reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Deizzi czekamy na wiesci, napewno juz tulisz swoje malenstwo:tak: &&&&&&
Szczebiotka co z Wami?
Betina, kociatka jedyne pocieszenie to wlasnie to ze woda szybko zejdzie a co za tym idzie kilogramy :) PO pierwszym porodzie po 5 dniach stracilam 11kg i bylam mega zadowolona i oby teraz tez tak bylo:tak: Z tym przekrecaniem w lozku i ubieraniem sie jest strasznie:baffled: Skarpetki zakladam dluzej niz Laura:-D
Witam nowa mamusie i trzymam kciuki
Tulipanka fajna polozna:baffled:
Makunia u mnie z pomiarami podobnie biodra 105 a brzuch 111cm:-D:-D:-D
Kociatka a jakie bierzesz zelazo?

Ja juz po zakupkach i po sniadanku
Laura dzis idzie z wycieczka do stomatologa, biedna przezywala.
Kolezanka ma wpasc z mamam na kawke wiec musze jeszcze wloski umyc bo potem to juz czasu braknie i bede musiala po Laure wyjsc
Wczoraj poszlysmy na zakupki i Lali wybrala sobie kilka bluzek i dwie pary leginsow. Zadowolona jestem ze poszlysmy ale niestaty nie udalo mi sie ominac popoludniowej drzemki. Jak tylko wrocilysmy zasnelam na sofie:baffled:

reklama
Hej hej :)

Druga noc z rzędu cała przespana...jestem w szoku :szok::-D. Zresztą mam wrażenie, że mi się trochę brzuch obniżył i może dzięki temu lepiej sypiam. Wczoraj padłam jak mucha ;)
Anka, ale ja mam odwrotnie..:-D w biodrach więcej niż brzuchu.. 103 w biodrach to miałam przed ciążą :confused2:.
Tak w ogóle to ostatnio tyje z wizyty na wizytę 3 kg, jak to się nie zatrzyma to dobiję do 20kg...
Roksaa, u nas dziś piękny zimowy dzień - ale przynajmniej nie jest tak ponuro jak wczoraj :tak:.
Bzika, witaj na forum :)
Tulipanka, z tym paracetamolem to chyba faktycznie jakieś nieporozumienie...

Mnie dziś czeka wycieczka do firmy, żeby zawieźć L4 i odebrać PIT-11. Jakoś niespecjalnie mnie to cieszy...:confused2:.

kociatka ale mi pozyczylas ;-) tutaj 5 to nasze 1 ;-) haha...
Kania78 moj kroliczek to 3-latek, zyje sobie na wolnosci w lazience i korytarzu (wytresowany jak pies, wie ze do mieszkania nie wolno wchodzic) i zyc mi w nocy nie daje jak ide do kibelka, bo zaraz chce sie bawic, a jak sie nim nie interesuje to i ugryzie w palec u nogi i zwiewa ;-) uwielbiam go :-)
basiatoja ja juz po studiach dawno, teraz panstwowy ösd-prüfung jak zdam, to moze wieksze szanse na fajne prace tutaj bede miala. a jak nie to znowu wszystko sie przeciagnie :zawstydzona/y:
_Ewelinka_ ale z Ciebie pasibrzuszek ;-) w tym wypadku, to piekielny komplement :tak: i nie waz sie do Bielska na zakupy przyjezdzac hihihi :laugh2:
betina79 samotnie do kina, musze wyprobowac :tak:
Królowa_Dramatu skoro ty bedziesz mama to pewnie i ja. kurcze jak to bedzie :szok:
makunia dokladnie! one sobie tak z nas zartuja, ze niby w spodnie sprzed ciazy sie mieszcza! dobre sobie ;-)
Deizzi i jak? jest juz malenstwo? trzymaj sie kochana!

a ja oczywiscie zamiast wczoraj sie uczyc... to wszystko wazniejsze, jeszcze pranie dla maluszka, prasowanie, sprzatanie, gotowanie, zakupy, nawet z kolezanka jej kolezanke odwiedzilam. dokladnie jak wczasie sesji, jaki ja wtedy blysk mialam na mieszkaniu, nawet wspolokatorkom gotowalam, a pozniej poprawki byly :tak: i najgorsze, ze mi wstyd nie jest. za bardzo na luzie do zycia podchodze ;-) no nic sroda to ostateczny termin rozpoczecia nauki! kurcze ale w srode "szkola rodzenia". w czwartek juz na bank!

