reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2013

Hej. :)
Rzeczy dla małego jasne wyprane i wyprasowane, a rzeczy kolorowe wyprane i powieszone. :)
Wiecie co wczoraj jak powieszalam pranie to zaczęłam bać się porodu, cala ciążę się nie bałam a tu mnie złapało i zaczęłam się bać :(
Niech ktoras z dziewczyn poda mi nr tel do siebie w razie co żebym mogła napisać :)
Aha, i jeszcze by trzeba założyć watek " wieści ze szpitala- bez komentarzy" i tam się będzie wpisywać smsy od dziewczyn ze szpitali. Sama bym założyła ale z Internetu korzystam w telefonie i jeszcze coś by mi nie wyszło.

reklama
Hejka dziewczyny, ja tak na szybko dzisiaj. Dołączam się do cierpiących na bóle kręgosłupa:dry: Staram się praktycznie tylko leżeć, bo już na serio się boję. Ostatnio często czuję kłucia w pochwie i gdzieś wyczytałam, że to objaw skracającej się szyjki:-( Mi już tam niewiele jej zostało, więc tym bardziej leżę, bo jak leżę to ustępuje. Tylko kurcze siedzę w domu z syniem i wiadomo, jak to przy dziecku trzeba mu dać jeść i co chwila coś. Jeszcze jak na złość wszyscy wokół chorzy i wiadomo, że nikt nie przyjdzie pomóc:-( Obiad też trzeba jakiś zjeść, ajj szkoda słów. Nie będę Was zadręczać;-)Już niewiele zostało, ja chcę dociągnąć przynajmniej do połowy lutego (mam termin na 6.03), wtedy będę miała skończony 37 tydzień i ciąże donoszoną.
Życzę wszystkim zdrówka, wypoczynku i ogólnie no stres! Bo to najgorsze;-)
Patrycja2810 napisałam Ci numer na pw:-)

wiecie co moj P wczoraj zrobil? przyniosl od babci stetoskop i liczyl ze uslyszy malego serdunko :-D a mlody zaczal robic uniki:-Djak poczul co tata kombinuje to uciekl na lewo pozniej w druga strone i tak chwile to trwalo:-) pierwsza wspolna zabawa juz za nimi:-D

Kania ja wlasnie gdzeis czytalam ze dzieci sa bardziej ruchliwe gdy mamusia chce odpoczac. Jak chodzimy to je kolysamy wiec korzystaja:tak: a z ta kreatywnoscia to czy ja wiem. Staram sie ja czyms zajac, tak zeby sie nie nudzila a ja zebym mogla cos zrobic lub sie ponudzic:-D A przy okazji masz idealna wage:tak:;-)
Marynka bedziecie mieli mnostwo czasu na zabawy. Zobaczysz ze czasem bedziesz chciala miec chwilke spokoju. Ja to juz spokoju nie bede miala przy dwojce to raczej ciezko bedzie:-D
Krolowa ja po ciazy bede bralka witaminy chociaz t tego powodu ze po jakis 4tyg po porodzie z Laura tak zaczelam tracic wlosy ze myslalam tylko o perulce:dry: to byla jakas masakra. Gdzie usiadlam tam byly moje wlosy
Monisia kuruj sie a smordem nie zamartwiaj:-DWatek zaloz bo widze ze nie ma chcetnej:-D
Zabka jak to sie czepiaja ze pralke wlaczasz:confused::confused:
Patrycja nie ma sie czego bac;-)

czesc

Juz po wizycie, lekarz mnie nastraszyl ale jest ok.
Obiadek na dzis juz mam tylko potem zrobie nalesniki
Dzis Laura w domku cos ja chyba bedzie bralo. U niej w grupie panuje szkarlatyna:baffled: juz polowy dzieci nie ma . Wczoraj jak poszlam po nia to procz Laury byly tylko dwie dziewczynki:szok:
Wszystkie dzieci dookola chore a na dworze +14st.

no jest tu taki jeden co marudzi.nie widomy syn babci. prad sie traci i wode. zobaczymy jak dlugo tu z dzieckiem pociagniemy.piecyk gazowy skreca,a o wszystko sie czepia.

Roksaa- dzięki za nr telefonu :) ja takie kłucia też mam często ale lekarka po ostatniej wizycie mi mówiła ze jak dziecko się rozpycha to mogą byćc takie kłucia a szyjkę ja akurat mam dluga i zamknięta :)

Patrycja dzięki za te słowa, trochę mi lżej na duszy:-) Ta moja malutka to się od wczoraj tak ułożyła, że cały czas mi naciska na pęcherz, aż nie mogę chodzić, siedzieć:sorry2:
Zabka253 też mieszkałam z taką osobą, więc Cię rozumiem. U nas był podział rachunków, my płaciliśmy prąd i gaz, a babcia ( bo to o niej mowa) czynsz i wodę. Przyczepiała się, że za dużo wody zużywam przy myciu naczyń, że po co się kąpiemy codziennie skoro można raz na tydzień-półtora jak ona itd.:-D Ale nie przeszkadzało jej odgrzewanie jedzenia po pięć razy dziennie, odpalanie papierosa od kuchenki, czy oglądanie telewizora do rana przy zaświeconym świetle. Także nie przejmuj się bo zwariujesz, wiedz że dużo osób tak ma:tak:

reklama
roksaa jest podzial na 3 rodziny. my,syn z zona,i babcia z corka. wszystkie oplaty sa dzielone z tym ze my placimy babci za wynajem pokoiku. nie chciala ale my jej dajem a ona odklada sobie to na remont lazienki. duzo ale to naprawde duzo taniej nas wychodzi niz wynajem mieszkania.zaoszczedzilismy sporo. co do jedzenia to oni by tylko mieso codziennie jedli. czasami sie zlosci babcia ze ja sobie zupe zrobie czy makaron ze szpinakiem lub jeszcze cos innego.

Do góry