reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

anka to sie zaczyna widze czas zebowej wrozki, heh. a corka ma cos upatrzone czy jedzie zaszalec co jej w oko wpadnie??

zabka mnie kregoslup boli....:blink:

reklama
Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy,pewnie jestem przewrażliwiona,od razu mi lepiej wiedząc,że Wam też się tak czasami zdarza. Widocznie synuś zmienił sobie miejsce tak dla odmiany :)
Ale jestem głodna niech ten mój już przyjeżdża...! ;/ Obiadek czeka...

Deizzi kochana doczekasz się :) ja jak chce żeby mi szybciej czas minął gram sobie w Bubble with saga na facebooku :D

Żabko latem nadrobisz spacerki z maluszkiem, i szybko Ci figurka wróci :)

Herbatko idę za tydzień do lekarza więc powiem mu o moich odczuciach,sama nie chce zmieniać leków skoro tak kazał mi brać.
Herbatko dobrze wiesz jakiej mocy są skurcze przy porodzie fajnie jest wiedzieć mniej więcej czy to skurcz zagrażający teraz czy nie. Ja nie wiem wg jakie one będą. :) Ale, że masz co wieczór to mnie zaskoczyłaś.:szok:

Ewelinko podziwiam Cię,że dajesz radę jeszcze tyle pracować ! :szok:

Dziewczyny, stwierdziłam ostatnio, że odkąd jestem na L4 to mam o wiele mniej czasu na siedzenie przed kompem i na forum niż w pracy :-D.
Od koleżanki nie mam jeszcze żadnych wieści, nie odpowiedziała dziś na smsa, ale czekam cierpliwie i mam nadzieję, że wszystko z nimi ok.
Kania, to chyba pracowity piątek masz ;-). Ja się już nie mogę doczekać, kiedy będę mogła sobie tak prasować i układać ;-).
Nomi, słyszałam, że jest ok zwłaszcza część ćwiczeniowa, ale treści katolickich tam jednak sporo przemycają, także podejście jest specyficzne ;-).
Basiatoja, może faktycznie dzieciaczek się inaczej ułożył i np wepchnął pupę jakoś tak bardzo nisko. Ja też mam czasem wrażenie, że mała bardzo nisko leży. A układa się na pęcherzu najczęściej wtedy gdy jest zimno...:-D.
Trytytka, super sprawa takie dwa dni dla siebie. Ja też takie planuje w najbliższym czasie - fryzjer mi potrzebny tak czy owak, bo wyglądam już jak straszydło, a kosmetyczka żeby się lepiej poczuć.. Mam nadzieję, że mimo wszystko poczujesz się ze sobą dobrze.
Natalia, daj znać jak wizyta u dermatologa. Trzymam kciuki!!
Królowa, ja tak jak ala będę miała USG trochę później - udało mi się umówić na 30 stycznia czyli na początku 34. tygodnia. Mój lekarz już od dawna nie robi mi USG tylko puls dziecka sprawdza. Ale wydaje mi się, że przed porodem robią USG, żeby potwierdzić ułożenie i wagę..
Żabka, ja już mam z moim ustalone, że od wiosny wracam na aerobik i to co najmniej raz w tygodniu, A on będzie wtedy tatusiował. Właściwie to był jego pomysł, więc trzymam go za słowo.:-D

EDIT: Właśnie dostałam smsa od koleżanki, dziś miała cesarkę, którą z powodu tych odpływających wód przyspieszyli jakieś 3 tyg. Także na świecie jest już Aleksander, oboje czują się dobrze, ufff :))

Ostatnia edycja:
Hejka

za nami ciężka noc :( Mati biedak strasznie się rozkaszlał :( umęczył się masakrycznie, praktycznie cała nocka minęła pod znakiem kaszlu, bólu gardła, głaskania, tulenia...także bezsennie

zaliczyliśmy lekarza, młody dostał lekarstwa, inhalacje i do kontroli w środę. Mnie też babeczka osłuchała i jest dobrze :) jeszcze mnie dusi trochę, ale już całkiem dobrze to wszystko wygląda

lece doczytać co u was, pozdrawiam i życzę wszystkim zdrówka

hej dziewczyny ja w dwupaku na szczescie jeszcze, ale lekko nie jest niestety. Widzie ze wy juz czekacie na rozwiazanie z niecierpliwoscia, a ja modle sie o kazdy dzien w brzuszku dla mojej corci.

kociatka my mamy materac z samej pianki (jakiś hypoalergiczny) i na stronie producenta było właśnie, żeby nie używać m.in. z piankowymi materacami. Czytałam opinie, że z piankowymi też działa ale z jednym zadziała a innym nie (te materace też są różne). Więc zdecydowaliśmy się na ten mobilny ;) Zresztą mój mąż nie był przekonany do płytek pod materacem. Poza tym, pewnie pierwsze miesiące młoda będzie spała z nami, w koszyku albo jakiejś kołysce a w łóżeczku w ciągu dnia. Nianię kupiliśmy oddzielnie.

