reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Makunia oj ja śledzika bym zjadła, ale tylko maminej roboty :-)
Dobrze, że mięta pomaga na te dolegliwości.
Ewelinka najlepsze dla noworodka w razie temp są czopki - paracetamol, eferalgan ale dawka jest uzależniona od wagi dziecka. Na wzdęcia może uda się Ci kupić Gripe water, jak dla mnie rewelacyjna, w Polsce bardzo trudno dostępna.
Mam taką nadzieję, że Gabrynia poczeka do wiosny.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam.
Wczoraj bylam na wizycie u gin i z Laura wszystko ok. Wazy 2950g i termin z usg przesunal sie na 5.03 a wczesniej byl na 1 lub 3 za kazdym razem wiec pani dr umowila mnie na kolejna wizyta na 5.03 no chyba ze urodze wczesniej. I powiedziala ze ten moj bol zeber to pewnie mala mnie skopala bo nie widzi nic niepokojacego. Tak wiec mam siedziec i czekac. Tylko ze juz sama nie wiem czy chcialabym juz urodzi i miec to z glowy czy lepiej zeby jeszcze jak najdluzej sobie siedziala i maltretowala moje wnetrznosci.

Daga odpoczywaj, nabieraj sił i ciesz się chwilą:-)
Najważniejsze że z Laurą wszystko dobrze i pięknie sobie też waży :-)

Kaniu, kto wie, do wieczora może jeszcze zmienię zdanie :-D. Ale nie w śmietanie, bo takich nie lubię :-p.
Wiesz, to niby jeszcze tylko 4-5 tygodni ale jak sobie czasem pomyślę, że to AŻ miesiąc, chciałabym trochę przesunąć czas do przodu..
Ewelinka, ja też nie mam apteczki. Na szczęście mam ten komfort, że mąż jest farmaceutą, więc w każdej chwili po prostu można coś kupić nawet bez szukania porad u osób trzecich...
Daga, te pomiary z USG są dość niedokładne, mi np lekarz ostatnio podał termin na 13 marca, mimo że wcześniej USG pokazywało 20.03 a z OM 18.03. Leż dużo, odpoczywaj i się nie martw :)

Dziękuje dzisiaj o wiele lepiej... Tyłek boli ale mniej :) Skurczy brak :) Noc kiepska... Nie lubię takiego spania na podglądzie. Może 3-4 godziny przespałam.

Któraś z Was pisała takie ładne podsumowanie na temat żółtych plam na białych rzeczach mogę prosić raz jeszcze?

Daga duże dziecie :) Jestem ciekawa ile moje ma ;) Zobaczymy jutro :)

Kania uważaj na siebie

Deizzi a ja znowu w druga strone, bo plamki zolte byly, raz sie lalo, a teraz cisza na morzu. czy to normalne, nie powinno byc tak, ze coraz to wiecej tych plamek?

Biorę się za pisanie pracy. Skończyły się przelewki... A pranie uszykowane leży dalej w kartonie bo mam całą suszarkę zajętą i wszystko mokre jeszcze... A jutro wyjeżdżamy i wrócimy dopiero w sobotę. A później zostaje mi tylko niedziela i w poniedziałek już szpital. I jak ja się wyrobie?? Zawiozę jednak wszystko mamie... I do prania i prasowania. NA pewno się ucieszy... A w niedziele albo poniedziałek odbiorę wszystko i tylko upchnę do komody. A propos musze jeszcze pościel w łóżeczku ubrać... Muszę jeszcze pościel, ręczniki wyprać... Odkurzyć... Moja szafa jeszcze w rozsypce wewnętrznej... Aaaaa!!! Tyle rzeczy i tak mało dni... i tylko jedna niedziela...

Skurcz znowu się pojawił... Był i poszedł...

Naprawdę zabieram się za tą pracę licencjacką.

ala84 też w końcu kupiłam kombinezon i też długo się zastanawiałam, czy się w ogóle przyda, ale on nie jest taki gruby, z misia podszyty watoliną, więc ja myślę, że na wyjście ze szpitala się przyda, bo muszę małego jakoś wpiąć w fotelik a w rożku bym nie dała ray
Deizzi współczuję tej sterty prania i prasowania, poproś męża:)jak wróci A co do firmy postaraj się nie martwić na zapas, choć wiem, że to trudne
basiatoja może dotrwasz do 17.03 i potem dłuższy macierzyński? Ja też nie wiem jak to u mnie będzie wg OM 21,03 usg 17,03, a już szyjka skrócona:-(
Kaniu odpoczywaj jak najwięcej

reklama
daga mala super wazy, wspolczuje kopniakow ale juz niedlugo :tak: ja bym sie sugerowalam terminem porodu z pierwszych usg. teraz to juz waga dziecka nie powinna byc wyznacznikiem....

deizzi powodzenia w pisaniu pracy! a Ty ile masz lat jesli moge wiedziec?

ewelinka
czopki przeciwgoraczkowe sa dobre jak dziecko ma skonczone 3 miesiace. tutaj tez bieda w aptece. na plesniawke Aphtin :tak:

Do góry