reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

reklama
Anka ja na allegro kupowałam pieluszki flanelowe i te normalnych rozmiarów i te mniejsze (jakby co sprzedawca r_p77) niestety tetrowych nie zamawiałam a wiem, że Ciebie takie interesowały, jednak sprzedawca jest super, zawsze możesz do Niego napisać z zapytaniem. W ogóle jeśli znajdziesz fajne tetrowe to koniecznie napisz;-)

anka26,07[/B][/URL] chcialabym miec chociaz polowe twojej energii :tak: Penanten? wlasnie sie nad nim zastanawiam, wyprobowany, polecasz?

Wstaje rano a tu zima... Od piatku mam mezulka w domku i juz naszczescie zaprotestowal i nigdzie sie beze mnie nie wybiera. Strasznie tak spac samej (nie liczac dzidka)...

Tak wiec teraz spedzamy razem wspolnie czas, ja to sie M nacieszyc nie moge i caly czas go buziakami i przytulakmi molestuje ;-) W weekend przyjechala lodowka marzen (2-drzwiowa z funkcja kostek lodow itp) no i zrobilismy przemeblowke. Brakuje tylko komody, prania i prasowania ciuszkow. Ja jestem na ogonie (30 tydz), wiec mam troszke wiecej czasu od was ;-) Poki co zdrowko mi wspaniale dopisuje, dalej nie odczuwam zadnych ciazowych dolegliwosci a i grypa tez mnie omija. Zyc nie umierac!

Glaszcze po brzuszku kazda z osobna i sle mnostwo mojej pozytywnej energii :tak:
tak moja Droga kosmetyki Penaten moge polecic bo uzywalam przy Laurze i nie mialysmy problemow
Tul mezulka do woli oni tez tego potrzebuja:tak:
Lodowka napewno udany zakup:tak:
Lekarz chciał mnie wziąć na oddział na 2-3 dni. Odmówiłam. Mąż mówi że źle zrobiłam. Mam przyjść w środę na 11.30 do szpitala chociaż na ktg, więc pojedziemy, skurcze spowodowały skrócenie się szyjki ale nie jest jeszcze rozwarta. Dodatkowo mam zastoje w nerkach i kolke nerkową i dlatego aż tak bardzo boli. Mam brać nospe forte trzy razy dziennie po dwie tabletki, reszta po ktg jak coś.

Powiem Wam że dzisiaj tak bolało że łzy mi z oczów leciały, mężowi się ręce trzęsły na ten widok, z bólu zaczęłam wymiotować. Coś nie do opisania. Pot ze mnie kapał, gorąco mi się zrobiło... Niewyobrażam sobie męczyć się tak kilkanaście godzin żeby urodzić dziecko. Już dużo bardziej wole ranę po cc niż to co dzisiaj czułam. Nigdy więcej. Współczuje Wam kochane tego co będziecie musiały przejść za kilka tygodni.
hmmm ja bym poszla na odzdial chociaz dlatego ze jakbym miala skurcz to by mnie podpieli do ktg i wiadomo by bylo czy to bol z kolki czy skurcze sa tak mocne
Ja rodzilam bez znieczulenia i jakos nie wspominam tego zle
Teraz zreszta tez nie zamierzam nic brac wiec da sie przezyc:tak:
W sumie kazdy ma inny prog bolu ja naleze do tych twardzieli wiec skoro dla Ciebie te bole sa tragiczne to proponuje ci znieczulenie nawet przy naturalnym porodzie
Zabka trzymam kciuki za posiew :tak:

Anka oby paczka przyszla, a kuchnia się nie przejmuj. U mniesyf jak ta lala…a ten domek na drzewie super sprawa! Żeby moja się już bawilatakimi rzeczami..eh

przyjdzie i na to czas :)
Moja uwielbia domki z mebelkami, koniki Filly z zamkami, domkiem na drzewie i domkiem kwiatem :) do tego wlasnie Petsy ma auto dla nich no i teraz ten domek. Dziecka nie ma:tak:
Tak samo jak sie zabawi Baby Born
Ogolnie nie mam problemu bo od malego uczylam ja ze sie sama bawi wiec zawsze znajdzie sobie jakies zajecie:happy2:

niestety nie pomogły ani antybiotyki ani kremy (kortykosteroidy), wiec jutro szpital i testy wątrobowe:/ Po raz kolejny stwierdzam - nie jestem stworzona do ciąży. Ide się drapać:) całuje Was mocno - odezwe sie jak wyjdę :D
:-:)-:)-:)-:)-(
Anko widzę,że zainwestowałaś w butelkę AVENT philipsa,powiedz masz już jakąś opinię o niej? bo ja dziś też kupiłam ale nie wiem czy jest dobra... Smoczki też tej firmy kupiłas??

Jutro wizyta u gina !!! nareszcie :) kurcze muszę się uczyć do szkoły na egzaminy,a nie chce mi się...;/

Ja Avent przetestowalam przy Laurze i moge go polecic.
Laura byla dzieckiem bezkolkowym ale nie wiem czy to dzieki butelce czy poprostu ja ominely.
Co do smoczkow to tez kupilam z Avent ale nie mam doswiadczenia bo moja corka byla dzieckiem bezsmoczkowym:-)
Zamiast smoczka przytulala sie do pieluszki tetrowej
Powodzenia na wizycie:happy2:

Zawijaniec zrobiony i polowy juz nie ma:zawstydzona/y:

Dezzi ja ciebie rozumie, bo też bym pewnie odmówiła ze względu na Gabrysia...już teraz panikuje co będzie jak trafię na patologię:no: Życzę Ci, żeby skurcze poszły precz...i żebyś spokojnie doczekała do tego cc!!!

