reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

zuzkon bede miala koniec 37tygodnia w pt, wiec moge od biedy rodzic. jak sie nie uda to pytaja czy chce sn czy cc. ale nie spotkalam sie z tym zeby komus sie udalo urodzic zywe dziecko przy takim polozeniu. chyba ze mala w ostatniej chwili jak juz bede rodzila sie obroci. ale jak beda parte to macica zmiazdzy jej glowke wiec ... nie ma co myslec :-(

reklama
Kochane Dziewczynki:)
Jakiś dziwnie spokojny dzień dziś mam, wyciszony, stonowany, spokojny...zastanawiam się czy to jakaś ,,cisza przed burzą"
Wczoraj rozpakowaliśmy z mężem moją spakowana juz 2 miesiące temu torbę do szpitala, żeby sobie przypomnić gdzie co ułożyłam.Uprałam jeszcze jedną partię ciuszków, które dostaliśmy a dziś wyprasowałam, a po wypiciu jaśminowej herbatki ( za chwilkę) ułożę na półkach. Mąż wczoraj sam gotował rosół i śmiałam się,że chyba coś w kościach czuje bo ugotował całyyy wielki garnekkk ( jakby na zapas).
Zostały 4 dni do planowanego terminu, ale nic oprócz tej ciszy sie nie dzieje.

Herbata będzie ok, niech Ci humor wróci to mała będzie szczęścliwa i może zacznie wariować w brzuchu.
aniulkas mi gin od 3 tyg mowi ze to ostatnia wizyta ...no i moze jeszcze w czw ją odwiedzę ( pozostały 4 dni do terminu), a i powiem Ci,że dzis prasowałam ostatnia partie ciuszków i tak sie ucieszyłam,że jest sporo niebieskich, brązowych, bialych bo jak mała okazałaby sie małym to pół darowanych ciuchow w smieci:) ( rozeowe)
Królowa Dramatu nie planowałam pojsc na roczny urlop, ale mocno wspierałam akcję bo uważam,,,,,,a bez komentarza, ...ale szczerze to myślałam,że te wszystkie akcje coś dadzą i nasz przewspaniały rząd pójdzie na kompromis....chociaż może jeszcze coś się zmieni przez te 2-3 tyg

PS...a wczoraj mąż zrobił mi dobry uczynek:))) wspaniała loże dla ciężarnej żeby odciążyc kręgosłup- ułożył wielkie poduchy z sofy tak żebym mogła sie połozyc na brzuchu tzn z brzuchem meidzy poduchami tworzacymi dziurę.......i powiem Wam ze po 5 min takeigo leżenia zastnełam przed TV....zorientowalismy sie jak już mi się chłodno zrobiło i film się konczył:))).
No to lece pracowac dalej:))

I dorzucam zdjecie mojego skabeczka DSC02994.jpg

Kaso gratulacvje!!!
Mam nadzieje ze wszystko wporzadeczku i macie sie swietnie:tak:
Kociatka fajnie ze wracasz do siebie, mowisz ze prze dwojce jest co robic:confused::-D Zdjecie przecudowne i te czarne wloski, cudnie!!!
Aleksp to teraz masz nowa metode na szybkie zasypianie :))
zabka takie bole sa normalne. Jak skurcze sa co jakis czas to niby to te przepowiadajace . Porodowe nabieraja mocy i wystepuja coraz czesciej.

Udalo mi sie kupic koldre i wzielam od razu posciel :))
Jednym slowem udany wypad na zakupy. Ale musze sie jeszcze wybrac do Ikea po sloiki na mleko i potem na kaszke. Przy okazji kupie nowe poduszki:happy2:

