reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

anka takie są założenia lekarzy a w praktyce jest inaczej... ;) tak samo jest z opuszczaniem sie brzucha u jednych opuści się wcześniej a u innych do końca trzyma się wysoko ;P

Moja siostra w ostatnim miesiacu przytyła 5 kg ;P ale to przez swięta i sylwestra :D ogólnie przytyła ok 40 kg. przed ciąza wazyla ok 50 kg a po ok 2 latach wrocila juz do swojej wagi... ale po wyjsciu ze szpitala mozna powiedziec malo brakowalo a deprecha by była...

reklama
Dziewczyny, ja spodnie sprzed ciąży już w 3-4 mies. wrzuciłam do pudła i na górę do szafy by się nie stresować. Po ciąży będę się tym martwić :)
u mnie 12 kg (2 tyg temu, nie ważę się między wizytami) ale ślepa nie jestem i widzę, że w dupę też poszło. No nic, wezmę się za siebie, założę kaganiec na pysk i liczę że w 3 mies. wbiję się w spodnie sprzed ciąży.

agula, basieniak dzięki. Dobrze mieć kogoś poleconego. Faktycznie najbliżej mam WAT ale sama stamtąd uciekłam przez ich system numerkowy (mając grypę żołądkową nie byłam w stanie sterczeć od 6 rano po numerek do lekarza więc spędziłam 3h na ostrym dyżurze).. Nadal trzeba stać po numerek? Babice też niedaleko.

Zuzkon z jakiej dzielnicy jesteś?

Kania 8 mies to się przyzwyczajałam do myśli o ciąży. teraz mam miesiąc (oby) by się oswoić z tym, że będę mamą :) Jakoś spotkaanie z położną mi uświadomiło, że to już tuż tuż...

Mój mąż dzisiaj rano powiedział, że sam pójdzie na poranny spacer z psem i żebym sobie pospała... No i wstałam 20 min temu :szok: ciekawa odmiana po bezsennych nocach i pobudkach o 4 lub 6 rano :)

Ignaś jest bardzo wymeczony bo byly trudności z wyciągnięciem go, i te wody. Nie jest chętny do jedzenia więc zabrali mi go żeby go troszke podgrzac. Miałam go w rękach może 3 minuty tylko. Ma skorke na paluszku zdarta w wyniku porodu. Fajna kuleczka z niego trochę różni się od brata. Ja powoli zaczynam odzyskiwac czucie nogami mogę juz ruszać trochę, brzuch nie boli na razie.

hej Kobietki

Ja tylko chciałam zamelować, że żyję i nadal w formie podwójenj funkcjonuje
W sumie nie wiem czemu zaskoczona jestem bo Szczepek też się na raty rodził
Wybaczcie ale póki co tylko na chwilkę zaglądam bo jak siedzę to skurcze bardziej dają się we znaki a właśnie znowu mnie dopadają (mam kilka razy dziennie przez godzinę albo dwie, regurlanie co 3-4minuty, wczoraj trwały już ponad minutę) po czym przechodzą i tylko brzucho cały czas boli jak na okres

Mam nadzieję, że Deizzi już tuli swojego Synka

Trzymajcie się cieplutko Kobietki

Królowa no fakt, że jeżeli chodzi o zarejestrowanie siebie do internisty na Wacie to jest masakra... U dzieci chorych niby jest taki sam system, że sa kolejki ale ja jeszcze ani razu w kolejce nie stałam. Dzwonię koło 7:40 bo już wtedy zazwyczaj pielęgniarki uporają się z kolejką i jak do tej pory zawsze udawało mi się małą zapisać... Choć fakt, że często do innego lekarza niż ten mój bo on najbardziej oblegany ale jak już pisałam poza jedną panią (Ponurak chyba) byłam zawsze zadowolona. A jeżeli chodzi o Dziekanów to polecam jakby była potrzebna jakaś rehabilitacja dla bobaska. Ja pół Warszawy przeszukałam i terminy państwowo straszne a tam w zasadzie przyjmują od ręki następnego dnia (tylko pediatra musiał mi inne skierowanie wypisać - głupie formalności) i na rehabilitanta bardzo fajnego trafiłam (potem chodziłam jeszcze gdzieś indziej i byłam trochę mniej zadowolona). Ale to mogę więcej szczegółów podać jakby któraś potrzebowała, a oby nie:)
Jeżeli chodzi o spodnie sprzed ciąży to ja pod koniec 3 miesiąca już ledwo mogłam chodzić i to tylko w jednych. Ale na pocieszenie powiem, że poprzednio było podobnie a nie tak długo po porodzie to niektóre nawet mi spadały...

reklama
czasem ciesze sie ze mam w rodzinie lekarza. z jednej strony to fajne a z drugiej nie. wtedy kolejki do lekarza nie obowiazuja:)
Czyzbym była wyjatkiem który do tej pory chodzi we własnych spodniach??:szok::rofl2:
licze ze szyko wróce do formy po jak przytyłam tylko 8kg to ile zostanie do zrzucenia. od jutra do soboty zostaje sama z kotem i chomikiem. ciesze sie ze mama mieszka obok:)

Do góry