reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Patula86 ja termin swój mam na 24marca , gin stwierdziła ze i tak musze miec cc za zwzględu na nadciśnienie i wiek więc sama stwierdziła ze zobi 18tego bo wtedy się załapie na roczny, jeśli oczywiscie tak owy będzie. 17tego mam się zglosić do szpitala 18go maja robic cc, więc musi być 18marzec z tego wynik.Tylko wątpię czy wytrzymam do tej daty mały się juz strasznie ciśnie .

Ostatnia edycja:
reklama
Uff.. . Wstalam ... i to sama bez pomocy brzuch mam plaski widze stopy. Troche boli ale myślałam ze bedzie gorzej. Z antkiem bylo gorzej.

Deizzi - dobrze, że już wstałaś, teraz sama wszystkiego dopilnujesz....
a wiadomo skąd te zielone wody??
oby Igansiowi jak najszybciej poprawiły sie wyniki!!!!!!!!!!!!!

ja ma teraz fobię własnie na zielone wody.... :baffled:

Asinska - to zaciskaj nogi do 18go ;) a kiedy masz zdejmowany pessar??

Szczebiotka - daj znac co u Was :-)

anka - daj znac po ktg i jak paciorki ;-)

a ja zaraz jade po teściową na dworzec ;)
trzymajcie sie kochane :-D

Ledwo do domu doszłam, musiałam z rana pojechać z Oliwią do żłobka, potem na nogach do przychodni po receptę na mleko dla Niej, do mamy, do pracy, do sklepu ale dotarłam. Jak wróciłam w wc zauważyłam że czop odszedł...Nie śpię dziś o 5, po prostu nie mogę spać, myślę, myślę.
Szczebiotka czekamy na wieści :-)
Kociatka dziękuję za przepis, a jajka kupujesz od kogoś? U Nas za bardzo nie ma od kogo :-/
ANka trzymam kciuki za ktg i wyniki badań.
Agula a co u Was?
Deizzi będzie dobrze, głowa do góry, najważniejsze że chcesz karmić, synek się wzmocni i będzie ssał.
Ewelinka najważniejsze że się uspokoiło :-)
Ala-84 wow, synuś piękny Ci się urodził.

Ostatnia edycja:
Biedny maluszek, Deizzi. Nie martw sie, zaczelam karmic Oleczka dopiero kilka dni po cc i wszystko dobrze poszlo... Jak sie czujesz?

Anka, stomatolog i pelna wrazen??? Podziwiam. Powodzenia na badaniach

Ewelinka, to dobrze, ze nic sie zlego nie dzieje

Agula
, co u Ciebie?

Szczebiotka, daj glos

Kaniu, jajka w dobrym supermarkecie. Mama czasem kupje tez na placu, ale nie widze roznicy jakosciowej. Czop, hmmmmmmmmmmmmm. To mozesz rzeczywiscie nie dotrwac... Z drugiej strony - do poniedzialku niedaleko. A skad w ogole to cc??? EDIT: wlasnie doczytalam

Ostatnia edycja:
Deizzi - a jak zakładanie i ściąganie cewnika?

Dziewczyny z Krakowa - gdzie chodzicie do stomatologa? Ja zawsze chodziłam do dentystki w swojej mieścinie na podkarpaciu i płaciłam ok . 30-40 zł za zęba wypełnianego plombą swiatłoutwardzalną. Jak sobie poczytałam cenniki w Krakowie, to aż mnie zmroziło. Zapisałam się więc na wizytę na nfz. I zrobili mnie w ciula:/ Najpierw babka rozwierciła mi zęba, a potem się pyta czy plomba za 110 zł czy za darmo amalgatowa (czy jakos tak). No to ja mega zdziwniona, że robią jeszcze takimi plombami jak w podstawówce. Z racji tego, że nie miałam kasy przy sobie no to wzięłam, to co dawali. Mam do zrobienia kilka zębów i nie wiem co zrobic :(

Hey dziewczyny,
ale pyszniasta tortille wczoraj zrobilam mmmm, oczywiscie dalej nauka mi nie wychodzi :-( dzisiaj szkola rodzenia i od jutra biore sie juz na serio serio za siebie. chociaz moze jak zaczne aktorzyc na egzaminie - sapac, jeczec, wzdychac, kaluze z mineralnej pod krzeslo zrobie. to sie ktos nade mna zlituje i pare punktow wpadnie :-) uwielbiam improwiazowac :-D
ciekawe co tam u Szczebiotki i Martuski ;-) Jotka tez cichutko :-(
w kazdym razie milego dzionka zycze, jeszcze tylko 8 dni i pelna geba marcoweczki bedziemy :tak:

Kania nic się nie martwi nie myśl za dużo, poodpoczywaj jeszcze trochę-> w przyszłym tygodniu będziesz miała już dwie księżniczki:) Mnie czop nie odszedł (ma jeszcze dużo czasu) ale strasznie dużo śluzu mam...