Natalia kiepsko, trzymała kciuki ale już niebawem rodzimy więc mam nadzieję, że po porodzie to wszystko ładnie wyjdzie na prostą:-) A do ciąży nie ty jedna jesteś średnio stworzona więc uszy do góry:-D

Dziś rano cała nasza trójka obudziła się z bolącym gardłem:/ Tęsknię za wiosną...bo to spadki formy strasznie mnie irytują:/Za oknem tyle śniegu, a ja nawet nie mogę wyjść z dzieckiem na sanki...głupie przeziębienie:-(

hej Kobietki,

Wreszcie chwilka, żeby spokojnie usiąść i napisać bo dziś cały dzień tylko z doskoku. Stanowczo nie zaczęłam tego tygodnia zbyt fajnie ale pocieszam się, że dziś się wszystko skumulowało od jutra już tylko lepiej, tym bardziej że w sumie nic złego po prostu sto irytujących pierdół na raz.

Anka i jak zawijaniec się udał? Starsznego mi smaka dziś nim narobiłaś, jednak ja stanowczo i tak za dużo słodkości ostatnimi czasy więc nawet nie myślę o pieczeniu takich cudów.

Basiatoja ja również używam aventu, zaczęłam na pewno później niż Anka ale mam bardzo dobre doświadczenia z tą firmą, przekonałam się do nich będąc nianią, też trudno mi powiedzieć czy brak kolek to zasługa butelek ale ani chłopiec, którym się opiekowałam nie miał z tym problemu (a karmiony butlą od urodzenia) ani Szczepcio, generalnie i butelki i smoczki do butelek i takie zwykłe mam właśnie avent-philips, laktator zresztą też.

Natalia współczuję kolejnej wizyty w szpitalu, trzymaj się dzielnie Kobietko to już końcówka. Do ciąży chyba mało która kobieta jest stworzona:-D ja mam teorię, że to taki malutki przedsmak macierzyństwa...niewygoda, ból owszem ale jak czujesz w sobie to Maleństwo a potem patrzysz jak rośnie i zmienia się na twoich oczach to wiesz, że byłabyś w stanie znieść o wiele więcej

Zabka mam nadzieję, że badanie wyjdą ok, sytuacji z Gabrysią nie zazdroszczę, wydaję mi się, że ja bym poszła za radą Monisi, jak dziewczyna w nowej szkole dostanie kilka jedynek to może na oczy przejrzy, a tak czując się zmuszana pewnie jeszcze bardziej zapierać się będzie.

Maryńka ależ ja Ci tej lodówki zazdroszczę:-D my mamy listę rzeczy "niezbędnych" jak wreszcie kupimy dom i takie właśnie cudo zajmuje jedną z wyższych pozycji;-)Fajnie, że masz Męża w końcu w domku, naciesz się Nim:-)

Ewelinka spokojnej podróży, będziemy czekały niecierpliwie na wieści z PL

Truskafka kciuki zaciśnietę, żeby lekarz dał zielone światło na wariacje na dworze i byście mogli w pełni cieszyć się feriami:-)

Deizzi wydaje mi się, że Anka ma racje warto na to ktg choćby po to by właśnie by zobaczyć co skurcze a co nerki. Poza tym proszę nie straszyć tu Dziewczyn, poród naturalny wcale nie taki ciężki do przeżycia, teraz skurcze budzą Twój strach co też nie pomaga a w czasie porodu działają zupełnie inne mechanizmy, przeżywasz wszystko mając świadomość że każda chwila bólu przybliża Cię do momentu aż będzisz tulić swoje wyczekiwane Dzieciątko. Ja rodziłam również bez znieczulenia i teraz też zamierzam spróbować.
Trzymam kciuki aby coś poradzili na Twoje dolegliwości a póki co oszczędzaj się jak możesz.

Ala mam nadzieję, że to tylko chwilowa niedyspozycja. Zdrówka Wam życzę.

Herbata co u Was tak w ogóle, Córeczka daje Ci trochę odsapnąć czy nadal ma takie "szatańskie" pomysły? Wybacz jeśli już pisałaś a ja nie kojarzę, będziesz miała jakąś pomoc prócz Męża jak druga Córa się urodzi? Przyjeżdża ktoś z Rodzinki do Ciebie?

Agula jak dajesz radę??? Mam nadzieję, że wszystko u Was w porządku i masz choć troszkę czasu aby odpocząć.

Wie któraś z Was może co u Kiniusi słychać?

Kaniu mam nadzieję, że dzisiejszy dzień choć odrobinkę lepszy od wczorajszego.

Spokojnej nocki Kobietki życzę oby Dzieciaczki dały Wam pospać

czesc dziewczyny:)
dzis z mloda jedziemy w miasto:)ale wiecie wczoraj mi cos powiedziala ze dostalam takiego cisnienia ze szok a o moim P juz nawet nie wspomne. jej matka ostatnio sie na nia wkurzyla i wziela ja za wlosy i o szybe w oknie:szok:szyba pekla.ojczym kilka razy tez ja uderzyl:szok:wlasny ojciec na nia reki nidy nie podniosl.jak tak mozna:crazy:P ma z tym porzadek zrobic.w nocy nie spal bo tak go to meczylo. przepraszam ze tak tylko o sobie pisze.

reklama
hej

Ala oby was nie rozlozylo. Ja tez wole cieple dni od tych mroznych i z plucha za oknem no ale trzeba wszystko przezyc.
Szczebiotka zawijaniec pycha i nie jest taki slodki bo to dzozdzowe ciasto jedynie co to cukier z owocow ale ogolnie pycha:-p
Zabka az sie wlosy jeza na lglowie:szok:

Obiadek gotowy, zakupki zaliczone, paczka dotarla, czyli same dobre wiesci:tak:

Do góry