reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Dzien dobry :)

u nas od dziś ferie :) co prawda my póki co na zimę-a fajna się zrobiła-patrzymy tylko przez okno, ale liczę że po środowej kontroli u lekarza dostaniemy pozwolenie na opuszczenie domostwa ;)

a teraz...bierzemy się za pieczenie ślimaczków z kakao :-p

Kania jak u was?
zdrówka dla Oliwii, a na zgagę...rennie..też się dziś już ratowałam ;)
Monisia jak tam córa po weekendzie z dziadkami? wysypka odpuszcza?
Basia :) kamień z serca :)
ja małą czuję wysoko, znaczy jej nóżki, ale na dole paluszki też czuć, takie delikatnie smyranie, naciskanie czasem na pęcherz :)
Szczebiotka brawa dla synka :)
jeszcze w domu siedzimy, ale liczę że śnieg na nas zaczeka :p
ja o prezentach myślę, bo Mati to już duży chłopaki, kumaty, to wiem że będzie radocha i z dawania prezentu i z dostawania :)
Ewelinka a ty wybierasz się na L4?
najgorsze te 12tki..
byle do piątku ;)
Anka widziałam kiedyś ddtvn i ta babeczka z rysowanymi pluszakami tam opowiadała o swoim biznesie, przypomniałam sobie teraz o tym pomyśle...i taaaadddaaaam hehehe
widzę że też pichcisz... :cool2:
Żabka niezłą przeprawę macie z buntowniczką, powodzenia!

reklama
Martuska-w Polsce jesteśmy trochę opóźnieni.Jeśli chodzi o spirolek na pępek to położna,która mnie odwiedziła2 tyg po porodzie sama kazała przemywać i to głęboko pod kikutem,żeby ropa jakaś smierdząca nie została i żeby ni wdało się zakażenie.Jak widać-kraj to obyczaj:-D

A tak z innej beczki-przedwczoraj przeglądałam rózne ciekawostkin na BB i całkiem przypadkiem natknęłam się na twój post dotyczący opisu twojego porodu:-) No kochana,powiem Ci ze w Polsce to trochę daleko nam do takich fajnych porodów.Urodziłaś w wannie i mogłaś przez godzinkę być przy dziecku zanim odcięli pępowinę.Fajna sprawa.

basiatoja-super nowina.Oby dzidzi kopało cie wyżej i tak trzymac do porodu:)

kania-zdrówka dla córci.A na zgagę (żadko ale bywa i u mnie) zawsze pomaga mi picie niegazowanej Cisowianki i to z gwinta i dużo na raz.Czuję wtedy ulgę.
Moja znajoma piła na zgagę mleko z kartonu ale z tym trzeba uważać,bo zimne mleko bardziej atakuje gardło niż zimna woda-jakiś znachor mi to powiedział.W ogóle w zimie powinniśmy unikać napojów mlecznych z lodówki,bo angina murowana.

szczebiotka-gratuluję postepów u Szczepcia.Szybko załpie o co chodzi.Możesz mu jeszcze wytłumaczyć,że jak się dzidziuś urodzi to trzeba mu będzie oddać pieluszki bo malutki a na jego dużą dupcię już pieluszek nie robią-tylko na takie malutkie;-)

ewelinka0ale zabiegana jesteś.A czemu nie skorzystasz z mozliwości pójscia na L-4 płatne 100%.Nie zdrówko ważniejsze??Twoje i dzidzi???

Lekkiego lotu ci życzę.

Anka-pochwal sie co tam zamówiłaś,hm?Cos dla dzidzi tak?

zabka-moja siostra ma to samo z córką,która jest w 3 kl podstawowki.Codziennie jest problem z zaganianiem do nauki.Angielski co prawda ma na 5kach za to z maty jest antytalent i jak ma usiąśc do zadań to jest bunt.Moja siostra już nawet do psychologa z nią poszła a ta poradziła siostrze żeby sobie odpuściła-jak córka dostanie kilka 1ek pod rząd to się sama ogarnie.Też mi porady...

truskaffka-dzieki że pytasz.Wysypka u córy puszcza.ZAnikają juz krostki i cieszę się niezmiernie.Przespała dzis całą noc.Daję jej jeszcze Fenistil,który pooć trochę usypiajaco działa i juz po 12ej zawołała spac,gdzie zwykle drzemkę ma około 14ej,lub po 14ej.A tu niespodzianka.Gabi spi.Jest spokój.Moge sobie posiedzieć w kompie.Obiad od wczoraj.Jest ok.
Aha,dziś byłam z córa na dworze,na spacerku po śniegu(pierwszy raz od kilku dni) i może to tez ją trochę zmęczyło.

