reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

reklama
Herbata no to swietna informacja, widzisz jaki grzeczny malec:)

My już dzień po terminie....ale wczoraj to już padłam z tego przepracowania ( mieszkanie wysprzatane, klatka schodowa, spacer z mężem, zakupy) i relaksujaca kąpiel a tu 20:30 jakiś dziwny skurcz i tak do północy równo co 45 min, więc czekaliśmy z mężem z uśmiechem oglądając filmy.....aż już o północy położyliśmy się spać......i przespałam do 9ej z 2 pobudkami:)) więc fałszywy alarm.
Pocieszam się tym,że cos zaczęło się dziać, dlatego dziś znów spacer a pogoda boska, zrobiliśmy pyszne krokiety i pyszne żeberka i na kolację pyszną zapiekankę szpinakową:):) i pranie i na nowo sprzątanie w kuchni:):) no i siadłam na tyłku dla relaksu...może dziś się coś ruszy:)) JESTEM WYSPANA,WYPOCZETA, MĄŻ MA WOLNE....nic cholercia tylko rodzić:))

hej

Poszlam wczoraj na te babska imprezke i wrocilam o 2:30, co sie nasmialam to moje a brzuch trzymalam w rekach zeby nie urodzic ze smiechu:-D Najgorsze bylo zakladanie butow juz myslalam ze wroce z jednym na nodze ale po uzyciu calej mojej sily udalo mi sie wepchac noge. Kolezanka polecila mi sol z morza martwego. Zakupilam wiec zobacze wieczorkiem czy beda jakies efekty.
Rano o 6:30 przyjechala moja mama. Akurat maz wstawal do pracy wiec wskoczylam do Laury do lozka a mamie rozscielilam sofe. Kochana coreczka wstala o 7:30 i juz babcia miala po spaniu. Gdybyscie slyszaly jak radosnie krzyknela gdy zobaczyla babcie w lozku:-D Fajnie bo teraz od wszystkiego jest babcia a ja moge leniuchowac.
Zaliczylasmy juz zakupy i czekam na miesko z piekarnika.
Spac mi sie chce jak cholerka ale niestety nie poloze sie bo wzielam sie za pranie a czeka mnie jeszcze prasowanie.

Ewelinka super zdjecie ja tez mam takie pamiatkowe nawet filmik nagralam:tak:
Herbata ja pamietam o Tobie i strasznie sie ciesze ze nie musieli przekrecac bo dzidzia zrobila psikusa i sama sie obrocila:happy2:
Zabka moj tez wciaz chory, kurde juz wydarlam sie na niego ze w poniedzialek ma isc do lekarza:cool: nawet nie ma czasu zadbac o swoje zdrowie . Za duzo wszytskiego na glowie. Firma, budowa, pomoc kumplowi przy jego budowie, drugiemu kumplowi przy stawianiu hali... ehhh biedny nawet nie ma czasu PORZADNIE ZJESC:wściekła/y:
Trytytka korzystaj z sil i czasu ktory masz.
Agula ale fajne menu:tak: Uwielbiam krewetki w sosiku czosnkowym, palce lizac.

Odstawilam ten magnez i mialam nadzioeje ze szybko urodze a tu lipa skurcze strasza i nic poza tym:cool:
Jutro jedziemy na sniadanko i znow sie najem jak swinka:-p:zawstydzona/y:

aleksp - mam tak samo sexy spacery kompiel i tylko brzuch twardy jak kamien a tak to cisza ale mala jest malo ruchliwa do tego martwie sie suchocia i bolem przy dotylu tam robie opklady z rumianku ale i tak swedzi a wizyta dopiero w wtorek

Cześć dziewczyny - jestem lipcówką 2012 :)

i z doświadczenia wiem, że różne reklamy itp są średnio miło widziane na pogaduchach ;)

ale właśnie rozkręcam biznesik fotografii dziecięcej i szukam świeżo narodzonych dzieciaczków do zdjęć!
Jeżeli któraś mieszka w okolicach Lublina i miałaby ochotę na sesję swojego Skarba zapraszam na swoją stronę internetową bombelo - fotografia dziecięca albo na facebooka - bombelo | Facebook
Na początku działalności przewiduję sporo promocji, w tym zupełnie darmowe sesje!
Zapraszam i życzę powodzenia w rozpakowywaniu! :)))
Mama prawie dziewięciomiesięcznej Marcelki