Herbata ciekawa jestem jak one są w stanie rękoma wymacać gdzie jest główka. Gdy ja dotykam brzucha, poza brzuchem nie czuję nic. Też nie naciskam jakoś mocno ale dziecka tam nie czuję. Po ruchach też się nie orientuję jak ona jest ułożona.

Kiniusia Dlaczego piszesz, że ciężko utrzymać? Masz skurcze? Nie było mnie trochę i nie doczytałam co u Ciebie. mocno kciuki za Ciebie trzymam. Jesteś w domu czy w szpitalu?

Ja mam usg w 32 tc więc ma jeszcze sporo czasu na odwrócenie. W sumie to logiczne to jest, co piszecie że przed porodem powinni sprawdzić jeszcze ułożenie no i wagę bo co jeśli dziecko waży 4500 g! To już wskazanie do cc, chyba że takie niespodzianki wychodzą w trakcie porodu. Ja wolałabym wiedzieć wcześniej

Kiniusia - trzymam mocno za Was kciuki ! Będzie dobrze :yes:

ja też niebawem zamawiam nianię z czujnikiem ruchu (monitorem oddechu) ale firmy Tommee Tippee http://www.tommeetippee.pl/product/cyfrowa_niania_elektroniczna_dect_z_czujnikiem_ruchu/ - jest sprawdzona przez kilka moich koleżanek i jest nie taka droga bo na allegro nowa 299 zł a w sklepach z art dziecięcymi to nawet i po 450 - 499 zł widziałam dokładnie taka sama - ładnie sobie marżę narzucają.

A materac kupiłam pianka, gryka, kokos firmy Fiki Miki :)- mam nadzieję że to nie koliduje z Tommee Tippee ... ?

Ostatnia edycja:
anka to sie zaczyna widze czas zebowej wrozki, heh. a corka ma cos upatrzone czy jedzie zaszalec co jej w oko wpadnie??

zabka mnie kregoslup boli....:blink:
nie miala nic upatrzonego ale udalo sie w miare szybko wybrac:tak:
Hasbro, Littlest Pet Shop, domek na drzewie - Hasbro - Zabawki i gry dla dzieci - Smyk.com
Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy,pewnie jestem przewrażliwiona,od razu mi lepiej wiedząc,że Wam też się tak czasami zdarza. Widocznie synuś zmienił sobie miejsce tak dla odmiany :)
Ale jestem głodna niech ten mój już przyjeżdża...! ;/ Obiadek czeka...
! :szok:
lepiej byc przewrazliwionym niz udawac ze wszystko jest ok;-)
Dziewczyny, stwierdziłam ostatnio, że odkąd jestem na L4 to mam o wiele mniej czasu na siedzenie przed kompem i na forum niż w pracy :-D.
Od koleżanki nie mam jeszcze żadnych wieści, nie odpowiedziała dziś na smsa, ale czekam cierpliwie i mam nadzieję, że wszystko z nimi ok.

EDIT: Właśnie dostałam smsa od koleżanki, dziś miała cesarkę, którą z powodu tych odpływających wód przyspieszyli jakieś 3 tyg. Także na świecie jest już Aleksander, oboje czują się dobrze, ufff :))
bo to tak jest: im wiecej czasu tym go mniej:-D
Gratulacje dla kolezanki!!!
Hejka

za nami ciężka noc :( Mati biedak strasznie się rozkaszlał :( umęczył się masakrycznie, praktycznie cała nocka minęła pod znakiem kaszlu, bólu gardła, głaskania, tulenia...także bezsennie

zaliczyliśmy lekarza, młody dostał lekarstwa, inhalacje i do kontroli w środę. Mnie też babeczka osłuchała i jest dobrze :) jeszcze mnie dusi trochę, ale już całkiem dobrze to wszystko wygląda