Powiem wam że inaczej znoszę tę ciążę niż przy Gabi.Wtedy do samego końca czułam się jak iskra.W nocy spałam jak suseł i było pięknie.Teraz od kilku dni odczuwam np.w nocy bolą mnie biodra,jak się przekręcam na drugi bok to za każdym razem się budzę i nie moge od razu usnąć. Za dnia też juz mi ciężko.Czasami widzę coś na podłodze,albo w pokoju nieułożone ubranka dziecka-normalnie juz z 5 razy bym to ogarneła a teraz nie-olewka totalna,nie chce mi się schylać.Jak wraca mąż to mu mówię co ma zrobić,a że on ma problemy z kregosłupem to troche ma problem i tak oboje jak kaleki chodzimy:):-p

Jutro rano jadę na KTG.Może przy okazji zahaczę o fyzjera bo grzywka juz mi na nosie wisi:tak:.

Miłego dnia dziewczyny.Moze sie jeszcze dzis odezwę.

Gładzę po brzusiach.

ps.Oglądałam wczoraj program na TLC "porodówka" i jak kobitki tam już urodziły (3 kobietki) to za każdym razem płakałam-taka jakaś czuła się zrobiłam,eh

Hej!!

Nie mam mocy, do tego przez weekend mała coś leniwa była i się trochę przestraszyłam. Ale dziś nadrobiła :-) Więc kamień z serca. Zabieram się za nadrabianie Was :-D

Monisia ja już porodówki nie oglądam, bo wzruszam się zawsze jak główkę widać :-D A na początku to się wzruszałam nawet przy Ukrytej Prawdzie :rofl:

Zabka moja ma 5,5 i czasami musi do przedszkola zrobic jakis rysunek czy kolorowac i stawia focha:-D:-D:-D
Truskafffka o slimaczki u Ciebie:rofl2: Obie dzis w kuchni siedzimy. Ja koncze gulasz i uciekam po Laure
Monisia zamawialam dla dzidziusia pampersy, Frida do nosa, zestaw nozyczki szczotka do wlosow cazki... zestaw butelek Avent z szczotka, chusteczki pampers. kosmetyki Penaten ( puder, oliwka, krem, plyn do mycia od stop do glowy) smoczki :)

Edit:
zaczynam robic zawijanca i mam ogromna nadzieje ze wyjdzie bo zamiast jablek dam owoce lesne :)
Szczebiotka ktore pieluchy bralas na allegro?

Ostatnia edycja:
_Ewelinka_ spokojnej podrozy i owocnego czasu w Polsce, uwazaj na siebie. a wyniki chetnie z Toba skonsultujemy :tak:
anka26,07 chcialabym miec chociaz polowe twojej energii :tak: Penanten? wlasnie sie nad nim zastanawiam, wyprobowany, polecasz?

Monisia-1980 ja jak slysze o porodzie to lece do wyra, uszy zatykam, oczy zamykam i pod koldre nurkuje :-)

Wstaje rano a tu zima... Od piatku mam mezulka w domku i juz naszczescie zaprotestowal i nigdzie sie beze mnie nie wybiera. Strasznie tak spac samej (nie liczac dzidka)...

Tak wiec teraz spedzamy razem wspolnie czas, ja to sie M nacieszyc nie moge i caly czas go buziakami i przytulakmi molestuje ;-) W weekend przyjechala lodowka marzen (2-drzwiowa z funkcja kostek lodow itp) no i zrobilismy przemeblowke. Brakuje tylko komody, prania i prasowania ciuszkow. Ja jestem na ogonie (30 tydz), wiec mam troszke wiecej czasu od was ;-) Poki co zdrowko mi wspaniale dopisuje, dalej nie odczuwam zadnych ciazowych dolegliwosci a i grypa tez mnie omija. Zyc nie umierac!

Glaszcze po brzuszku kazda z osobna i sle mnostwo mojej pozytywnej energii :tak:

Lekarz chciał mnie wziąć na oddział na 2-3 dni. Odmówiłam. Mąż mówi że źle zrobiłam. Mam przyjść w środę na 11.30 do szpitala chociaż na ktg, więc pojedziemy, skurcze spowodowały skrócenie się szyjki ale nie jest jeszcze rozwarta. Dodatkowo mam zastoje w nerkach i kolke nerkową i dlatego aż tak bardzo boli. Mam brać nospe forte trzy razy dziennie po dwie tabletki, reszta po ktg jak coś.

