reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

Hej Kobietki.

Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamusiek.

Nie bylo mnie pare dni a tu tyle stron do nadrobienia ze raczej nie dam rady wszystkiego przeczytac. Ja jakos sie trzymam jeszcze i polozna dzisiaj na ktg stwierdzila ze brzuch jeszcze wysoko wiec raczej nie urodze w najblizszym czasie. Chociaz szwagier stwierdzil wczoraj ze troche mi brzuch opadl - znawca :biggrin2: w sobote wieczorem pojawilo sie pare delikatnych chyba skurczow i brzuch bolal na dole ale to chyba spowodowane bylo tym ze Laura bardzo sie wiercila i kopala we wszystkie strony i mialam takie uczucie jak by mi sie glowka cisnela do wyjscia. Ciezko nazwac jakie to uczucie ale to coa takiego jakbym miala cos w spojeniu albo w kroczu. Na szczescie polozylam sie i zasnelam a polozna stwierdzila ze jest jej ciasno i jak sie bardzo wiercila to mnie uciskala pewnie. Strasznie mnie dzis zgaga meczy ale to pewnie dlatego ze jem ostatnio same slodkosci i raczej nie lekkostrawne jedzonko. Chyba chce zapasy narobic zanim urodze. A dzisiaj w cukierni widzialam jeszcze torcik piekny i tak patrzyl na mnie ;-) i mam jeszcze ochote na czekolade i chyba ja otworze

Maz strasznie nie moze sie doczekac corci i czasami to az go nie poznaje :biggrin2: normalnie zaskakuje mnie bo nie spodziewalam sie ze bedzie sie tak wczuwal w role. Wczoraj trenowal jak ma zapiac corcie w foteliku i fotelik w samochodzie :biggrin2:

Znalazlam fajny film o technikach uspokajania niemowlaka wiec sie podziele z wami moze u ktorejs jakas sie sprawdzi Szczęśliwe Niemowlę – film – Blog położnej o ciąży, porodzie i macierzyństwie.

Dziewczyny czy ktoras moglaby mi dac swoj nr tel zebym dala znac jak juz urodze?

reklama
hej:)
no wiec powiem ze wizyta u fryzjera bardzo sie przydala bo wizycie u dentysty.
mam stan zapalny no i co... antybiotyk. przez tydzien.:-(
a jak kuba sie urodzi to mam przyjsc na usuniecie zeba.
bo teraz nie chcial dawac znieczulenia bo jeszcze urodze na fotelu(tylko nie tym co trzeba)
zaraz zjem cos co nie wymaga gryzienia.

deizzi no ale i tak juz wiosna idzie i maja byc w ogole wyzsze temperatury. co mnie bardzo cieszy. wiec juz niedlugo wyjdziesz na spacerek. Ja mam sporo rzeczy do roboty bo oczywiscie "pomocna dłon" spi cały czas...
Ala z jednej strony byś oddała a z drugiej ciesz się bo na 90% załapiesz się na dłuższy urlop macierzyński:) wiec sa też plusy tak póżnego terminu
Herbata. licze,że uda się obrócić bezbolesnie.
Maryńka to fajnie ze jedna część egzaminu już za Toba. powodzenia jutro na ustnym. napisz relacje jak było. a z czego to egzamin?

Dziekuje za przepisy:)

betina79 zgadza się....czasami pokusa jest silniejsza i ciężko sobie z nią poradzić :-)
herbata nie przejmuj się tak bo stres Wam tylko szkodzi :-( wiem, że się martwisz, ale ja wierzę, że wszystko się dobrze skończy! i Ty też musisz w to wierzyć :-) głowa do góry!
natalia88 my tu cierpliwie czekamy na Twoje i Szczebiotki rozpakowanie....ale nas przetrzymują w napięciu te Wasze bąbelki :blink:
kociątka fajnie, że się odezwałaś.....jak się już ogarniesz i będziesz czasowa to pisz co u Was :-) masz prześlicznego synka!
kaso gratulacje!
aleksp to Ci mąż dogodził :-) ja już się nie mogę doczekać kiedy się wreszcie położę na brzuszku. Kto wie....może niebawem znajdziesz się na porodówce i rosołek będzie jak znalazł.
maryńka oby już się ta zgaga nie powtórzyła bo nie będę przeszczęsliwa z jej odwiedzin :-(
Deizzi Ty tam leż i odpoczywaj.....na sprzątanie przyjdzie jeszcze czas :-) póki mały śpi to korzystaj z tego.

