reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Hej

Ja po wizycie, maly ma sie dobrze, rusza sie malo, bo nie ma miejsca:no: Juz Wazy 3,7 kg, dobije do 4 kg jak nic................:szok: Szyja trzyma, lozysko dobre, wod niewiele, ale w normie. Czekamy do 1go z cc, ale mam zwiekszyc dawke leku na cisnienie, bo ciagle ciut za wysokie.

Natalia,
w ogole nie bylo sprawy, bo koty nie wtracaly sie do malego dziecka i nigdy nie wchodzily na jego "terytorium" (gondolka, lezak, przewijak, lozeczko). Nigdy na niego nie fuknely, ani nie drapaly, gdy jako niespelna roczny maluch bardzo sie nimi interesowal i strasznie tarmosil:eek: Jak przesadzal - zwiewaly. Teraz jest milosc po obu stronach, maly sie tuli do jednej z kotek, glaszcze ja i dotykaja sie nosami (cudny widok). On az piszczy z radosci, a ona traktuje go cierpliwie i wyrozumiale. Druga ma nieco wieksza rezerwe, ale tez pozwala sie poglaskac coraz czesciej. Nadal zadna nie wchodzi do lozeczka, ale baraszkuja z malym na jego dywanie do zabawy.

Anka
, kobietki w dyzurce wlasnie sie zastanawialy, czy nie powinny zamowic kolorowych ciuchow. Cos jest w tych bialych fartuchach, a moje dziecko jest wyjatkowo pamietliwe:sorry2:

Deizzi, to niedobrze, ze tak dziwnie cieli... A z jaka waga i wzrostem urodzil sie Ignas??? Nie za wczesnie go wyjeli, skoro nie trzyma tempki???

Ewelinka, trzymaj sie tam jeszcze... Wydaje mi sie, ze urodzisz relatywnie wczesnie (wszystkie moje kolezanki o takiej budowie i malym przybieraniu w ciazy rozpakowywaly sie szybko), ale to byloby nieco za wczesnie... Trzymaj sie tam dzielnie i nie daj skurczom:no:

Kania, podrzucam przepis i ide na watek czytac, co na wizycie!

reklama
Asińska powiedz mi, masz planowane cc na 18-tego przez to, żeby ten macierzyński dłuższy mieć? Pytam, bo już nie wiem czy "można" urodzić 17-go marca, czy trzeba 18-go? :) Masz tylko 4 kg na plusie wow.:szok:

Deizzi jeszcze raz gratulacje, fajnie, że brzuch aż tak nie boli i mały je :) Zdrówka!

Ewelinka to dobrze, że mąż w domu, nie będziesz się stresować. A z tym czopem niby mówią, że to nie tak, hop siup i rodzisz.

rokssa Ty co prawda jesteś tydzień przede mną, ale mnie też dobijają już telefony typu. Co słychać, no już nie długo, zleci raz dwa, jeszcze miesiąc itd. Choćbym sama tego nie wiedziała!!!A potem pewnie będą telefony typu czy już urodziłam...

pozdrawiam!

Pic mogę jutro powinni teoretycznie podać mi jakis kleik do jedzenia chce jutro wstać i zabrać małego do siebie przebierac przytulac nosic .. . Myślałam ze będzie gorzej w szpitalu ale calkiem dobrze znosze rozlake . Jutro moi faceci przyjeżdżają jest zakaz odwiedzin ale położne przymykaja oczy i 10/15 minut spedzimy razem byle do piatku. Położne na wszystkich zmianach są po prostu cudowne i kochane jak byłam z antkiem w szpitalu "full wypas" to tylko jedna była taka. Wstawiłabym Wam zdjecie Ignasia ale mam tylko takie przy karmieniu wiec nie bede Was gorszyc

Co do czopu to nie przejmuj sie ja Wam pisałam kilka dni temu ze mi odszedł a tak to byla tylko niewielka czesc i wczoraj w nocy odszedł z krwia a dzisiaj po cewniku dostałam konkretnych skurczy takze gdybym z cc czekała dłużej to mogłabym niedoczekac

Buleczki drozdzowe Ciotki Kociatki
(dla malych alergikow)

przepis na ok 7 szt

1 1/2 szklanki maki
1/2 szklanki koziego mleka
5 jajeczek przepiorczych
2 lyzki oleju lub oliwy
3 lyzki cukru pudru
lyzka cukru
2-3 dag drozdzy (swiezych)
szczypta soli
pol paczki cukru z prawdziwa wanilia

Mleko lekko pogdrzac, rozpuscic w nim lyzke cukru, pokruszone drozdze, dodac lyzke maki i wymieszac. Odstawic w cieple miejsce, az zacznie zwiekszac objetosc. Dodac jajka i sypkie skladniki, wyrabiac do uzyskania pulchnego i sprezystego ciasta (robie to mikserem). Potem dodac olej i wyrabiac do wchloniecia (najlepiej reka, jak sie klei do placow - podsypac maka). Przykryc sciereczka i pozostawic w cieplym miejscu do wyrosniecia. Jak podwoi objetosc, formowac kulki na blasze wylozonej pergaminem. Przykryc i pozostawic jeszcze na 20 min do wyrosniecia. Mozna posmarowac jajkiem przed pieczeniem. Piec 15-20 min w temp 180 stopni.

Sa pycha :) Mozna nadziac marmomada, czekolada, itd. Mozna usmazyc naa zloto i wyjda pyszne paczki:-p

Kociatka 54 cm 4190 gram. Kawał faceta z tym ze wzrostowi nieduży jak na taka wagę. Twoj tez będzie widze mial cos takiego. Bardzo dobrze ze nie czekali di terminu bo wody byly zielone i jeszcze by sie cos stało ale pchal juz sie sam na świat. Wlasnie kobietka jedna jedzie na nieplanowane cięcie wiec bede miala w koncu towarzystwo na sali. Ide troche pospac zanim przyjada

Dezzi waga pokaźna ale ja myślę, że moja córa będzie bardzo podobna wagowo:-DZresztą pamiętam Gabrysia jak się urodził to ważył 4430 a dla mnie i tak był jak okruszek:-)

Hej :-) melduję się w dwupaku. W nocy brzuch mnie lekko pobolewal i teraz tez, ale juz nic wiecej na wkladce nie znalazłam :-) Tak wiec chyba wszystko jest ok.
dziękuje wszystkim za troskę.

Mam zakaz na karmienie synka. Bo byl bardzo slaby i wykonczony po wczorajszym. Jesli wyniki gazometrii beda dobre to wtedy mozna spróbować. Az sie rozplakalam jak to usłyszałam bo tak bardzo liczyłam na to karmienie (a i tak bede go karmić) i to były jedyne chwile kiedy go miałam. Za chwile wstaje ide sie ogarnąć i naptrzec na moja kruszynke.

reklama
hejka

Szczebiotka hop hop!!!!!!! urodzilas?
Kociatka skoro sie zastanawiaja to nie ma na co czekac niech zmieniaja na kolorowe. Moja Laura wczoraj wrocila z wycieczki od stomatologa pelna wrazen. Nawet dostala na pamiatke gipsowy zab:happy:
Deizzi oby wyniki szybko wrocily do normy i bedziesz mogla wrocic do karmienia:tak:
Ala :szok::szok::szok:ale waga szoki!!!

Ja wpadlam sie przywitac i uciekam na ktg i po wynik z paciorka
Za oknem piekne sloneczko ale temperatura 0st.
Na sniadanko wciagnelam musli, znow mam zajawke na musli ehhh

Do góry