Makunia mam to samo z kilogramami na tydzien 1kg a najlepsze jest to ze ja duzo nie jem:eek: jak przybierac bede jak do tej pory to tez sie zamkne w 20kg:-D E tammmm juz wiecej razy w ciazy nie bede wiec nie ma czym sie martwic heheh z Laura 29kg teraz 20kg czyli tendencja spadkowa;-)
Marynka jak ja lubialam okres sesji:tak: uwielbialam miec duzo do nauki i malo czasu. Ale u mnie to troche inaczej bywalo bo ja zaliczalam w terminach zerowych:-D Potem mialam luzik w sesji, inni sie meczyli a ja na lajciku bylam:tak:Wazne ze masz checi i plan a potem tylko trzeba to zrealizowac z czym przewaznie idzie nam gorzej:tak: Powodzenia

Bry, Oliwia za dużo wypiła mleka wczoraj na kolację, około północy wszystko zwróciła więc wszystko do wanny, płukanie a rano pranie. Spałam w jej pokoju, zasnęłam gdzieś koło 1 a pobudka 5.30. Mąż spał z nią w salonie, bo tam większe łóżko mamy. Dziś wizyta ale jakaś spokojna jestem, może filmik z rana mnie pozytywnie nastawił, i obiad już zdążyłam zrobić więc teraz siedzę i podczytuję.

Deizzi kciukasy od rana zaciśnięte a Ty pewnie już tulisz Maluszka do siebie, gratuluję !!!
Szczebiotka w dzień nie dam rady usnąć, jak mnie sen zmorzy to na góra 15 minut, A jak Wy się czujecie?
Ewelinka ja się ludzkim gadaniem nie przejmuję, bo ludzie mają to do siebie że gadają :-)
Basiatoja ja zapiekanki uwielbiam, i często robię :-) Odnośnie becikowego to po porodzie dr wystawia zaświadczenie od kiedy jesteś pod opieką i dopytaj się w OPS czy potrzebują dat z wizyt, bo obiło mi się o uszy że wymagają,
Herbata nudności i wymioty przeszły? A jak córcia i nocki?
Truskaffka trzymam kciuki za środową wizytę, teraz też będziesz miała cc?
Kociatka podeślij przepisy na alergiczne potrawki jakie dla Olusia szykujesz :-) Jakie żelazo bierzesz? Mnie tak zatkali w szpitalu żelazem że na tydzień odpuściłam a teraz znów zaczęłam jeść. Położna mi poleciła by codziennie wieczorem dwa kiwi zjadać, pomaga w przyswajaniu się żelaza. Ten krem co kupujesz to w jakiejś internetowej aptece czy u siebie? Bo sprawdzałam w internecie to około 40 zł są. Czekam na wieści po wizycie, o której masz?
Natalia88 skurcze odpuściły?
Betina79 a nuż Cie w kinie weźmie :-)
Patula86 bo Ty odważna dziewczyna jesteś a co do pulsującego miejsca pod brzuchem to tętnica, Twoja.
Ala-84 trzymam kciuki za wyniki badań i wizyty.
Roksaa wyjdź na balkon i na pewno oddech złapiesz ;-)A sąsiadka faktycznie upier****a, szczerze u Nas jest podobnie. Sąsiadom wiecznie coś przeszkadza, ale ja mam to gdzieś, ciszy nocnej nie zakłócam a dziecko ma prawo płakać, biegać, skakać itd w końcu to moje mieszkanie więc robię w nim co chcę w ramach przyzwoitości ;-)
03.2013 mnie palenie na klatkach też strasznie drażni.
Zuzkon współczuję tylu godzin w szpitalu, ale widzisz w większości tak jest :-(
Królowa Dramatu 9 miesięcy masz na przygotowanie :-)
Agula więc teraz czekamy aż się rozpakujesz :-) Dobrze, że teściowa przyjedzie, ja się właśnie nocy najmniej boję bo mąż podjedzie po mamę a ja w tym czasie się zbiorę i pojedziemy. A w ciągu dnia jest gorzej, bo pracuje poza naszą miejscowością więc musi dojechać do mnie a potem szpital, Oliwię wówczas mama obiera z żłobka.
Daga90 niedługo przyjdzie na świat :-) Dobrze, że się wyspałaś :-)
Makunia cm też zejdą, nic się nie martw, a wyspałaś się? Doczytałam że tak, super :-) Mnie jutro czeka wizyta w pracy :-)
Tulipanka powodzenia na wizytach, widzę że w UK wszystko paracetamolem leczą :-/
Witaj Bzika88 :-)
ANka jejku zazdroszczę takiej chęci spania, ja znów kiepsko spałam.
Wierzę, że wizyty u stomatologa dla dzieci to przeżycie ale dużo zależy od dr :-)
Makunia, ANka mnie spada waga, ale podobno przed porodem czasami tak jest, poza tym w cm nic się nie zmieniło 99 brzuch i 104 biodra, biust ani drgnął...
Maryńka to mój ma 8, staruszek już ale jest strasznie złośliwy...i na okrągło by jadł.

Miłego dzionka Wam życzę.