oj dałam sie dopieścic dzisiaj, byłam na baardzo miłym masażu i zabiegach.. juz sie dopytywałam co tam można sobie zaserwować po porodzie ale ze wzgl na karmienie, możliwości są raczej ograniczone..
trochę wykorzystałam słoneczko na krótki spacer, a wieczór pewnie z filmem/książką

natalia może w ciągu dnia uda Ci sie nadrobic spanie. po obiadku drzemka - miodzio :)
zabka juz?? ja chyba zostawie inwencje z ubraniem na wyjście mężowi. dosyć sie odnajduje w mojej szafie wiec jestem spokojna :)
nimitii i jak spacer? pomógł? ;)
asinka podziwiam ze jeszcze gości swoim ciastem podejmujesz
Herbata no troche masz na glowie.. nie dość ze końcówka ciąży to jeszcze ząbkowanie u małej.. hero mama
lilikasia ja szukałam wczoraj czy nie ma tego gdzies w internecie ale nie znalazłam nic :( trzeba wstac o 2 w nocy dzisiaj ;)
Aleksp kurcze że sie nie da tego tak zaplanować.. ja sie staram juz o tym nie myslec w kazdej chwili zeby sie nie nakręcać, ale łatwo nie jest
anka to teraz tylko relaks jak pod ręka juz jest mama

basiatoja - te potrawy wcale nie sa trudne ;) ale kluski sląskie zrobiła teściowa - pyszne były :tak:

natalia - co do owoców morza to my kupujemy w Auchan - zawsze są świeże i mają duży wybór - jak np te świeże małże - pakowane hermetycznie razem z woda morską.....
już się nie mogę doczekać kolacji :-)

anka - super, że masz juz mamę i możesz leniuchowac ;) no i że Laura tak sie cieszy ;)
a mama do kiedy zostanie??

betina - ja w czw byłam u kosmetyczki - henna i masaż były ;)

co do moich ciuchów na wyjście to juz leżą naszykowane ;) zaraz obok zestawów dla młodego (na zimniejszy i cieplejszy dzień) wolę nie liczyć na inwencję MMa :-D
postanowiliśmy, że jak do jutra nic się nie ruszy to jedziemy do Ikei :-) poprzednio nam nie wyszło, bo Maję lekkie przeziębienie dopadło....
ale widzę, że mało z Was narzeka na rozstępy... ja to mam straszne już od ciąży z Mają.... i to dziwnie, bo głównie nad pępkiem :wściekła/y: więc zazdroszczę Wam, ze możecie takie ładne fotki gołego brzuszka wrzucać :tak:

Szczebiotka - co u Was?? mam nadzieję, że nastrój lepszy i wszystko jakoś się lepiej układa.....

reklama
U mnie dzisiaj pracowita sobota, wysprzątałam wszystkie szafki w pokojach i w kuchni, poszorowałam podłogi ręcznie, ugotowałam obiad, zrobiłam pranie i zaraz się biorę za placki z jabłkami, a później planuję relaks przed tv :-) Lubię być w ruchu, a u nas na spacer strach wyjść bo wiatr wieje mało głowy nie urwie, a z moimi zatokami to tym bardziej muszę uważać;-) Objawów porodu u mnie brak, mała szaleje więc gdyby patrzeć na to, co mówią dziewczyny, że dziecko się wycisza przed porodem, to ja nie prędko urodzę:cool:
Zabka współczuję choroby męża, dobrze że Ciebie nic nie bierze. Niech odpocznie przez weekend i wzmocni organizm z domowymi sposobami, to może mu przejdzie.

Aleksp rzeczywiście warunki do rodzenia są, może coś ruszy czego Ci życzę, bo u mnie niestety wysiłek nic nie daje:dry:
Anka świetnie, że babski wieczór udany i zazdroszczę pomocy w domu, bo u mnie wszystko na mojej głowie. Córcia słodka, z pewnością babci się zrobiło przyjemnie, że wnuczka tak się cieszy z jej przyjazdu:-)
Betina dobrze mówisz, lepiej starać się nie myśleć o porodzie, ale ciężko jest jak na każdym kroku ci o tym przypominają. A masażu zazdroszczę, też by mi się przydał:tak:

Miłego wieczoru dziewczyny:-)

Do góry