reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

reklama
aniulkas - a to będziesz miała niespodziankę :)
makunia - to teraz trzeba odespać szalony weekend
trytytka - zapraszam do ujastka ;) może się spotkamy :) myślałam, że trafię na kociatkę, no ale się kobieta pospieszyła ;)

Dziś spędziłam 4 godziny w przychodni. Wczoraj znowu wyskoczył mi ten wielki bolący guz po prawej stronie szyi. Najpierw do internisty, potem do laryngologa, a jeszcze czeka mnie usg. Okazało się, że mam kamienie w śliniance:/ W przychodni naprawdę okropnie. Faceci są mili i przepuszczają, ale kobiety, które powinny rozumieć, że ciąża to nie przeziębienie, to jeszcze opieprzają, że się kolejkę zajmuje:/ A jakbym nie była w ciąży, to laryngolog byłby w maju, a usg trzy miesiące później. Tak się zastanawiam co się dzieje, jak ktoś ma jakąś poważną chorobę:/ To prędzej umrze niż się doczeka wizyty.

Dziewczynki wybaczcie ze Was tak zarazam swoimi zachciankami:-D
Rzy z jablkiem to cvhyba nie jest kaloryczny wiec smailo mozna jesc. Ja ugotowalam ryz na wodzie starlam jablko i posypalam cynamonem. Nie uzywam w tej ciazy cukru wiec jak ktoras lubi slodkie to prosze posypac cukrem:-)
Betina byc moze to oznaka:szok: ale Ethan niech zaczeka do niedzieli;-)
Aniulkas czy to takie wazne, kochana najwazniejsze zeby dziecko bylo zdrowe a jak bedzie trzeba to maz bedzie mial co miesiac robotke przy goleniu wlosow:-D
Trytytka ja mam obiadek z wczoraj ale jak by co to na szybko purre, kotlet z kurczaka i fasolka szparagowa z gruszka;-)

Posprzatalam, wypilam kawke i zagryzlam batonikiem orzechowym cos jak Princessa:happy2:
Teraz musze zebrac sie na te poszukiwanie koldry bo mam przyjedzie i bede musial oddac swoja. Ciezko tu maja z rozmiarem 2*2m. Jak co zakupie przez neta:cool2:

aniulkas znam te metody, probuje tez cwiczen, ale poki co nadal nic... jestem zalamana. miales ulozenie poprzeczne czy posladkowe?

Herbatko będę trzymać kciuki by wszystko dobrze poszło!! :)
anka no apetyt narobiłas :p ja właśnie nie dawno zjadłam ugotowane jabłuszka bo podobno na zaparcia są lepsze ugotowane :) i nawet 3 szt łatwiej zjeść niż na surowo :D
aniulkas to będzie niezła niespodzianka, ja sama bym nie chciała tych podejrzeń mieć tyle,wolałabym wiedzieć na czym stoję (choć to nigdy nie wiadomo) ale wiadomo nie masz wyjścia przecież sobie nie zajrzysz do brzuszka :D

Ja napisałam trochę pracy mgr, teraz zmykam robić lazanie na obiadek:)

aniu mozesz zarazac takimi fajnymi zachciankami. ale podawaj od razu przepisy..
basiatoja. lazania?? ale smaka robicie tutaj.. u mnie zurek:) i zaraz dentysta. a potem fryzjer. a potem wstawie zdjecie:) hihi:)
herbata to juz tak szybko beda obracac? nic Ci nie pomoglo? a co jesli nie uda im sie obrócic, to bedziesz chciala cc czy sn?

boli mnie brzuch jak na okres i tak sobie czytam ze to oznaka zblizajacego sie porodu:shocked2:boli chwile i przechodzi a za kilka godzin znowu. to normalne?

zuzkon planuję jakiegos dnia też zrobić żurek, przyznam że nigdy jeszcze nie robiłam, powiedz skąd bierzesz zakwas?sama robisz? czy kupujesz gotowy? jak tak to gdzie :) bo ja planuję kupić, jakos nie mam ochoty się z nim jeszcze bawić :D
zabko mnie też bolał brzuch jak na okres ndwa dni temu, ale przeszło i teraz boli jedynie kręgosłup...

Ewelinka na razie się martwi;) sam się przyznał, że na razie to mnie kocha "najbardziej" ale już niedługo... do pojawienia się córki;p

Aniulkas oczywiście że są przypadki kiedy lekarze mogą się pomylić co do płci, ale ja jednak bym ginowi zaufała:)

Betina Narutowicza jeszcze biorę pod rozwagę....

Herbata będzie dobrze nic się nie martw, trzymamy kciuki/!!!

Lilikasia jeden z typów to Ujastek więc kto wie;)

Anka ja mam kołdry 2x2 z ikei i jestem bardzo z nich zadowolona, jedyny minus to że poduszki nie standardowe mają i dlatego pościel też trzeba kupować w ikei, ale jakiś duży problem to nie jest:)

Zuzkon ja ryż z jabłkami robie po prostu - warstwami ryż (ugotowany) jabłka pokrojone w plastry posypane cynamonem i następna warstwa i do piekarnika ot cała filozofia:) problem że mój M. nie bardzo za takimi przysmakami.... a samej dla siebie tomi się nie chce robić...

Żabka 1,5 tyg przed terminem chyba nawet bardzo normalne- pewnie przepowiadające także póki nie będą regularne to się nie martw;)

reklama
Hej Kobietki

Ja na szybko, wczoraj wyszlismy po poludniu i na razie walcze o opanowanie chaosu... 2 maluchow to jest wyzwanie, Qrcze.

Wszystko u nas dobrze, mlody wcina jak wsciekly. Czuje sie srednio, 2 cesarki to jednak masakra. Wszystko dobrze sie goi, ale ciagnie i ciezko jest sie wyprostowac:baffled: Pomogl mi pas poopercyjny/poporodowy.

Napisze wiecej w wolnej chwili (ha, ha ha:sorry2:)

Wielkie dzieki dla Trytytki za przekazywanie wiesci!

Buziaki dla Wszystkich

Do góry