reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Asinka trzymam kciuki by Ci dali spokój z tą oxy chodziaż do przyszłego tygodnia, może szyjka już będzie gotowa. Dlaczego tak starają się małą wykurzyć?

trytytka mamy ten sam termin :) 21.03. Czekamy na wiosnę :)

Ala śliczne zdjęcie :))))

W Warszawie zima w pełni... Już mam dosyć. Nawet z psem ciężko wyjść na spacer by nie tonąć w zaspach. Podobno do końca tego tygodnia zima nie odpuści... Jeszcze jeden powód by z porodem czekać do przyszłego :)

reklama
krolowa jak wyszlam dzis z domu to zanim doszlam blok naprzeciwko i wygladalam jak balwan. nie jest tak strasznie zimno ale ten zacinajacy mokry i gruby snieg. na to licze ze odpusci.

asinka fajnie, że jednak wzięli ten 18 pod uwagę i oby ordynator też dał się przekonać:)
A ja dzisiaj na ostatnią wizytę i zobaczymy czy na 18 czy na 19 lekarz poród wyznaczy:)

Dzień dobry :)

Kaniu
dzięki za kciukasy
Basiatoja a Ty jesteś już po terminie? Dopiero środa, może się jeszcze rozwinie.
Zuzkon gratuluje, że wszystko się udało.
Ewelinko ja wczoraj też miałam takie kłucia, ale przestało, fakt jak coś zaczyna się dziać i troszkę coś pobolewa, to sobie dowyobrażasz to robi się gorąco...
anka26,07 to wspaniale! gratuluję jeszcze raz!
Asinko85 a czemu oni Cię nie wypuszczą jeszcze? Jak po obchodzie?
nimitii kochana trzymaj się, trzymam kciuki :*
zabko to chyba coś się zaczyna, bóle, czop..
trytytko i Królowo ja też z Wami czekam na wiosnę 21.03 :)

Dziewczyny a zwiększona ilość śluzu niby coś może zwiastować?

ja sie chyba zbiore i pojade do szpitala. brzuch boli caly czas,krzyz tez,parcie na pecherz straszne.siedziec sie nie da,lezec zreszta tez.

Żabka może nie masz zwykłych "macicowych" skurczy tylko te od kręgosłupa - krzyżowe!! Jedź, przebada Cię ktoś, będziesz spokojniejsza!!!

A ja się witam po nareszcie przespanej nocy:-). Od razu człowiekowi lepiej:-D.
Byłam dziś na KTG, przy okazji czekania w kolejce poplotkowałam trochę z kobitkami. Zawsze to jakaś rozrywka :-D. Mała trochę sobie spała ale po ok. 10 minutach obudziła się i ładnie pofikała, choć bez szału. Ja dziś też puls i ciśnienie miałam niższe niż zwykle, może to warunki meteo tak na nas działają. Zapisały mi się w ciągu 20min jakieś 2 skurcze na ok. 45% i kilka mniejszych. Czyli ogólnie cisza na morzu. Ale i tak zaczęło się coś dziać od ubiegłego tygodnia i te dwa skurcze poczułam jako takie niezbyt silne spięcie macicy. Miewałam już zdecydowanie silniejsze :tak:.

Macie pozdrowienia od NomiMalone. Wczoraj miała wizytę u gin, szyjki już nie ma, ale brak też rozwarcia, więc ma polecenie leżeć, jeśli chce dotrwać do terminu, albo chociaż do tego 18 marca. W każdym bądź razie możemy się wkrótce spodziewać kolejnego maluszka :-).
Ewelinka, te kłucia to zapewne od ruchów małej, która jest już bardzo nisko i pewnie trochę bombarduje Twoją szyjkę;-). Skurcze będziesz czuła raczej jako ból niż kłucie, będzie bolał brzuch i/lub plecy i będą trwać zdecydowanie dłużej - od ok.40 sek na początku do jakichś 2 min nawet...
Nimitii, trzymaj się dzielnie!!
Asinka, ale Cię męczą w tym szpitalu... Trzymam kciuki, żeby nie musieli podawać oxy. Sama się tego obawiam i wolę uniknąć.
Żabka, migiem do szpitala!!
Patula, ja właśnie też zauważyłam dziś zwiększoną ilość śluzu i sama się nad tym zastanawiam.

z tego co pamiętam, to NomiMalone ma termin na ten sam dzień co ja :) (i patula i trytytka) ciekawe czy się faktycznie zgramy. Mam cichą nadzieję urodzić właśnie 21.03. Na razie jednak cisza..

reklama
królowa...kto by pomyślał, że w PL taka zima :-) Norwegia niby mroźny kraj a ja mam za oknem słoneczko i zero śniegu :-)
basieniak powodzenia na wizycie.
patula86 ze mnie niestety też cieknie masakrycznie dużo śluzu....wkładkę zmieniam za każdym razem co idę siku.....jest to mega niekomfortowe uczucie! wrrr
makunia rozmawiałam dzisiaj z położną i powiedziała to samo co Ty :-) że skurcze porodowe będą trwały znacznie dłużej niż 3 sekundy (niestety :-D)

Byłam dzisiaj na wizycie u położnej i myślałam, że chociaż pod koniec ciąży ktoś sprawdzi jak się sprawy przedstawiają "od wewnątrz" i się niestety przeliczyłam. Co za kraj....zazdroszczę Wam, że chociaż wiecie czy macie jakieś rozwarcie...jak długa jest wasza szyjka....twarda, czy miękka.... :-( Ja niestety mogę o tym pomarzyć!

Do góry