melduję sie w dwupaku ;) młody czeka chyba na wiosnę i co ja mu zrobię ;) niech siedzi jak mu dobrze ;)

Szczebiotka - co u Was?? jak wieczór kinowy?? ;)

Deizzi - trochę zazdroszczę, że masz juz Ignasia przy sobie ;) a tym spaniem sie nie martw - na pewno jak odespi poród to nadrobi :tak:

Kaso - gratulacje :-)

maryńka - super, ze już część egzaminu za Tobą - powodzenia jutro ;)

betina - a Ty nie chcesz położnej?? czy nie myślałaś o tym??

Patrycja - dobrze, ze już Piotrus lepiej, a Ty poczekaj z tym porodem i postaraj się nic nie złapać w tym szpitalu!!!!

ja mam dopiero w pt pojechac na ktg, a do tego czasu odpoczywam ;)

buziaki kochane :-D

Agula czeka na marzec:tak::tak:
Zuzkon wspolczuje ci z tym zebem ale wyrwiesz i po klopocie. Niestety przy stanie zapalnym antybiotyk konieczny:baffled:

Tak sie najadlam obiadem ze na kolacje dalam rade wypic szklanke jogurtu pitnego i przegryzlam rogalikiem. Teraz mi tak ciezko ze szok:baffled:
Dzis mialam pierwsze symptomy po odstawieniu magnezu na szczescie trwalo to tylko pol godzinki, skurcze do przezycia. Delikatne ale w srode mam ktg wiec zobaczymy co komputer zapisze:tak:

Kaso gratki:)
Kociatka słodziak mały:)
Ja już po wizycie. Szyjka się troszkę poprawiła więc może jednak dotrzymam do tego 18;) Ale dalej mam leżeć jak najwięcej. Do tego okazało się, że poprzednio musiał lekarz małego trochę nie tak zważyć... Teraz dwa razy sprawdzał i wychodzi 2720 czy 2740g wię jednak mały wielkoludem chyba nie będzie ale kto tam wie... Do tego tętno tym razem bez szaleństw - ok 140 więc luzik:)

hej Kobietki,

Sorka, że Was zaniedbuję ale nastrój mi w dół poleciał, Męż pomógł ale nawet mi się pisać nie chce.
W każdym razie nadal w dupaku. A dla tych, które są fanami filmów akcji "a good day to die hard" naprawdę polecam, ja się przzy takich filamch super relaksuje i już się cieszę na te filmy z Willisem, które wchodzą w tym roku;-):-)

Basieniak jeszcze malenstwo ma czas by przybrac na wadze wiec nie zdziw sie jak urodzisz malego wilekoluda:-D
Szczebiotka a Tobie co ? skurcze doskwieraja? Dobrze ze masz wsparcie w mezulku:tak:

reklama
Znowu na wkladce zauważyłam "gluta" sorry za wyrażenie :-)
niby czop powinien byc podbarwiony a to "cos" jest bialawo-kremowe....czytałam na innym forum, ze na początku czop moze byc bialawy a dopiero jak juz jego końcówka zacznie wypadac to moze byc podbarwiony.
Juz sama nie wiem co myśleć....chyba trzeba po prostu czekać na bieg wydarzeń a na chwile obecna to muszę leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć! Trzeba dmuchać na zimne :-)

agula do marca jeszcze tylko 3 dni :-) moze dzidziusiowi nie podoba sie miesiąc luty :-) i czeka sobie w brzuszku na marzec.
Anka26,07 faktycznie po odstawieniu magnezu moze byc juz z górki, wiec oszczędzaj sie :-) i poczekaj z nami na marzec! :-)
Basieniak życzę ci abyś dotrwala do 18 marca...super ze szyjka sie poprawiła :-)

Do góry