Makunia ja też dużo w biodrach przytyłam - także nie ma opcji ubrania czegokolwiek sprzed ciąży... nie podjadam, nie jem słodyczy a waga dalej heh ok 0,5 - 1kg tygodniowo do góry (mam nadzieje że to już sama woda bo obrączce i pierścionku zaręczynowym zapomniałam - spuchnięte palce jak nie wiem). A wszystkie załatwienia pracownicze u mnie załatwiamy pocztą:) (l4, pit) już masz prawo na tyle źle się czuć żeby do firmy nie jeździć a okolicznościach już nie wspominając!!

Tulipanka dobrze że jeszcze nie urodziłaś, rośnijcie jeszcze ile się da, a jak coś to magnez sobie sama bierz i nie pytaj skoro dla nich paracetamol lepszy... tylko odstaw mg przed porodem bo z tydzień się musi wypłukać:) czekamy na po środowe wieści!!!

Bzika witamy i faktycznie jak waży 3 kg to już nic prawie nie stoi na przeszkodzie żebyś nam jej zdjęcia w "realu" pokazała:)

Deizzi ale Ci zazdroszczę:)

Anka śpij dziewczyno póki możesz - już niedługo będziesz sobie mogła pozwolić na spanie tylko jak Ci Ethan pozwoli:)

Maryńka uczyć sie do tego językowego egzaminu rozumiem?? dasz radę ale faktycznie lepiej się zmobilizuj:)

Ja obiad mam z wczoraj (pomidorowa i schabowy) także dzisiaj siedzę na allegro i robię jeszcze małe zakupy:D
Mam nadzieję, że Martuśka się odezwie w końcu i opowie co u niej... fajnie jakby Jotka też napisała co u nich...
Kiniusia Ty tez dawno się nie meldowałaś!!!

Kania u mnie biust tak samo. Nic a nic. Chodze w bieliznie sprzed ciazy.
Mi Laura tez jakos od dwoch dni wcina na kolaje jak szalona wiec ja stopuje by uniknac takiej sytuacji jaka Oliwcia ci zasponsorowala:baffled: NO ale jak biedaczke meczylo to lepiej ze oddala mleczko niz miala by cierpiec z bolem brzuszka.
Trytytka licze na grzeczne dziecko :))) Oj takie jak Laura :) Wyrzutow nie mam ale czasami zastanawiam sie dlaczego moja corka jest taka wyrozumiala hihi

Wloski umylam i chyba wlacze jakies pranie. Chociaz nie wiem czy mam odpowiednia ilosc:baffled:
Obiadek mam wczorajszy wiec nudaaaa

DEzzi gratulacje!!!!!!!!!!!!

Anka ale ty jesteś drobna kobietka iwęc musiałaś sporo przytyć:-)

Kania powodzenia na wizycie...ja też miałąm dziś średnią nockę:-p Co prawda Gabryś pięknie spał za to moje spojenie tak dawało mi czadu , że co się poruszyłam to wyłam z bólu...

U nas zrobiło się tak pięknie i biało:-):-) Chyba jak przestanie mnie tak boleć to zapakuję młodego w kombinezon i ruszam na górkę

Witajcie :)
ja od ostatniej wizyty a była 23 stycznia przytyłam niecały 1 kg. mam nadzieje ze tak sie utrzyma... bo teraz już nie powinno się przybierać dużo na wadze. USG mamy w piątek mam nadzieje równiez ze maluszek zmienił ułożenie i nie bedzie juz miednicowego... :(
a w piniedziałek wizyta :)

Ogólnie pobolewa mnie brzuch wczoraj jak siedziałam w pracy miałam takie skórcze ze myslałam ze nie wytrzymam bolał az kręgosłup...teraz tez brzuch sie napina byle do 16... Kiepsko się wysypiam bo ciężko się obracać z boku na bok...i często budze męża, wczoraj połozylismy sie wczesniej spać ale w nocy sie budziałam bo już się wyspałam ... dziwne bo jak poloze sie pol godz poznije to rano nie moge oczu otworzyc ;P pocieszam sie tym ze za kilka tygodniu na brzuszku bede mogła znow spać :D jupi...

A tak to w spodie sprzed ciąży wejsc wejde ale zapiąć nie mogę ;P biodra się rozszerzyły. a w bluzkach czy sweterkach chodze sprzed ciąży... piersi troszkę urosły są pełniejsze...

reklama
Ala ja nie jestem drobna:happy: Mam 167/168cm wzrostu i przed ciaza wazylam 57kg czyli jestem normalnej budowy ciala. Drobna to jest nasza Ewelinka i zobacz jak malo przytyla:szok:
Korzystajcie z pogody :tak:
Aniulkas nie powinno sie przybierac na wadze a ja jakos w obu ciazach na koncowce przybieram wiecej niz w poprzednich dwoch trymestrach :/ mimo ze jem mniej :)) Ale jakies odstepstwa od normy musza byc. Moje cialo jest tego idealnym przykladem :))

A mi znow chce sie spac:baffled: nie pojde na drzemke bo kumpela ma wpasc wiec nie wypada mi wskoczyc do lozka:rofl2:

Ostatnia edycja:
Do góry