Witam
Jutro wracamy do domu, ciesze sie bardzo, jednoczesnie mam ciarki na mysl o pakowaniu
Malutki na pewno ucieszy sie na widok starych katow i zabawek, koty beda mialy towarzystwo, a mnie zawsze bedzie wygodniej niz tutaj, w drewnianym domku. Z drugiej strony milo bylo siedziec przy kominku, dzisiejszy zimowy spacer byl po prostu cudowny - maly usadowiony wygodnie na saneczkach, a my dreptalismy przez nieskazitelne polacie sniegu skrzacego sie w sloncu. Tak przyjemnie nam bylo jednak tylko przez te ostatnie 2-3 dni, wczesniej i ja chorowalam i maly.
Monisia, wsrod moich znajomych "skladanie lozeczka" to wlasnie zadanie facetow na czas pobytu w szpitalu. Czyli tak zwana pepkowka - jest wesolo i swietuja narodziny nowego czlowieka, a jednoczesnie na cos sie przydadza
Nasza kolyska zlozyli bez zarzutu, pomimo konsumpcji trunkow, zatem pomysl nie byl chybiony;-) Jak tam wysypka u coreczki?
Trytytka, kuruj sie dzielnie, ciesze sie, ze dobrze sobie radzisz z bakcylem
Deizzi, jak tam???? Mam nadzieje, ze tylko brzuchol Cie straszy
Miewam takie nieprzyjemne, bolesne skurcze, ale staram sie je olewac, dopoki nie robia sie mocniejsze i regularne. W moim przypadku tylko lezenie na boku przez pare godzin pomaga je wyciszyc.
Truskaffka, cale szczescie, ze nocka lepsza - widac dziecko walczy z infekcja. Dzielny jest, u nas zawsze to trwa kilka dni...
Szczebiotko, pewnie masz racje, ze trzeba wyczuc moment z tym odpieluchowaniiem, a u kazdego dzieciaka wyglada to inaczej. Moja mama utrzymuje, ze ja sikalam do nocnika w wieku roczku (!), a mojego brata po drugich urodzinach ciezko bylo zmusic... Ponoc pielucha to ostatnia ostoja niemowlectwa, niektore dzieciaki bronia sie przed jej utrata rekami i nogami:-)
Natalia, najwazniejsze, ze nic powaznego, tj zagrazajacego Tobie i dziecku. Oby leki pomogly.
Patrycja, teraz same epidemie:-( Trzymaj sie dzielnie, zycze zdrowia dla Ciebie i synka
Anka, baw sie dobrze! Podziwiam twoja aktywnosc, ja nie mam ochoty na zadne zycie towarzyskie
Betina, ja wypijam litr mleka kazdej nocy i zgaga duzo mniej daje popalic. Moze sprobuj?