Agula dobrze że teściowa już jest - nie będziecie zdani na czyjąś łaskę!!

Deizzi tak szybko widzisz stopy:) ja myślałam że macica to potrzbuje trochę czasu żeby się obkurczyć, o karmienie się nic nie martw. Poproś tylko o laktator - w szpitalu na pewno mają żebyś nie miała później problemów z laktacją!! Zdrówka dla was!!!

Aśińska ja też szczerze powątpiewam czy moja Apolonia poczeka do 18 marca...(termin mam 21/22) okaże się we wtorek co tam z tą moja szyjką

Anka zazdroszczę słoneczka:) w krk trochę jaśniej bo śnieg popadał ale niebo dalej szaro buro popielate:(

Ala kawał chłopa!!! Moja koleżanka urodziła w tamtym roku dziewczynkę 4,5 kg...

Kociątka Ty też kawał syna uchodowałaś:p

Natalia z tymi nerkami to masz bidulo, dla pocieszenia moja mama miała kamienie i je chyba urodziła razem ze mną bo po porodzie problem zanikł;)

Betina aż zjadłam kawałek szarlotki bo dostałam od teściowej:p to miałam na stanie:D

Daga ja też się budziłam cała mokra, łącznie z tym, że rano gardło mnie zawsze bolało, teraz śpię w samym staniku sportowym, i krótkich spodenkach/bokserkach, wymieniłam kołdrę na letnią i jest w pożądku, nawet spaliśmy z M. pod dwiema kołdrami żeby nie był dodatkowym emitorem ciepła;)

Królowa ja całą ciąże wsuwam cytrusy pod każdą postacią:) widać mamy zwiększone zapotrzebowanie na wit. C. Najgorsze, że powinno się chyba na początku karmienia chociaż wyrzucić cytrusy z diety żeby malucha nie uczulić...

Basiatoja nic się nie martw każda z nas chyba ma gorsze chwile!!!

Byłam wczoraj w Pepco:) i takich ślicznych bluzeczek kupiłam kilka sztuk po dosłownie 5-10 zł:) co prawda w rozmiarach już większych bo 74 i 80 ale dałam koleżance, która ma taką córę na którą będą w sam raz:D aa i do lidla weszłam - u mnie co prawda już wyprzedali i została do białego ale była lovella 2,8 kg za 22zł, tyle przykładowo w makro kosztuje 1,8kg!! aa i jelp tylko w małych opakowaniach tez w promocji - wzięłam trochę do koloru!!

Dzisiaj miała psiapsióła najlepsza wpaść bo się troszkę nie widziałyśmy a tu psikus i chora:( pie$*&ne klimatyzacje w korporacjach:( siedzimy z moim dzieciem w brzuchu słuchamy piosenek dla dzieci:D coś bym porobiła bo mnie nosi:p

a Szczebiotka urodziłaś?? czy masz dość po prostu??

Agula gin się zastanawiała czy pessar nie sciągnąć 11go jak będę na wizycie, ale stwierdziła ze nie bedziemy ryzykować i sciągnie dopiero w szpitalu przed cc:tak:.Odebralam tez wyniki z czystosci pochwy GBS ujemny , grzybów brak ale wychodowali jakąś niewielką ilosć gronkowca no i dostalam masc za 100zł:wściekła/y: zaś musze grzebac tam gdzie nie lubie:angry:.

reklama
W koncu jakies lepsze wieści jesli popoludniowa gazometria wyjdzie taka jak poranna to maluszek bedzie ze mną.

Wody zielone od smolki chyba z tego wszystkiego nie zapytałam.

Cewnik = najgorsze zło. Jak wczoraj mi go założyła bolalo jak nie wiem myślałam ze ja pogryze z boli i dyskomfortu i pozniej z tym cewnikiem musialam dwa razy zmienic lozko i z nim siedziec jeszcze jak czekalam na sale operacyjna to bylo tam tak duszno miałam łzy w oczach i chodzilo mi po głowie tylko to zeby wrócić na sale i zacząć oddychać tlenem. Ale jak anestezjolog wbił sie w kręgi i poczulam ti sympatyczne ciepło i ten cewnik zniknął przestałam go czuć byłam w siódmym niebie. Najlepsze co mnie spotkalo. Później cewnik juz nie bolal a dzisiaj rano doktor kazał wyjac i byl spokój. Teraz normalnie chodze do łazienki i nie boli. Prysznic tez juz za mną. Sucharki tez. Wracam do życia.

Do góry