reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Anka powiem Ci że mnie trochę zaraziłaś tym ryżem z jabłkami i cynamonem - chyba sobie zapiekę, mam w lodówce udziec z indyka taki pokaźny i nie wiem co z nim zrobić.... to bardzo nie dobrze, że się teraz mąż pochorował!!

Zuzkon no to nie zazdroszczę sąsiadom!!

Patrycja co ma być to będzie, ale biorąc pod uwagę sytuację to lepiej żebyś jeszcze nie rodziła!!! zdrówka jeszcze raz dla Piotrusia!!

Banankowa dobrze mówisz - My na to wpływy nie mamy!! zdrówka dla małego!!!i dla teściowej również!!

Asinka ja już wszystkie wyniki , w zależności tylko na jaki szpital się zdecyduje (haha - regularnych skurczy pewnie dostanę i jak już trzeba będzie jechać gdzieś to podejmę decyzję:p) - to jeszcze muszę albo nie krzepliwość i elektrolity zrobić (w jednym niby trzeba mieć, w drugim i tak robią świeże do znieczulenia)

Ala są pieniądze czy ich nie ma tak czy inaczej albo wszyscy albo nikt i powinni łapać się rodzice od początku roku... najlepiej tego:p

Basiatoja w krk wszędzie można chyba wejść zobaczyć porodówkę, albo na dniach otwartych albo indywidulanie (jak jest jakaś wolna rzecz jasna:)

Betina też się dopchałam truskawkami wczoraj:) co prawda nie takie pyszne jak polskie ze słońca ale zawsze!!

Ulka pisz do Ulki żaden problem - nawet jak sama zacznę rodzić ( jakiegoś niezidentyfikowanego śluzowatego gluta zaobserwowałam godzinę temu, w niewielkiej ilości - także jeśli to to, to mam nadzieję, że trochę mu zejdzie zanim odejdzie cały) mam spory pakiet internetu w komórce to ogarnę;) lepiej się czujesz??? stopery do uszu i głupot nie słuchaj!!! a odnośnie sutków to wczoraj były twarde jak skała i swędziały - kupiłam w mothercare kiedyś jakiegoś krema na sutki i posmarowałam, nawet pomogło.

Ewelinka akurat Ci zazdroszczę bo ja mam dwa km więc tylko silna wola mnie jeszcze powstrzymuje:p M. obiecał że jutro po wizycie jak wszystko będzie dobrze to mnie zabierze:p Ja zgagi w ogóle i mdłości nie mam - ale dlatego że dzidzi masakrycznie nisko i brzuch nie wiele ponad kolanami!!

Makunia to mieliści długi dzień:) imprezka się udała??

edit: jak zobaczyłam ten śluz to zadzwoniłam do M. żeby miał to na uwadze i z telefonem się nie rozstawał to teraz dzwoni co 15 min ....

reklama
asinka wydaje mi się, że ten termin to 18.03 a nie 17.03, lepiej trzymać nogi zaciśnięte do 18.03 bo gdybym urodziła 17 to bym mocno się wk......

ok, chyba jednak od 17.03. Sugerowałam się tym co mówili w tv. Ale zerknęłam na kalendarz. Urlop macierzyński liczy się od dnia porodu (chyba że wykorzysta się 2 tyg przed) i liczony jest w tygodniach. A termin liczony w tygodniach kończy się z upływem dnia, który nazwą odpowiada początkowemu dniowi terminu. Czyli- jeśli przyjmiemy za datę 17.03 (niedziela) to odpowiednia ilość tych niedziel. A 1.09 - data wejścia w życie ustawy (która chyba jeszcze nie trafiła nawet do sejmu) wypada właśnie w niedzielę. Pokrętny trochę ten wywód :)

Ostatnia edycja:
banankowa z checia bym ich ustawila ale nie jestesmy rodzina.wiec mozna powiedziec ze my tu pokoik wynajmujemy bo nas to taniej wychodzi.mieszkanie jest babci czyli mojego partnera bylej zony to jest rodzina. bez stanika tez chodze po domu.
zzdrowka dla waszych dzieciaczkow banankowa i patrycja
ulka a wszystko mnie boli.moj to ma dosc mojego marudzenia.mi tez ostatnio glutki leca ale nie wiem czy to to ;-)

