reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

Dziewczyny zostało nam 10 godzin do wytrzymania :DDD Ja odpoczywam na MAXA,nigdzie sie dziś nie ruszam :) hehe bo teraz to już szkoda by było jak juz tyle wytrzymałyśmy :) Zaraz wyszukam jakiś film i sobie obejrzę :)

asinka dokładam się z &&&&&, nie moge zrozumieć tych błędów jakie popełniają nasi lekarze... :(
nimiti jednak mieć taką fajną położną to skarb, ważniejsza jest podobno od lekarza.Ja też mam ugadane jedną Panią, mam nadzieję,że będzie przy porodzie...
basieniak trzymam kciuki by wszystko było dobrze i żeby maluszek szybko był z Wami :) Ja też torbę spakowałam, czekam na jutro...

reklama
Cześć dziewczynki, u mnie też niedziela leniwa - ja to nawet chciałam iść na spacer ale mój mąż mało, że poobijany (jak już wspominałam wywrócił się na lodzie) to jeszcze chyba jak wyszedł wczoraj na pole w koszulce to go przewiało... nie mam siły do tego kaleki...

Asia trzymamy kciuki za Ninkę i za Kubusia koleżanki oczywiście też!! pisz jak będziesz coś wiedziała...

Już raczej wszystkie, które zostały do 18 dociągniemy;) jedynie co to jutro bym nie chciała rodzić bo pewnie cesarek poumawianych mnóstwo!!! i kto mną biedną przy sn by się zajął:p mąż kaleka??

A ja jakoś sie nie oszczedzam. Zrobiłam pranie i zaraz wraz z mężem idziemy na spacer i do kina (pózniej nie wiadomo kiedy pójdziemy :D). Co ma być to będzie. Maluch sam wie kiedy ma wyjść na świat ;) nic jego planów nie zmieni.

asinska to obys dotrwala w spokoju do 20.

mikowata milego kinowania... korzystaj poki mozesz, co racja to racja

trytytka no to obys jutro nie urodzila. biedaczek z Twojego meza....ah te chlopy :-p

kinajka szybko zauwazyli... bez komentarza...:blink: a dobrze sie zroslo?

betina ile wazy maluch? fajnie ze ladnie je i ze nocki coraz lepsze!

basieniak tez sie boje rozstania z moja corka... ale pewnie dziadki przyjada do niej wiec nawet nie zauwazy ze mnie nie ma :-p

u mnie nadal nic, juz sie nastawiam psychicznie ze pojde na ten masaz szyjki 27.03. choc fajnie by bylo gdyby mala zrobila mi niespodzianke wczesniej i zechciala opuscic brzuch

Ostatnia edycja:
Herbata ja mam masaz szyjki 26.03 :) ale jeszcze nie wiem czy sie na niego zdecyduje. Oby nasze dzieci zdecydowaly sie wyjsc wczesniej:)

truskafffka dziękuję naprawde łatwo nie było.

basiatoja naprawdę warta była każdego grosza! kobieta nieoceniona nikt nie wierzył we mnie w szpitalu nikt! tylko ona i ja że urodzimy naturalnie! i sie udało! życzę ci aby twoja pani położna też była przy was!

herbata mam nadzieję ! jesteś dla mnie dzielna! teraz życzę ci porodu w godzinę ! :)

kinajaka mnie od razu powiedziała położna że jej chruupneło coś przy wyjściu małego stąd wiedziałam Teraz ma rączkę na temblaczku od 3 dni. A jak twoje dzieciątko to znosiło? i ty?

mikowata sama bym poszła z chęcią ale już nie te czasy ;)

a mnie dopadł bejbi blues :/ patrze na syna i jestem przerażona. Boje sie o jego zdrowie i ciągle ryczę :/ aż mi głupio bo z zasady nie byłam taka a tu masz ci los! to chyba przez ten ciężki poród.

noelka ja bym Ci radzila to niz wywolywanie. znajoma miala wywolywanie zelami i oxy przy drugim dziecku i powiedziala ze bol jest miliard razy gorszy niz naturalny porod.... a obydwa miala bez znieczulenia... ja tam wole masaz niz jakies wywolanie ktore w dodatku wcale nie musi trwac jeden dzien

Przejrzałam listę Mam i dużo nas nie zostało.

Zostały według terminów:
- madziaa21
- basiatoja
- madziarra21
- heledorka
- makunia
- mikowata
- Królowa Dramatu
- NomiMalone
- patula86
- trytytka
- Zuzkon
- Ewelinka
- Aśińska
- noelka84
- Herbata
- tulipanka
- Truskafffka
- Mru
- maryńka

Kobietki które są u nas na liście ale nie odzywają się i nic nie wiadomo: Marcia92, iza marina, marysia_85, kiri, ginusia

Z kolei: gnagna urodziła i nas nie poinformowała ma córeczke 2 tygodnie i 2 dni ma. Mrooofka - odeszły jej wody 14.03 więc prawdopodobnie już rozpakowana ale się nie odzywa.

Reszta rozpakowana :):)

reklama
kinajaka mnie od razu powiedziała położna że jej chruupneło coś przy wyjściu małego stąd wiedziałam Teraz ma rączkę na temblaczku od 3 dni. A jak twoje dzieciątko to znosiło? i ty?

chyba bez problemu to znosi. nie mogę go tylko kłaść narazie na lewy bok, bo to lewy obojczyk jest pęknięty i na brzuch tez nie moge kłaść.
jeszcze nie wiem jak sie zrosło, jutro idziemy na kontrole do lekarza to zobaczymy.
ja i córka też miałyśmy pęknięte obojczyki i żadnych następstw tego nie odczuwam

Do góry