reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

Hej :-)

Wchodzę tylko na chwilkę napisać, że u nas wszystko ok. Mąż ma teraz 5 dni wolnego, więc dużo się dzieje i niestety nie mam kiedy udzielać się na forum.....ale podczytuję Was regularnie w telefonie, a więc wiem co w trawie piszczy :-)

Wczoraj mąż rozłożył łóżeczko dla córuni....siedzimy jak na szpilkach i już się nie możemy jej doczekać....dzisiaj kończy się 37 tc więc kamień spada mi z serca....jupi!

Postaram się jeszcze wrzucić zdjęcia brzuszka...kto wie....może to już ostatnie :-)
Jak tylko znajdę chwilę to postaram się skrobnąć coś więcej! Trzymajcie się.

reklama
Hej Dziewczyny.
Trochę mnie nie będzie, bo już jutro Majka będzie na świecie. Miliony myśli latają po głowie, torba niedopakowana, mieszkanie nieogarnięte. A ja trochę przerażona tym wszystkim. Na dodatek złapałam jakiegoś wirusa, boli mnie gardło i czuję taki ciężar na oskrzelach - płucach, mam suchy kaszel i mnóstwo jakiejś dziwnej wydzieliny z ust:/ Nie wiem jak to wpłynie na cc. Czy zrobią planowo, czy mi coś będą podawać..

Hey babeczki:) wpadam tez tylko na chwilkę bo ten weekend jest wekkendem szkoły. Co prawda tylko ćwiczenia i nie na całe dnie ale jakoś nie mam czasu by tu wpadać. Teraz też się przygotwuję bo przed godz.13 wyruszam. Pogoda piękna więc chce się żyć, ale nie jeszcze rodzić :D hehe choć nie powiem kręgosłup dalej doskwiera;/
Przeczytałam sobie wątek opowieści poporodowe, kurcze jak fajnie to się czyta :) babeczki które są już po udzielajcie się tam bo to niesamowite przeżycie, a każda z nas przeżyła je przecież inaczej.

lilikasia trzymam kciuki by wszystko było wporządeczku!!!:):) czekamy na więści!
makunia też czasem odczuwam takie klucia, naprawdę myslisz, że może byc to objaw nadchodzącego dnia?:)heh może po prostu rączka nas tam smyra dzidziuś ;]

Miłego dnia dla wszystkich:)

Ulkan matko jak sie nacierpiałaś! współczuje! ale ciesze się że z maluszkiem jesteś już w domu :)

ala cierpliwości ci życze wiem że dla dwu latka to łatwe nie jest ale w końcu kiedyś się przyzwyczai :)

makunia ja mam takie bóle wieczorami aż się z boku na bok nie umiem przewrócić! jeszcze jak stara baba :D ale wiem jakie to nie przyjemne jest >< w 7 mc też nie umiałam przejść się nawet kawałka żeby mnie coś nie bolało. Bardzo nie przyjemne uczucie więc ci współczuje :( i niestety nadal w dwupaku :D

ewelinka my łóżeczko rozłożyliśmy już w styczniu :D te czekanie jest straszne codziennie patrze na te puste miejsce do spania i waruje :)

lilakasia trzymam kciuki za ciebie i Majeczkę :) będzie dobrze nie stresuj się tylko bo to źle może na ciebie wpłynąć. Natomiast nie zazdroszczę wirusa nie mam pojęcia co to może być. Mam nadzieję że będzie ok :) mocno was ściskam!

Mąż wczoraj nadmuchał baloniki dla małego na powitanie i wsadził do łóżeczka już się doczekać nie może pokaże wam na zdjęciu :D W ogóle prowadzi z małym męskie rozmowy mówi mu że ma zabaweczki leżaczek bujaczek i że tata wszystko ładnie przygotował i teraz czeka :D
Dziś miałam noc spinania brzucha i bóli więc może niebawem :)

a to zdjęcie tatusiowych baloników :)
20130303_102521.jpg

nowym mamom jeszcze raz gratuluje a przeterminowanym życze jakiejs akcji.. dzisiaj u nas brzydko wiec nawet nie pospaceruje. ale idziemy do miasta, moze zjemy cos dobrego i jutro pewnie grzecznie stawie sie na ktg bo nie czuje zeby cokolwiek mialo zaczac sie dziac.

milej sb dziewczeta! :)

lilakasia powodzenia jutro:-)
makunia mnie juz od dluzszego czasu tak kluje i nic sie nie dzieje:dry:
nimiti moj tez sie doczekac nie moze synka:)a lozeczko u nas jeszcze zlozone. jak sie rozpakuje to wtedy moj sie tym zajmie:)betina smacznego obiadku na miescie:)ja juz rano rosol zrobilam i wlasnie zjadlam :)

dzień dobry:) witam Was dzisiaj bardzo słonecznie. widać, że wiosna zagląda już do nas:)
chociaż noc masakryczna bo do wc co godzinę, brzuch się napinał jak durny a Tymek tak mi wiercił główką w spojenie, że aż ryczałam z bólu, to o dziwo humor mam dobry;)
dzisiaj cała rodzinka w komplecie to też inaczej w domku od razu. później na zakupy będziemy jechać.