Ostatnia edycja:
byłabym bardzo wdzieczna jesli któras poda przepis na ryz z jablkami i cynamonem. bo gryzienie czegokolwiek jest straszne. z jednej strony ciesze sie ze ide do dentysty juz dzis a z drugiej sie boje.
krolowa chyba masz racje ze 18. bo zawsze było mowione ze te co urodza po 17 marca.
trytytka ja tez nie zazdroszcze. ale ze wlascicielka zdazyla wyjsc z mieszkania i zadzwonic po straz pozarna to dobrze. naszczescie to tylko salon i kuchnia. ponoc same meble. przypomnialas mi o truskawkach w lodowce:)) ide po nie:)

zuzkon oby ząb przestał boleć....ja w połowie ciąży miałam wyrywanego bo z bólu już po nocach nie spałam, więc wiem co czujesz.
anka26,07 szkoda męża...ale co zrobisz? Musi przecierpieć i byle tylko Was nie pozarażał. Marzec za kilka dni, więc myślę, że wytrzymasz :-)
żabka trzymaj się jakoś.....byle to choróbsko i Ciebie nie rozłożyło :-(
Deizzi czekamy na zdjęcie synka! Proszę się tu chwalić swoim skarbem jak najszybciej :-) też nie mogę się doczekać kiedy będę mogła spać na brzuszku....tak mi za tym tęskno!
makunia....ja mam przeczucie, że urodzę przed terminem, ale wiesz jak to z tymi "przeczuciami" bywa.... :-) chociaż co do płci dzieciątka mi się sprawdziło, więc kto wie.... :-) widzę, że miałaś wczoraj intensywny dzień....dzisiaj leż i dużo odpoczywaj! Gratuluję 37 tygodnia ciąży :-)
trytytka to faktycznie Ci musi być ciężko się powstrzymać przed rarytasami z Mc Donalda :-) ja mogę tylko pomarzyć! Mężuś się martwi o Ciebie :-)
królowa hehe....faktycznie, jak dzidziuś się urodzi 17 marca to ciśnienie może troszkę podskoczyć z nerwów.

Chyba by wypadało zabrać się za jakieś sprzątanie....ale tak mi się nie chce. Palenie w kominku sprawia mi trudności a co tu mówić latanie po domu ze ścierą....poczekam na męża....on już wczoraj się zadeklarował, że dzisiaj po pracy bierze się za sprzątanie :-) więc nie będę chłopinie odbierała tej przyjemności. :cool2:

Matko!!!! Zaraz mi Emilia zrobi dziurę w brzuchu :-( co za gadzina!

cześć dziewczyny!
ja dziś byłam na ostatniej już wizycie u mojej ginekolog. :) dostała L4 az do rozwiązania z duzym haczykiem gdyby malutkiej nie spieszyło sie na przyjście na świat.
Jak narazie nie ma żadnych objawów by cos miało sie wydarzyć na dniach. Moze i szkoda bo już doczekać się nie mogę.
Dziś pobrano mi wymaz na badanie w kierunku paciorkowca.
Jakoś nie mam nastroju do niczego ...
Każdy oczekuje chłopca, a na ostatnim usg kolejna lekarz powiedziała ze dziewczynka na 100 %. teśc ciągle pyta czy to chłopak ludzie mowia ze wygladam na chłopczyka...sama juz nie wiem...a moja dentystka powiedziała ze chodziła kiedys do najlepszych lekarzy i powiedziali ze chłopiec a urodziła sie dziewczynka... nie wiem czy to jakies przepowiadenie ze moze jednak u nas tez nie dziewczynka tylk ochłopiec coraz bardziej się boje, chociaz mąz mowi ze pewnie i tak dziewczynka... śmieje się ze mnie ze jak dziewczynka to bedzie musiał ją ogolic na łyso żeby nie cierpiała bo ja uwielbiam czesać włosy...

ewelinka mnie czasami by się przydało takie odseparowanie od wszystkich pokus bo czasami silna wola wcale nie taka silna
trytytka pomiędzy którymi szpitalami rozwazasz? myślałam że chcesz ujastek
deizzi mnie tez pewnie ze 3 kg zostaną po, bo teraz już na końcówce ma prawie +8kg..
anka26 a to Ty mnie straszylas że wilczy apetyt to znak porodu a teraz sama wcinasz ;)
zabka a na ktg do żeromskiego chodzisz teraz? ją się w tym tyg wybieram

hej dziewczyny, wybaczcie ze sie nie odzywam ale w ogole humoru nie mam. w piatek jade na to przekrecanie malej. mam nadzieje ze uda sie ja przestawic i wszystko bedzie ok. 3majcie kciuki! odezwe sie juz po.

Herbata a próbowałaś sama unosić miednice wyżej niż ramiona... tzn w porzycji na kolanach ? ja też miałam odwrotnie ułożona malatzn w pozycji miednicowej i czytałam ze mozna kleckac z uniesiona pupą albo na plecach i unosić miednicę? czytałam tez o latarce by świecić przez brzuch ... ja stosowalam te metody nie wiem czy ze względu na to mała się obruciła czy sama już tak miała zrobić... :) w kazdym razie udało sie i ok 1,5 tyg temu brzuch sie obniżył a mała sie odwróciła :) ucisk na wątrobie również jest mniejszy...

reklama
hej, melduje tylko, że żyję i to w dwupaku - kładę się znowu do łóżka, bo skurcze mnie męczą, ale do szpitala nie jadę, bo znowu się mój syn rozmyśli;) Szczebiotko, a Ty gdzie? Jeszcze nie możesz rodzić:D

Do góry