reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

NomiMalone, mój mąż zapytał się lekarza, gdy byliśmy na wizycie - co z seksem. Lekarz powiedział, że gdy ciąża przebiega prawidłowo, nie ma plamień to nie ma żadnych przeciwwskazań. My też delikatniej teraz :)

Betina, gratuluję ukończenia 1 trymestru! Jesteś już spokojniejsza? U mnie jeszcze 3 tyg, nie mogę się doczekać.

Kiniusia, nie słyszałam wcześniej o takim sprzęcie ;) myślałam, że chodzi o to do dziecka.

Kociatka, fajnie, że jest to od razu z nianią. Będę szukała niania to zwrócę uwagę by miała tę funkcję :)

reklama
Nomi mnie lekarz powiedział, że sexowanie jest zdrowe:-), bo wtedy dobrze ukrwione co za tym idzie dotlenione wszystkie komórki naszego ciała....:tak:także sexuj ile wlezie, ja tak robię...hihihihihih:rofl2::rofl2:
kiniusia, zajebisty ten dzieciak na USG:rofl2::rofl2:

madziarra też tak miałam:szok:, powodzenia, będzie dobrze i daj znać od razu jak dzidziuś...:-)

Ja już po pracy, jednak wolę robotę niż siedzenie na zwolnieniu w domu, no ale cóż, czasem trzeba...

nomi ja z moim tez wspolzyje. zreszta teraz mam ochote jak nie wiem co:-)moj partner wie ze dziecku nic zlego sie nie dzieje(nie jest to jego pierwsze dziecko,cora juz jest)smieje sie ze mu kolysanie fundujemy do snu:-)

U nas jeżeli chodzi o seks to mamy narazie zakaz ale już kilka razy go delikatnie złamaliśmy. Mam jednak nadzieję, że nic się przez to nie stało :)
ala zazdroszczę Ci już ruchów, ja czasem mam wrażenie że coś mnie tam dotyka leciutko od środka ale to pewnie jelita albo co innego...
tere fere ja też bym poszła z chęcią do pracy ale niestety tam sporo dzwigam i jestem uwiązana w domu a już tu głupieję! :p

Dziewczyny a czytałyście coś o teście na płeć z sody i moczu? mnie tak dzisiaj z nudów to zaciekawiło i hehe zrobiłam sobie. No i jak nastawiona jestem od początku na dziewczynkę tak ten test mi na chłopaka wyszedł :p soda spieniła się na dwa palce niemalże jak piwo :p i już w to nie wierzę heh :p

Witam sie wieczornie.
Jakos udalo mi sie was troche podczytac ale nie dokladnie bo jakos ta dyskusje o porodach naturalnych i cc musialam ominac :) strasznie boje sie porodu jaki by nie byl i wole nie czytac tych wszystkich historii zeby sie nie stresowac jeszcze bardziej. Podejrzewam ze i tak moge miec cc ze wzgledu na duza wade wzroku ale narazie wole o tyl nie myslec, jeszcze przyjdzie na to czas.

Jesli chodzi o wspolzycie to u nas hmm... maz przyjezdza tylko na weekendy wiec jesli cos jest to nie jest to czesto bo go nie ma. Powiem szczerze ze przed ciaza bylam jakas taka bardziej chetna tak mi sie wydaje :) czasami bylo tak ze mialam taka ochote ze musialam sie lasic kolo niego :) a teraz zauwazylam ze czegos takiego nie ma z mojej strony, ale jak juz przyjezdza no to wykorzystujemy ta sytuacje. Za to zauwazylam ze jest mi przyjemniej i szybciej i prawie za kazdym razem mam orgazm, a przed ciaza bywalo roznie i napewno nie bylo tak fajnie jak teraz :) Ciekae jak bedzie teraz jak przyjedzie bo przez ostatnie 2 weekendy kiepsko bylo bo ciagle sie klucimy i strasznie dziala mi na nerwy jak juz jest w domu. Ja bym chciala rano albo w ciagu dnia a on wtedy zmeczony i chce odespac bo na nockach tylko pracuje, za to on by chcial wieczorem jak ja juz jestem zmeczona i o 22 to juz spie to mnie wtedy bedzie budzil... Ach ci faceci... Nic cie nie sprobuje zreozumiec tylko chce zeby bylo tak jak on chce...