Monia-R1 GRATULACJE OGROMNE!!!
Ulkan GRATULACJE ZA FRANUSIA I WIELKĄ DZIELNOŚĆ!!! Wszystkiego najlepszego dla Was i dużo zdrówka
ala super, że już w domku! :) Gabryś na pewno szybko się przyzwyczai do Siostrzyczki i będzie dziki za nią:)
makunia niestety szkoda słów na takie podejście do Dzieci przez ludzi, którzy powinni dbać o ich rozwój i zdrowie;//// dół już minął - dziękuję:) a nospa pomaga Ci na te napięcia?
_Ewelinka_ miłych dni z M w domku:)
lilikasia trzymam kciuki i życzę, żeby wszytsko się odbyło bez żadnych komplikacji
basiatoja przyjemnych zajęć i żebyś dała radę wysiedzieć:p
nimitii chyba Twój M bardziej od Ciebie nie może się doczekać na Synka:) jejku jakie to słodkie co on zrobił! :))
betina udanego dnia:) i dzisiaj niedziela jest hihi;)

Cześć marcówki ;-)
To jest jakaś chora sytuacja a ja nadal jestem 2w1. Szkoda słów na to wszystko. Od piątku jestem na patologi ciąży i nic. Skurcze też za bardzo nie mam a te po oksutocynie(wczoraj wisiałam 6h) niewiele dały i zmyły się przez noc...
Gratuluję wszystkim rozpakowanym i zazdroszczę.
Trzymajcie się!

hej Kobietki,

Melduję że u nas bez zmian ale od piątku jest moja Mamulka dlatego kommpa włączam tylko aby zajrzeć czy wszystko u Was ok i która następna rozpakowana:tak::-)
Monia Gratulacje wielkie:-):-):-)
Noelka, Herbata super, że Dzieciaki w dobrej pozcyji wreszcie!:-)

reklama
Witam się niedzielnie :-)
Monia-R1 i Ulkan serdecznie gratuluję rozpakowania i czekamy na relacje z porodów i zdjęcia maluszków:tak:
Ala nie ma to, jak w domu. Właśnie też jestem ciekawa, jak synek zareaguje na nowego członka rodziny. Troszkę starszy jest od Twojego Gabrysia, więc więcej da mu się przetłumaczyć. W każdym razie pisz co i jak ;-)
Makunia do porodu tuż tuż więc coraz więcej dolegliwości może dokuczać.
Ewelinka super, że mąż ma wolne, spędzicie sobie razem czas. Mi właśnie takich chwil brakuje:-(
Lilikasia trzymam kciuki za jutro, powodzenia! :-)
Nimitii piękne łóżeczko i baloniki, nic tylko niech już wyskakuje z brzuszka ten Twój synio :tak:
Betina skąd wiesz, do wieczora jeszcze daleko, a może coś ruszy. Smacznego obiadku:-)
Banankowa ja też lubię, jak cała rodzina w komplecie, udanych zakupów :-)
Na_cik sporo już jesteś po terminie, aż dziwne że lekarze tyle czasu Cię trzymają, ale skoro jesteś w szpitalu to obserwują dziecko. U nas w szpitalu góra 10 dni po terminie trzymają. Współczuję i mam nadzieję, że ten Twój uparty synuś w końcu wyjdzie. Trzymam mocno kciuki:tak: Głowa do góry, w końcu coś ruszy, jak nie samo to lekarze zadecydują:tak:
Szczebiotko właśnie miałam pytać co u Was :-)
Ja dziś mam spokojny dzień, zaraz obiadek a później do znajomych, bo na gofry zapraszali. Ojem się słodkiego heh:-) chociaż tyle, że brzuch mam nisko i zgaga zniknęła (odpukać) to jedna dolegliwość mniej. Ściskam Was wszystkie i życzę udanego dnia. Dużo dziewczyn coś ostatnio milczy, pewnie też się rozpakowują lub już rozpakowały:tak: W końcu już marzec, to wolno haha:-D;-)

Ostatnia edycja:
Do góry