Powiem Wam że dzisiaj tak bolało że łzy mi z oczów leciały, mężowi się ręce trzęsły na ten widok, z bólu zaczęłam wymiotować. Coś nie do opisania. Pot ze mnie kapał, gorąco mi się zrobiło... Niewyobrażam sobie męczyć się tak kilkanaście godzin żeby urodzić dziecko. Już dużo bardziej wole ranę po cc niż to co dzisiaj czułam. Nigdy więcej. Współczuje Wam kochane tego co będziecie musiały przejść za kilka tygodni.

Zabka trzymam kciuki za posiew :tak:

Truskaffka powodzenia w pieczeniu, tez mam nadzieje zelekarz pozwoli już na wychodzenie. Ilez można w domu się kisic :dry:

Monisia powodzenia na ktg. Co do Twoich dolegliwości to mamidentycznie, ja już nic z ziemi nie podnosze bo to nie ma sensu… :sorry2:

Marynka fajnie ze mezus z Toba i super ze lodowoka przyjechala.Mam nadzieje ze będziesz zdrowa do konca ciazy co najmniej. Ja tez na koncuprawie…31.tc

Deizzi oby skurcze przeszly i nawiedzily Cie dopiero przyporodzie!

Kania lacze się zToba w bolach zgagowych! Mam tez nadzieje ze Oliwia szybko ozdrowieje…

Szczebiotka super ze tak ladnie Ci idzie odpieluchowywanie!!Wlasnie dobry wiek teraz jest dla Szczepka bo kumaty już

Anka oby paczka przyszla, a kuchnia się nie przejmuj. U mniesyf jak ta lala…a ten domek na drzewie super sprawa! Żeby moja się już bawilatakimi rzeczami..eh

Patrycja przykre ze nie możesz nawet odwiedzic Piotrka…zdrowka dla was!!!

Natalia oby leki pomogly. 3mam kciuki żeby z dzieckiem było nadalok.

Basiatoja tych przepowiadających porod skurczy nie da się niezauważyć… niestety. Mam nadzieje ze u Ciebie ze skurczami już lepiej?

Makunia korzystaj z l4 i bycz się ile się da, heh :cool2: A koleżancegratuluje!

Krolowadramatu bo za slabo pewnie uciskasz brzuch. Ja tezwyczulam gdzie mala ma główkę, bo polozna nakierowala mi reke. Teraz moimzdaniem glowa jest już na dole, a dupka przy pepku. Ale czy tak jest faktyczniei mala się przekręciła to dowiem się na kolejnej wizycie. Musisz mocniej macacbrzuch to Az czuc mala czaszke, heh. Naprawde, mój M. to jest Az przerażony jakmu mowie co gdzie mala ma, heh. Tu tylko polozna prowadzi ciaze i nawet okreslamniej wiecej wage dziecka na podstawie macanek. Nie uwierzyłabym gdybym tegonie doświadczała, ale jeśli chodzi o pierworodna to pomylila się tylko 200 g z waga tuz przedurodzeniem…

03.2013 materac z gryki i kokosa jest super! A czemu makolidowac? To chyba wszystko uniwersalne wymiary?

Kiniusia kciuki za Ciebie! Niech corka zostanie w brzuszkujak najdłużej!

Trytyka super ze kosmetyczka poprawila humor! Nie ma cosobie żałować, pozniej nie będzie czasu :-p I zdrowka dla Ciebie i meza!

niestety nie pomogły ani antybiotyki ani kremy (kortykosteroidy), wiec jutro szpital i testy wątrobowe:/ Po raz kolejny stwierdzam - nie jestem stworzona do ciąży. Ide się drapać:) całuje Was mocno - odezwe sie jak wyjdę :D

reklama
Herbatko skurczy jako tako nie czuję,tylko czuję twardnienie brzuszka. Biorę NOSPE 2 razy dziennie(rano i wieczorem) ale czasem wezmę popoludniu też jak czuję,że jest mocno twardy.

Deizzi
trzymam kciuki by było lepiej.

Maryńko pozazdrościć udanych zakupów,taka lodówka to juz coś ! ;) kiedyś je sprzedawałam, wiem że są super :)

Anko widzę,że zainwestowałaś w butelkę AVENT philipsa,powiedz masz już jakąś opinię o niej? bo ja dziś też kupiłam ale nie wiem czy jest dobra... Smoczki też tej firmy kupiłas??

Truskafffko też mam nadzieję,że dostanę choć trochę przyzwolenia na wyjścia... mam nadzieję,że szyjka się nie skróciła więcej... :(

Szczebiotko gratuluję postępów z synkiem!:)

Jutro wizyta u gina !!! nareszcie :) kurcze muszę się uczyć do szkoły na egzaminy,a nie chce mi się...;/

Do góry