reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Roksaa - chyba jednak wolałabym taką sąsiadkę jak Ty masz niż moją, obleśna baba która non stop pali papierochy na klatce schodowej, dym leci min do mnie do mieszkania :( zwracanie uwagii nie pomaga :( mam jej ochotę nogi z d... powyrywać :D

reklama
Szczebiotka i Deizzi - trzymajcie się :-)

My jeszcze w 2 - paku
jakoś się trzymamy hehhhh

Bałam się że skoro 3 porody były w 34 t.c to i ten mi się przytrafi

chociaż od niedz. do pon. łapały mnie skurczbyki - słabe , nieregularne - ale były
w środę mamy znowu USG
młoda jest na niższym centylu
ale takiego czadu mi daję że momentami mam tego dość
czym większa - tym więcej fikołków robi

w zeszły poniedziałek miałam wizyte u położnej.
mówię jej ze momentami brzuch mi twardnieje ...
i czy moge brać np. magnez i nospę - jak jest potrzeba ( nie ze np 2x2 - tylko przy potrzebie np. 1/2 tabletki na 2/3 dni )
a miła pani mowi mi ze zamiast tego lepiej wziasc PARACETAMOL 2x2 - chyba ze bardziej boli to 2 tabl. po x 3 dziennie
nie wiedziałam czy mam się śmiać czy płakać

jak mnie głowa zaczyna bolec to wole sie położyć - i jak wstaje to albo głowa boli albo przeszła - wtedy wiem czy mam brac tabletke .... - mało kiedy to biore hehhhh

co za lekarze w tym UK ze szkoda gadac :szok:

siedzienie czy lezenie - bezcenne
nie ida w parze - i przez to spie do 5h dziennie - max...

w srode po USG się odezwe z moim raportem :-)

pozdrawiam i buziaczki :-D

Czesc dziewczyny! Jestem tu nowa ale chetnie do Was dolacze :) termin mam z miesiaczki na 20 marca, z pierwszego USG na 18.03. Wiec jeszcze ciut. Chociaz na ostatniej wizycie 14.02 gin stwierdzil ze szyjke mam taka ze moge urodzic w najblizszym tygodniu i zalecil mi lezec zebym dotrwala do konca 36 tc. Ale jak narazie ciagle w 2-paku i nic nie zapowiada zebym miala sie rozwiazac w najblizszym czasie... Chociaz roznie to bywa :) tak naprawde to nie moge sie juz doczekac i chcialabyn rodzic jak najszybciej ;) Aha, przedstawie Wam - w moim brzuszku siedzi malutka Julia, ktora na poczatku 36 tc wazyla juz 3 kg :))) najblizsza wizyta w czwartek - zobaczymy co lekarz teraz powie :)Pozdrawiam!!!

Hej ja już po wszystkich przed cieciowych zabiegach jedynie cewnik jeszcze ale to tuz przed. O 8 ma sie zacząć. Uszykuje rzeczy dla maleństwa i czekanie pozostaje.. .

roksaa ja też mam pełną szafę, ale kilka nowych ciuszków do kolekcji nie zaszkodzi :-)
makunia dobrze, że jeszcze troszkę pobędziesz w dwupaku.
kociątka współczuję kiepskich wyników....oby się poprawiły.
królowa do mnie też nie dociera, że już niedługo będę mamą.... coś pięknego! :-)
zuzkon super, że jesteś w lepszym nastroju.
tulipanka widzisz....tym razem może uda Ci się donosić ciążę...życzę Ci tego z całego serca!
bzika88 witamy :-)

Ostatnia edycja:
Deizzi pamiętaj, że jesteśmy z Tobą :-) Powodzenia!Makunia, 03.2013 przynajmniej mnie pocieszyłyście, że nie tylko ja mam taką sąsiadkę. Dobrze, że reszta sąsiadów jest ok, ale nie mam z nią łatwo niestety:-(
Bzika88 witam na forum;-)
Tulipanka to dobrze, że jeszcze w dwupaku bo jeszcze chwilkę by się przydało, czekamy na raport po usg:-D
Dziś piękny dzień więc czekam na dobre wieści od wszystkich, może jeszcze któraś dziś zostanie mamusią:-) W planach zakupy i gotowanie, czyli nic specjalnego;-) Wczoraj męczyły mnie skurcze, ale przeszły, także nie koniecznie po odstawieniu Fenoterolu się zaraz rodzi;-) Miłego dnia :-)

Ostatnia edycja:
co do pieszczenia sie w ubrania z przed ciazy to ja Wam powiem, ze chodze w nich cały czas. mam 2pary spodni ciazowych ale wole tamte. sa caly czas bardzo dobre.w nocy kolo 3 obudziłam sie a cała koszulka od pizamy mokra:(..

Deizzi czekam na relacje:)
bzika88 witamy:)
Tulipanka,roksaa, przydałoby sie jeszcze trochew dwupaku. no owszem czekamy na wizyte

reklama
Hey Kobietki.
Nie pamietam juz kiedy mi sie tak dobrze spalo jak dzis. Zasnelam zaraz jak sie polozylam i nawet na siku nie wstalam. Ta wczorajsza nieprzespana noc jednak dobrze mi zrobila bo dzisiaj spalam jak dziecko. Maz mi sie na lozku nie rozwalal to moglam spac jak chcialam :-)

Kociatka mnie tez jak spadalo zelazo to gin nie dala mi odrazu tylko dopiero przy nastepnej wizycie jak zobaczyla ze to nie chwilowy spadek. Po tym zelazie co mi przepisala wyniki utrzymywaly sie tak samo ani nie spadlo ale tez nie wzrosla hemoglobina (fakt ze troche nie przywiazywalam wagi do tego w jaki sposob je lykam bo bralam po jedzeniu i czesto zdazylo mi sie popijac herbata i jeszcze bylam troche zakatarzona jak bylam na badaniach). Pozniej przepisala mi juz inne tabletki i po nich sporo mi podskoczylo ale wlasnie pani w aptece powiedziala mi zebym brala je miedzy posilkami bo wtedy lepiej sie wchlania i juz tylko woda popijalam. Wiec nie wiem czy to kwestia rodzaju tabletek ze te mi sie lepiej wchlanialy czy poprostu tamte zle przyjmowalam i dlatego nie bylo efektow.

Deizzi trzymamy kciuki i czekamy na wiesci:-)

Do góry