulo i bol zaczal promieniowac na caly brzuch i kregoslup, nie moglam sie ruszyc, podniesc- nic.
wtedy pomyslalam, ze to juz pewnie koniec, ze moj krwiak pekl i zabil kruszynke:( balam sie strasznie. Maz mi przyniosl nospe, nigdy jej nie bralam jeszcze i chyba podzialalo bo bol ustapil po jakims czasie. teraz mam juz tylko mdlosci, ktorych juz na prawde mam serdecznie dosyc. najgorsze sa wieczory, nigdzie nie mozemy wyjsc bo ja zielona jestem jak shrek od mdlosci:)
ja mam usg 8 wrzesnia juz nie moge sie doczekac.

mam pytanie do was dziewczyny. jesli nie ma krwawienia, a powiedzmy przestaloby bic serduszko to czy czulabym, ze cos jest nie tak? Czy moj organizm by jakos zareagowal, zaczal orzucac plod? bo chyba nie zawsze od razu jest krwawienie przy poronieniu?
wiem, ze nie powinnam wogole o tym myslec, ale martwie sie strasznie, ze nie bede wiedziec jak cos zlego sie stanie:(

reklama
Do góry