lece doczytać co u was, pozdrawiam i życzę wszystkim zdrówka
oj duzo zdrowka zycze
Na duszacy kaszel w nocy polecam syrop Capval:tak: U mnie swietnie sie sprawdzil. PO podaniu go przed snem w nocy spokuj, wiem ze sa tez takie czopki ale niestety nie pamietam nazwy
hej dziewczyny ja w dwupaku na szczescie jeszcze, ale lekko nie jest niestety. Widzie ze wy juz czekacie na rozwiazanie z niecierpliwoscia, a ja modle sie o kazdy dzien w brzuszku dla mojej corci.
trzymym kciuki &&&&
Tak jak piszesz wazny jest kazdy dzien
Mialam kolezanke ktora tez walczyla o kazdy dzien miala skurcze i krwotoki, udalo sie donosic wiec i u Was bedzie dobrze:tak:
kociatka my mamy materac z samej pianki (jakiś hypoalergiczny) i na stronie producenta było właśnie, żeby nie używać m.in. z piankowymi materacami. Czytałam opinie, że z piankowymi też działa ale z jednym zadziała a innym nie (te materace też są różne). Więc zdecydowaliśmy się na ten mobilny ;) Zresztą mój mąż nie był przekonany do płytek pod materacem. Poza tym, pewnie pierwsze miesiące młoda będzie spała z nami, w koszyku albo jakiejś kołysce a w łóżeczku w ciągu dnia. Nianię kupiliśmy oddzielnie.

Herbata ciekawa jestem jak one są w stanie rękoma wymacać gdzie jest główka. Gdy ja dotykam brzucha, poza brzuchem nie czuję nic. Też nie naciskam jakoś mocno ale dziecka tam nie czuję. Po ruchach też się nie orientuję jak ona jest ułożona.

Ja mam usg w 32 tc więc ma jeszcze sporo czasu na odwrócenie. W sumie to logiczne to jest, co piszecie że przed porodem powinni sprawdzić jeszcze ułożenie no i wagę bo co jeśli dziecko waży 4500 g! To już wskazanie do cc, chyba że takie niespodzianki wychodzą w trakcie porodu. Ja wolałabym wiedzieć wcześniej

Krolowa moja znajoma odradzala mi te maty bo szwankuja Po tygodniu ja wyrzucili bo tylko stachu im napedzala
Co do usg przd porodem to wiesz w sumie zalezy jak pomierza dziecko bo moja miala ponad 4kg i normalnie tez powinnam miec cc a rodzilam sama w zgodzie z natura:sorry2:

Zabka, mnie tez jest baaardzo niewygodnie; a bedzie tylko gorzej:baffled: Tak to juz jest, nie bez powodu to drugi trymestr jest w miare ok, a trzeci najbardziej do duszy (moim zdaniem)

Basiatoja, tak juz jest z tymi skurczami, ze do konca nigdy nie bedziesz wiedziala, czy to TE czy nie. Trzeba zdac sie na kobieca intuicje...

Makunia, cale szczescie, ze kolezanka i jej synek maja sie dobrze!

Truskaffka, zdrowia dla Matiego, taki teraz ciezki okres chorobowy:-(

Kiniusia, na pewno corcia poczeka, kciuki caly czas mocno zacisniete!!!

Anka, nasza mata dziala bez zarzutu od poltora roku

reklama
baisatoja-czytałam w jakimś poradniku że dzidzi schodzi nisko na 2 tyg przed porodem.Trzymaj sie i sciskaj uda ;-) i weź nospe.

krolowa-dlatego wlasnie najlepiej zrobić sobie prywatnie usg w gabinecie u swojego ginka przynajmniej w 37tc.Ja tak zrobilam i nie bylo zmian w ulozeniu.

natalia-powodzenia u dermatologa
herabta-moze i masz racje.Powiem mężusiowi żeby rozłożył lóżeczku jak urodzę-będzie miał 3 doby na to:-D

zabka-no wlasnie ja tez mam problem z bólem bioder jak spie.Jak ma sie odwrócic na bok to się budzę i tak spie na czuwanego,eh...

kiniusia-nie mart się.Dzidzi posiedzi jeszcze długo w brzuszku.

A u mnie-cóz.Córka bez zmian ,nadal wysypka.Czekamy.
Dziś mąż pojechał do Wawy na zjazd do niedzieli.Gabę oddałam do rodziców.Napawam sie samotnościa.Przeglądam resztę ciuszków do odświeżenia.Jest mi dobrze...Dawno potrzebowałam pobyć sama ze soba.Słucham sobie ulubionych rosyjskich kawałków.Przyzwyczajam dzidzie do dobrej muzy;-)
Upiekłam piernik,wrzuciłam do środka łuskany słonecznik i otręby owsiane.

Trzymajcie się dziewczyny! i Do jutraaaaaaa

Do góry