ala-84 chetnie oddalabym Ci ten moj termin (31 marca), strasznie to niesprawiedliwe...
Patrycja2810 moja kolezanka dostala biegunki przed porodem ;-) zdrowka dla Piotrusia przesylam :tak: kurcze jak ja widze chore, wymeczona dzieciaczki to na placz mi sie zbiera, mam nadzieje, ze sie szybko pozbiera!
_Ewelinka_ mnie zgaga meczyla jakis czas na poczatku byla straszna, a teraz znowu spokoj. mam nadzieje, ze Tobie tez minie :tak:
anka26,07 zdowia dla mezulka, Ty tez uwazaj na siebie!
Deizzi Twoje posty napawaja mnie optymizmem ;-) jednak mozna znalezc przy maluszku czas dla siebie :-)
makunia straszna bidulka jestes z tymi Twoimi dolegliwosciami, zycze CI zeby chociaz ciutke bardziej znosne byly...
trytytka faceci sa udani :-D biedny, wystraszony...
aniulkas ale mnie Twoj maz rozsmieszyl :-D ja juz postanowilam, ze Gucio grzywe bedzie nosil :tak:
Herbata trzymam kciuki pelna geba!
kociatka czekamy na wiecej! trzymaj sie! maluch sliczny, fajnie ze apetyt mu dopisuje :tak:
Aleksp mezulka sie zdarza czasem nam dogodzic to prawda :) milego pracowania dalej...
Ja juz po I czesci egzaminu, nie bylo najgorzej, jutro ustny ;-) damy rade :tak: bylam dzisiaj z kolezanka z Wegier w Tschibo na kawce i ciasteczku, ale bylo fajnie :-D 2 ciezarowki dukajace po niemiecku wzbudzily ogolne zainteresowanie ;-) haha...

reklama
hejka

Wpadam na chwilke sie pochwalic ze od 18 lutego jestem juz w jednopaku.Coreczkka przyszła ba swiat w 36 tyg ciazy:)
buzki

Gratulacje :) Swoją drogą wyprzedziłaś nasz dwupak o jeden dzień :) :) :)

ala-84 chetnie oddalabym Ci ten moj termin (31 marca), strasznie to niesprawiedliwe...
Patrycja2810 moja kolezanka dostala biegunki przed porodem ;-) zdrowka dla Piotrusia przesylam :tak: kurcze jak ja widze chore, wymeczona dzieciaczki to na placz mi sie zbiera, mam nadzieje, ze sie szybko pozbiera!
_Ewelinka_ mnie zgaga meczyla jakis czas na poczatku byla straszna, a teraz znowu spokoj. mam nadzieje, ze Tobie tez minie :tak:
anka26,07 zdowia dla mezulka, Ty tez uwazaj na siebie!
Deizzi Twoje posty napawaja mnie optymizmem ;-) jednak mozna znalezc przy maluszku czas dla siebie :-)
makunia straszna bidulka jestes z tymi Twoimi dolegliwosciami, zycze CI zeby chociaz ciutke bardziej znosne byly...
trytytka faceci sa udani :-D biedny, wystraszony...
aniulkas ale mnie Twoj maz rozsmieszyl :-D ja juz postanowilam, ze Gucio grzywe bedzie nosil :tak:
Herbata trzymam kciuki pelna geba!
kociatka czekamy na wiecej! trzymaj sie! maluch sliczny, fajnie ze apetyt mu dopisuje :tak:
Aleksp mezulka sie zdarza czasem nam dogodzic to prawda :) milego pracowania dalej...
Ja juz po I czesci egzaminu, nie bylo najgorzej, jutro ustny ;-) damy rade :tak: bylam dzisiaj z kolezanka z Wegier w Tschibo na kawce i ciasteczku, ale bylo fajnie :-D 2 ciezarowki dukajace po niemiecku wzbudzily ogolne zainteresowanie ;-) haha...

Cieszę się że mogę Cię tak nastroić pozytywnie :) Mi się nudzi. Już nawet sprzątać zaczęłam wszystko dokładnie bo nie mam co robić, z Antkiem puzzle, książki, kolorowanki i klocki trenujemy ale ile można... A Ignaś śpi... śpi... śpi... W następnym tygodniu ma być nawet 14 stopni na plusie :) sprzyjająca pogoda na spacery byle tylko nie padało. Chciałam wyjść z Maluszkiem szybciej ale pediatra zabronił, bo Mały miał dość długo wody płodowe w płucach i nie chciały mu się oczyścić więc mamy je chociaż przez jakiś czas pooszczędzać.

Do góry