Pisalyscie cos ze poprawily wam sie wlosy w ciazy. Ja raczej nie moglam nigdy narzekac ze mam cienkie ale zawsze mistrasznie wypadaly a teraz jakby mniej, za to zauwazylam ze na nogach i rekach jak zawsze mialam jasne, prawie nie wydoczne to teraz chyba mi ciemnieja i jestem przerazona :( nawet nie tyle tymi na nogach bo je i tak sie ogoli, to te na rekach mnie martwia :( nigdy rak nie depilowalam bo mialam wlasnie jasne niewidoczne wlosy i balam sie ze jak zaczne je usuwac to wtedy beda ciemne rosly a teraz nie wiem co mam robic :( nie wiem czy mi sie tylko wydaje ze sa ciemniejsze czy to raczej nie zwidy a nie chcialabym zeby po depilacji byly jeszcze bardziej ciemne i twardsze :(

Ale sie upisalam. No nic lece bo film sie jakis zaczyna a pewnie i tak zaraz pojde spac bo mnie cos dzisiaj glowa boli chyba przez ta pogode i senna jestem
Milej nocki wszystkim zycze i bez koszmarnych snow dzisiaj :) mam nadzieje ze u mnie tez ich nie bedzie bo ostatnio tez glupoty mi sie snia :)

Za to zauwazylam ze jest mi przyjemniej i szybciej i prawie za kazdym razem mam orgazm, a przed ciaza bywalo roznie i napewno nie bylo tak fajnie jak teraz :)

hmmmmm trzeba to wprowadzić w życie.
Jak piszecie, że sie da, ale delikatniej, a daga jeszcze prawi o większych doznaniach to koniecznie jutrzejsza sobotnia nocka , hmmmm albo ranek :-D będzie inna od ponad miesiąca. A może ...... wiecie co ? idę sie wykąpać :rofl2:

madziarra - a test z sodą sprawdzę jutro, jak sie dowiem o co chodzi

Miłej nocki życzę , ja uciekam się odświeżyć a później połasić :rofl2:;-)

NomiMalone więc życzę przyjemnego wieczorku :) a test to bardzo prosta sprawa. Do jakiegoś pojemniczka wsyp łyżeczkę sody oczyszczonej a później na nią nasikaj :D hehe jak się będzie pieniło to wróży chłopaka a jak będzie mętne to dziewczynkę. Ale ja już w to nie wierzę jak mi chłopak wyszedł :p hehe

No nic ja też zmykam pod prysznic i maszynkę przed jutrzejszą wizytą :) Dobrejnocki :*

reklama
Kobietki zazdroszczę Wam ruchów, mnie się wydawało jakiś czas temu ale to było stanowczo za wcześnie, teraz czekam niecierpliwie

Agula będę bardzo wdzięczna a info dotyczące tej herbatki

Jeśli chodzi o cytologię to tu w ciąży nie robią, są zdanie że wszelkie ingerencje nie potrzebnie bo zawsze istnieje ryzyko infekcji i akurat to mi bardzo na rękę, zrobiłam sobie zanim zaczęliśmy się starać i mam spokój na jakiś czas

Kociatka
jakbyś mogła napisz coś więcej o tym olejku i masażach, ja pierwszy poród bez nacięcia i teraz też bym sobie tego życzyła:-)

Zabka ja też mam problem z drętwieniem rąk, w poprzedniej ciąży też tak miałam, nie wiem czy lekarz coś poradzi, więcej krwi idzie do Maluszka i jak ktoś ma słabsze krążenie to takie są efekty.

Nomi seksik w ciąży naprawdę polecam, zwiększa się ukrwieni w dolnych partiach więc i wrażliwości i może być naprawdę suuuuper:-):tak:

Sylwia, Karolina witajcie serdecznie wśród marcówek:-)

My dziś intensywny dzień, pogoda może nie wspaniała bo wiało i chłodno ale nie padało więc dla nas wystarczy cały dzień praktycznie na dworze, odkrywaliśmy tereny, teraz padam na paszczę więc pewnie zaraz idę spać
Spokojnej nocy Kobietki

Do góry