reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

zabka i co pojechalas do szpitala?

u nas rytm dnia zaczyna się normowac a ja odgadywac o co synkowi chodzi ;) nawet piersi zaczynają się hartowac. szwy po cieciu już wyjęte, teraz tylko muszę się dowiedzieć jak ta blizne można pielęgnować

reklama
No to ciekawe u której z tego śluzu coś będzie. Ja też bym chciała nawet tego 21.03 urodzić, bo wtedy moja lekarka ma dyżur, ale wiem, że za dużo bym chciała. Na razie dotrwać do 18-tego.

Ewelinko a powiedz mi jak Ty i Twoja droga do szpitala? Bo kiedyś wspominałaś coś o helikopterze...:)
Betina to fajnie, że wszystko zaczyna się normować, na cycki stosujesz jakieś maści?

helol, nie mam sil odpisywac. kregoslup tak naparza ze ledwo siedze. melduje tylko ze nadal w 2paku. nadal nie wiem gdzie ta glowa :confused: jutro mam polozna i licze na dobre info. wczoraj mialam skurcze 5h co 3/4 minuty i dosc dlugie, ale nie umieralam az tak z bolu wiec zdecydowalam sie poczekac. tak jak myslalam - falszywy alarm. 3majcie sie wszystkie nierozpakowane!

patula86 termin mija dziś,więc jak pójdę tego 18 do szpitala to będę kilka dni po terminie, bardzo bym chciała żeby mnie wzięło w nocy lub poniedziałek rano żeby nie podawali mi tego oxy... no ale to byłby cud nad cudami :]

I jak tam basieniak rodzimy razem w poniedziałek albo wtorek??
Asinko myslę,że teraz już do tego 18 Cię dotrzymają :) tyle dni minęło to teraz już te kilka co im zależy :) A NAM ZALEŻY!:)
Królowo rodzimy w przyszłym tyg. Coś czuję że będzie dużo mamusiek przy tej zbliżającej się wiośnie :)

Babeczki jak w przyszlym tygodniu bedziemy wychodzić to będzie cieplutko :) zimy nie będzie zobaczycie :)

Na szczęście u Nas taki młyn na porodówce, że ordynator był zajęty i była ta sama lekarka co wczoraj, więc zleciła tylko usg w kierunku Dopplera i na szczęście wszystko ok. Także pozostaje mi tylko leżeć :-)
Kciuki za wszystkie rozpakowujące się!!

patula to zaciskaj nogi! 3mam kciuki zebys dala rade do 18.03 :-)

asinka super ze wszystko ok. a jak Tymek? przygotowany do roli braciszka?

basiatoja Tobie tez zycze zeby dzidz pojawil sie po 17.03. zawsze mozna sie troche przeterminowac...

co do sluzu to mnie z krwia zaczal odchodzic chyba czop dzien przed pierwszym porodem. wtedy tez pojawily sie niebolesne skurcze. ze mnie sie leje, regularne skurczybyki sa ale narazie nic...

Asinka super wiesici!!! Nie dawaj się przed 18 i tyle , zmusić Ciebie nie mogą...a 26 ygodni dłużej płatnych to dla każdej mamy spora motywacja więc jak jest dobrze to niech poczeka jeszcze trochę w brzuszku mamy:-D

Ewelinka nie ma co się denerować na pewno wszytsko jets ok:-)

Kurczę jak tak piszecie o tych brzuchach to moja ciąża wydaje mi się strasznie odległa...a tak naprawdę Nela ma dopiero 13 dni;-) Moja Pulpecja śpi coraz mniej, mała z niej smakoszka zamiast zjeść porządnie to ona cmoka tylko tego sutka i się delektuje;-) We wtorek mamy wizytę położnej więc ciekawa jestem co nam powie:-):-)

ala takie uroki dorastania, ani sie obejrzysz a juz bedzie spala 3-4 razy na drzemkach. fajnie ze ciaza wydaje Ci sie odlegla... zazdroszcze ;-) a jak Gabryn? pomaga przy malej? :-p

ewelinka ja tu nie mialam zadnego badania przez cala ciaze, tez nie wiem nic o mojej szyjce, ale pewnie trzyma skoro dotrwalam do 39. tygodnia. daleko masz do szpitala? tu lubia odsylac jak rozwarcia nie ma ;-)

Hey kochane, wybaczcie że nie odpiszę wszystkim po kolei, ale mam tylko chwilkę jak mała śpi. Podczytuję was cały czas, ale nawet nie mam kiedy siąść i odpisać.
Ala ja mam właśnie to samo z małą, przysypia mi przy piersi i co chwila chce doić cyca, normalnie nic się nie da w domu zrobić:-p Położna powiedziała, że ma taki charakter i potrzebuje piersi nawet do spania. Mam nadzieję, że jakoś się to unormuje.
Dziewczyny ani się obejrzałam, a tu już prawie połowa marca, coraz więcej dzieciaczków się rodzi, super :-) Gratuluję wszystkim rozpakowanym i tym, które się właśnie rozpakowują. Za pozostałe trzymam mocno kciuki :-) Miłego wieczoru:-):-)

reklama
Do góry